תביעה על תשלום שיעורים פרטיים

Aniam

New member
תביעה על תשלום שיעורים פרטיים

אחי הקטן (כבר סטודנט, אבל לעד יישאר אחי הקטן), נותן שיעורים פרטיים במתמטיקה לתלמידי תיכון.
בין היתר הוא מלמד במשפחה אחת שני ילדים. הוא מלמד שם כבר מספטמבר בשנה שעברה והנוהל היה תמיד שהוא עורך רישום של השיעורים ופעם בחודש-חודש וחצי משלמים לו אחורה (כ-1000-1500 ₪ בכל פעם).
לפני שבועיים הודיע לו אמא של התלמידים כי מצאה מורה זולה יותר וכי אם הוא לא מוכן לרדת במחיר אז הסידור ייפסק. מאחר שאחי מורה מאוד מבוקש (יש לו רשימת המתנה) הוא העדיף להפרד לשלום וביקש לקבל את התשלום המגיע לו עבור השיעורים שלימד (חוב של כ-1,300 ₪), האמא ענתה "אין בעיה, אין בעיה" אבל מאז היא מסננת אותו בטלפון. כשהגיע במפתיע ביום ראשון בערב אליהם הביתה, הבת פתחה וטענה שהאמא לא בבית (אף שהאוטו חנה בחוץ). אתמול הוא התקשר מהטלפון שלו שוב וכמובן שהאמא לא ענתה, אחרי רבע שעה התקשר מהטלפון שלי אליה והיא כמובן ענתה..... אך כשזיהתה אותו אמרה שאין לה זמן לדבר ושיתקשר היום בבקר. עכשיו הוא ניסה שוב וכמובן שהיא שוב לא עונה.

נראה לנו שהיא מנסה להתיש אותו, כדי שיוותר על הכסף שמגיע לו. וממש לא בא לאחי לוותר על זה (הוא חוסך כל שקל לדירה שהוא יקנה בעתיד).
השאלות שלנו:
יש טעם להגיש תביעה בבית המשפט על סכום כזה?
מישהו ישלם לו גם על הזמן של ההתעסקות בזה?
בית המשפט יסתמך על הרישום שלו של הזמנים שבהם התקיימו השיעורים?
זה משנה, שהיא תמיד שילמה במזומן?

תודה מראש למי שיקרא את כל זה ויענה לנו תשובות טובות.

תשובות:

א. בוודאי, 1300 ש"ח זה המון כסף. תגישו.

ב. אם הוא יזכה, הוא יקבל גם הוצאות משפט (כמה מאות שקלים בד"כ).

ג. בימ"ש ייסתמך על הרישום שלו + העדות שלו. אם יש אסמסים ובהם הודאה בחוב - לצרף אותם.

ד. לרוב לבימ"ש לא אכפת מענייני מזומן / קבלות / מיסים.

Ejay03

New member
אני מניח שהוא עושה את זה בשחור,

גם אם את בית המשפט לא מעניין קבלות ומס.
אם הוא מתפרנס מזה ברמה שיש לו רשימת המתנה והרבה תלמידים, היא יכולה בתור נקמה להלשין עליו למס הכנסה.. אני לא יודע איך הם עם סטודנטים שמלמדים בשחור אבל זה לא נעים.

והוא חוסך לדירה . האח כותב

מס הכנסה ישאל את הבחור מאיפו הכסף לדירה ?. שזה המון כסף דירה היום . מה יענה ? הייתי מורה פרטי . פעם אמרו ההורים נתנו . היום זה כבר לא תופס . כי להורים יש תיק
במס הכנסה . ויודעים כמה כסף יש להם .
מה לעשות מיכתב רשום מאיים .
אבל במיכתב הוא מודה שלקח כסף

Ejay03

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה..

מה שאני אומר זה שיבדוק כמה כסף מגלגל העסק הזה שלו השיעורים הפרטיים ולברר עם משהו שמבין מה קורה אם מס הכנסה מגלים שהוא העלים את הסכום הנ"ל.
אני מניח שלא אכפת להם אם הוא מעביר שיעור פרטי פעם בחודש תמורת 100 שקלים, אבל כן אכפת להם אם הוא עושה 12K בחודש בשחור.

למה? כי יש סיכוי שהיא תתעצבן ותנסה לחשוב איך היא דופקת אותו חזרה ומס הכנסה זאת אחלה אופציה.

מה אני רוצה ???

הבחור כותב :
שהמורה חוסך לדירה
דירה זה לפחות 500 אלף ש"ח
כמה שיעורים הוא צריך לתת על מנת לחסוך את הסכום הזה ?
מס הכנסה ישאל מאיפו הכסף ?
מה יענה ? בבורים נתנו . את הכסף .
תרוץ כזה לא קיים היום . זה הייה קיים בשנות ה60-70
הבנתה אחי .
וחוץ מיזה על כול הכנסה משקל חייבים לדווח
למס הכנסה

Aniam

New member

למעלה