תביעה קטנה נגד שכן

sharonsgl

New member
תביעה קטנה נגד שכן

שלום רב,
אני גר בבניין משותף.
דירת גג מעליי מגדל עדניות מסיביות כתוצאה מכך כל העלים של הצמחים נושרים לתוך מרפסת השמש שלי.
מדובר על נשירה מסיבית ביותר של עלים יבשים עם פרי הצמח שגורם לכתמים על הריצוף במרפסת.
פנינו אליו מספר פעמים.
בהתחלה הוא טען שהעדניות מקובעות לריצפה ולא ניתן להזיזם.
לאחר מכן הוא אמר שהוא יגזום פעם בשבוע,כמובן שזה לא היה מקובל עלינו כי הגזם יפול ישירות למרפסת השמש שלנו.
כמובן שגם את זה לא הוא עשה.
כמובן שהוא התעלם לחלוטין ולא עשה כלום.
שלחתי לו מכתב שמפרט את המפגע שגורם לנו לפגיעה באיכות חיינו עם צילומים.שלחתי את המכתב האגודה לתרבות הדיור והם אמרו לי שהם לא מטפלים בנושא.
הוא הצליח לקחת חלק מהצמחייה לאחר המכתב אבל הצמח הכי בעייתי עדיין לא טופל.
לאחרונה נפלו לנו רימות (תולעים ) בכמויות למרפסת שמש וזה ממש היה מוגזם.
יש לנו 2 ילדים קטנים ואשתי נכנסה לפאניקה מחשש בריאותי.
שלחתי לו מכתב שני אתמול עם תמונות של הלכלוך והתולעים.
במכתב ציינתי שבמידה והוא לא יטפל בצמחיה אני אפנה לתביעות קטנות.
אז יש לי מספר שאלות.
1.האם בית משפט מטפל בסכסוך שכנים?
2.מה הסכום לדעתכם שאני צריך לתבוע מדובר על 3 חודשים של סבל בנושא ובזבוז משאבים לניקיון מסיבי יום יומי.
3.אין לי כוונה להרוויח כסף ממנו אבל אני רוצה שהוא ישלם על הסבל שעברנו והוא התעלם.
תודה מראש!

תשובות:

1. בי משפט לתביעות קטנות יכול לפסוק פיצוי על הנזק, אבל לא לחייב אותו לגזום / לסלק. בית משפט לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת צו עשה / אל תעשה (אלא למשל במקרה של החזרת או החלפת מוצר). אבל, לפעמים, אם מישהו מחוייב בפיצוי, אז כדי להימנע מפיצוי חוזר בגלל תביעה נוספת - הוא מפנה את המפגע.
&nbsp
ויתכן שבמסגרת פשרה בבית משפט, הוא יוכל להיות מחויב לגזום.
&nbsp
2. קשה לי להגיד... להערכתי פיצוי של כמה אלפי שקלים, אם תוכיחו את הכל (תמונות, עדויות, מכתבים וכו'). במקרה שמדובר במשהו יומיומי, אולי פיצוי גבוה יותר. אבל כמו שכתבתי למעלה, תביעות שהן ללא נזק כספי ממשי, הן תמיד קשות יותר.

למעלה