תביעה על ספאם?

Shachar85

New member
תביעה על ספאם?

שלום

לאחרונה התחלתי לקבל מיילים פרסומות מחברת פרסום מסוימת. הפרסומות של נושאים שונים לגמרי, אך מאותה חברת פרסום.
גם כשלחצתי על הסרה מרשימת התפוצה שלהם, עדיין קיבלתי את המיילים.
שלחתי פקס למשרד שלהם בבקשה להפסיק לשלוח לי את המיילים וקיבלתי תשובה שקיבלו את הפקס ויפסיקו לשלוח לי מיילים.

עבר שבוע והם עדיין שולחים
האם אני יכול לתבוע אותם על זה? אם כן, איך אני עושה את זה?

תודה

תביעה על ספאם

1. לא כל ספאם הוא אסור. רק הודעות שמיועדות לגרום לך לרכוש מוצר אומ שירות או להוציא כספים בדרך אחרת. מהודעתך איני יכול ללמוד ולדעת בודאות האם הספאם ששלחו לך נכנס לתוך ההגדרה האמורה.
2. אדם רגיל שמסוגל לכתוב, להתבטא בצורה ברורה ומוכן לשלם את אגרת המשפט, יכול גם להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות, איני יכול להעריך את יכולותיך כי איני מכיר אותך. זה הרעיון הטמון בהקמת בתי המשפט לתביעות קטנות, שכמעט כל אדם יכול להגיש תביעה ללא עזרת עו"ד וגם לנהל אותה.
3. יש מדריך באתר איגוד האינטרנט הישראלי, הקישור הובא בפורום פעמים רבות.

Shachar85

New member
המיילים הם בסגנון:

דברים בסגנון:

********* מציעה לך:
הזדמנות נדירה לבעלות על דירה בבירת אירופה

דירת מגורים במרכז ברלין
ב- 245 אלף ₪ בלבד

עוד הרבה פרסומים בסגנון. לוא דווקא נדלן

אפילו אחרי הפקס ואפילו אחרי שלחצת כמה וכמה פעמים על "הסר מרשימת תפוצה", אני עדיין מקבל את המיילים מהקבוצה הזאת.

אני חושב שתחילת שבוע הבא אני אתחיל בהליכים משפטיים.

Shachar85

New member
עוד דבר - את מי בעצם אני תובע?

אני זוכר שקראתי משהו על תיקון לחוק כדי שלא יהיה ניתן לתבוע את חברת הפרסום וגם את החברה שבשבילה הפרסומת.

אני לא זוכר מה ההצעת חוק אומרת בדיוק. אני פשוט תובע את חברת הפרסום, נכון? ללא קשר את מי הם פרסמו

יש לך עילת תביעה נגד כל אחד מהם

ההחלטה את מי לתבוע היא שלך, בדרך כלל עדיף שני נתבעים על פני אחד, גם כדי שהתביעה שלך "לא תיפול בין הכיסאות" וגם כי יש יותר סיכויי גביה אחר כך.

למעלה