תביעה קטנה בבית משפט נגד 2 חנויות - על איזה סעיפים?

rocky1003

New member
תביעה קטנה בבית משפט נגד 2 חנויות - על איזה סעיפים?

יש לי תביעות שאני צריך להגיש נגד 2 חנויות.
האחד- חנות שקניתי מוצר באינטרנט ולאחר שהגיע עקב חוסר התאמה החזרתי להם את המוצר בלי שפתחתי כלל כולל הקבלה של הרכישה שנעשתה בכרטיס אשראי.
מאז עבר חצי שנה ולמרות פניות רבות לחנות גם דרך המועצה לצרכנות החברה לא נתנה לי זיכוי חזרה וזאת למרות שהמוצר הוחזר להם ללא שימוש ובאריזה שלו תוך 14 יום.
הם טוענים שהם איבדו את הקבלה ששלחתי להם ולכן הם לא יוכלים לזכות אותי.
אני רוצה להגיש תביעה. האם אוכל בעיר מגוריי ועל איזה סעיפים.?
המוצר עלה 500 ש"ח.
מיותר לציין שאם זה היה הפוך ולאדם היה חוזר צ'ק ששילם אחרי חצי שנה החוב היה תופח לפי 2 או 3 עם שכר טירחת עו"ד.

השני-
אחותי קנתה פלאפון מחנות והפלאפון הגיעה תקול.. למרות פניות חוזרות לחנות . הם לא מוכנים להחזיר כסף תמורת המוצר התקול וכך קרה שגם היא שלמה על מוצר תקול וגם את הכסף הם לא מוכנים להחזיר.
הם מציינים שהחנות נמכרה למישהו אחר למרות שלא כך הדבר והבעלים עבר לחו"ל. למרות שלאחר בדיקה זה אותה חנות והחנות לא נסגרה. לצערי הצליחו לעבוד עלינו.
גם כאן הקנייה נעשתה דרך האינטרנט והמוצר הגיע בדואר.
על איזה סעיפים אפשר לתבוע מעבר לעלות המוצר עצמו?
בשני המקרים יש תיעוד..

1.בשני המקרים מדובר בחנויות..
האם צריך לרשום את שם החנות וזה בסדר או שצריך את שם בעל העסק שאותו אין לי...
והאם מספק עוסק מורשה זה מספיק לתביעה?
2. האם צריך להוסיף קבלות או שזה רק ביום המשפט צריך להביא קבלות והוכחות אחרות כמו הקלטות וכדומ.?
אודה לעזרה.

מור893

New member
תשובות

1) אם העסקה נעשתה דרך רשת האינטרנט אתה יכול לתבוע במקום מגורייך , עכשיו מדוע שלא תפנה לחברת האשראי ותגיש בקשה לכשל תמורה
מכיוון שלא קיבלת את המוצר , עכשיו במידה וזה לא עובד אני ממליץ להגיש תלונה במשטרה על הונאה וקבלת דבר במרמה במידה שתתבע שיהיה לך תיעוד .
תוכל לתבוע על טרטור עוגמת נפש ומומלץ לעשות חיפוש בגוגל ולמצוא מקרים דומים , גם בלי קשר תוכל להתייעץ עם המועצה לצרכנות בטוח יש להם מקרים דומים .

2) בנוגע למקרה השני אתה צריך את הח.פ של החברה שרשום על הקבלה , אתה יכול לבדוק דרך רשם התאגידים אם החברה פעילה ולהגיש תביעה . היא צריכה להגיש בקשה
לביטול עסקה מומלץ לתעד בדואר רשום , ייתכן ותצטרך חוות דעת של מומחה שיוכיח שהמכשיר היה תקול עוד מרגע קנייתו אם לא ניתן להוכיח בדרך אחרת .
אתה צריך להוסיף את כל הקבלות תמלולי שיחה לכתב התביעה .
עוסק מורשה זה תעודת זהות בחברה יש הפרדה לכן עלייך לתבוע את החברה , על הקבלות רשום כל הפרטים של העוסק/חברה .

למעלה