תביעה של ביטוח נוסעים לחו"ל

goodvaybs

New member
תביעה של ביטוח נוסעים לחו"ל

שלום,
עשיתי ביטוח נוסעים באחת מחברות הביטוח הגדולות בארץ ולאחר מכן ביקשתי להפעיל גם את ביטוח החינם דרך כרטיס האשראי. הנציגה של חברת האשראי אמרה לי שאם אני עושה ביטוח בשתי חברות זה יכול לעכב פיצוי עד שנה, כי כל חברה מנסה לגלגל את ההוצאה על החברה השניה? האם זה נכון? ומה החוק אומר?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מי ששואל שטויות עונים לו שקרים

כשאתה עושה ביטוח בעצמך בחברת ביטוח וגם מפעיל את הביטוח בחברת האשראי אל תשתף זאת עם שתי החברות
אם יקרה מקרה ביטוח שקול עניינית מאיזו חברה אתה רוצה לתבוע (למעט מקרים מיוחדים נוח יותר לתבוע מהביטוח של האשראי, הם מערימים פחות קשיים)

הבעיה היא שכאשר יש מקרה ביטוח וממלאים טופס תביעה

יש בטופס שאלות האם היה לך ביטוח גם בחברות אחרות, הצהרה שיקרית יכולה לסבך אותך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בד"כ זו לא בעיה

במקרים של נזק קל תובעים את הביטוח של כרטיס האשראי, שם בד"כ אין טפסים למילוי, הכל נעשה בטלפון .
הביטוח בתשלום הוא לצורך מקרים שביטוח החינם לא מכסה ובמקרה כזה לא תובעים את ביטוח החינם ומצהירים זאת בטופס הביטוח בתשלום.
הכלל - לא תובעים פעמיים על אותו נזק, לך יש עניין עם חברת הביטוח שממנה אתה תובע, אם היא רוצה היא יכולה לתבוע מחברות הביטוח האחרות שיפוי.
-
ואם יש לי 5 כרטיסי אשראי וכולם כוללים ביטוח נסיעות לחו"ל - ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אורך חיי כרטיס כמה שנים

ואם מפעילים את הביטוח פעם אחת הוא תקף לכל חיי הכרטיס ואין צורך להפעיל לפני כל נסיעה.- כך לפחות בכרטיסים שאני מכיר, ויש לי של שלושת המנפיקות הגדולות.
-
הסיבה - המבטחים רוצים שתתקשר אליהם כדי למכור לך ביטוח קצת יותר "גול" במקום ביטוח החינם מטעם חברת האשראי.

prizman

New member
זה ממש לא מה שאני מכיר.

מה שאתה כותב היה נכון עד לפני כמה שנים, מאז זה השתנה ונדרשת הפעלה לפני כל נסיעה.
אם אתה משתמש בביטוח הזה, מציע שתבדוק שוב.
יתכן והשתנה פעם נוספת אבל אני די בספק.

prizman

New member
חסכתי לך ובדקתי בעצמי. צדקתי.

לפחות באתרים של ישראכארד וויזה כאל מופיע בסעיף ביטוח נסיעות בראש העמוד ובאותיות קידוש לבנה
שיש להפעיל את הכרטיס לפני כל נסיעה.
בשאר החברות כבר לא טרחתי לבדוק.

9x9

New member
תשובת חברת-הביטוח/כרטיס-אשראי נכונה

המושג שהשתמשת בו "ביטוח נוסעים" אמור (כנראה) לשפות אותך בשל "ארוע" כלשהו עד לגובה הנזק (נזק בריאותי, או, אובדן מזוודה).
ביטוח כזה הוא מסוג "שיפוי" ולכן יש בעיה לגביו ככל שעושים כפל ביטוח - כי הוא מחייב את חברת הביטוח להחזיר לך את עלות הנזק בלבד, ואז מתעוררת השאלה איזו חברת ביטוח תשלם.
לא כל כפל ביטוח מהווה בעיה, כך למשל בביטוח חיים נקבע מראש הסכום לתשלום בשל מקרה מוות, ולכן לא מדובר בשיפוי רק עד גובה הנזק, ומסיבה זו אין מגבלת סכום של גובה ביטוח החיים, וניתן לבטח אפילו בעשר חברות ביטוח שונות על כל סכום שהוא, ולא תתעורר שאלה איזו חברת ביטוח חייבת לשלם - כי כולן חייבות לשלם את מלוא סכום הביטוח בפוליסה.
כמו כן, שים לב לסעיף 59 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981, המחייב דיווח מידי ובכתב לשתי חברות הביטוח בעת ביצוע כפל-הביטוח.

למעלה