תביעה קטנה שהסתבכה

Sami144

New member
תביעה קטנה שהסתבכה

תבעתי חברה גדולה ומוכרת על סכום של 500 שקל. הם קיבלו את כתב התביעה אבל לא הגישו כתב הגנה גם אחרי חודשיים. ביקשתי פס"ד אבל בבימ"ש אמרו לי שאני צריך לאמת ע"י עו"ד את מה שכתבתי בכתב תביעה. הייתי בשוק כי רק זה יעלה הרבה מעבר למה שתבעתי, וגם אם אפנה לעו"ד שעובד בבימ"ש זה יעלה מעל 50 שקל וזה כבר יהפוך את התביעה למיותרת כי בסוף אקבל פירורים. שאלתי אם אני מקבל את הוצאות התצהיר והם ענו שלא. האם כל מה שאמרו לי תקין ונכון? הרי איך יעודדו ככה להגיש תביעות על סכומים קטנים אם כל הזמן אני צריך להתרוצץ ולשלם?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשאתה מגיש תביעה קובעים לך תאריך

הגע בתאריך ובשעה שזומנת ושטח טענותיך בפני השופט והוא יחליט, רק כדאי שתוודא שהנתבע קיבל את ההזמנה לדין.

Sami144

New member
מוזר כי לא קבעו לי תאריך. מה אתה מציע לעשות? כולי עצבים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשאתה מגיש את התביעה אמורים לקבוע תאריך

לא קיבלת - התקשר למזכירות בית המשפט ותברר.

תשובה

1. אף אחד לא מעודד הגשת תביעות על סכומים קטנים.
2. במידה ותבעת לקבל גם החזר הוצאות משפט, אזי עליך לפרט בתצהיר מהם הנזקים שאתה תובע, מה סף הוצאות המשפט שלך ולצרף אסמכתאות. אין סיבה שלא תקבל גם החזר הוצאות משפט כמו שכ"ט עו"ד, אגרת בית משפט וכו'.
יכול להיות שבתביעות קטנות גם בלי לציין בכתב התביעה שאתה תובע גם החזר הוצאות משפט - תקבל אותן, אני לא יודע.
&nbsp
בהצלחה

חברה שלא הגישה כתב הגנה לתביעה קטנה

1. תקנה 10 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין) קובעת: “נתבע שנדרש להגיש כתב הגנה ולא הגישו תוך המועד שנקבע לכך, יתן בית המשפט פסק דין על יסוד כתב התביעה בלבד; אולם רשאי בית המשפט, אם ראה שמן הצדק לעשות כן, להזמין את בעלי הדין לטעון את טענותיהם ולהביא את ראיותיהם גם אם לא הוגש כתב הגנה כאמור".
2. לא ברור משאלתך מי בדיוק אמר לך, שעליך לאמת את כתב התביעה בתצהיר. האם השופט החליט כך בעקבות בקשתך לפסק דין בהעדר הגנה?
3. אם תזכה בתביעה זכייה מלאה, רוב הסיכויים שייפסקו לך הוצאות גם בלי שתבקש. וזה נכון, אגב, גם לגבי תביעה אזרחית רגילה, בהתאם לתקנה 14(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי: “כתב התביעה יפרש את הסעד הנתבע, אם לחלוטין ואם לחלופין; אך אין צורך לבקש סעד כללי לרבות הפרשי הצמדה, ריבית, שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט שבית המשפט מוסמך ליתן אותו בכל מקרה לפי שיקול דעתו כאילו נתבקש על כך".

למעלה