תביעה של קבלן

תביעה של קבלן

שלום רב,
ברצוני לשאול על מהלכו של ההליך : תביעות בבית משפט לתביעות קטנו.
לפני מספר חודשים הלכתי לשטוף את רכבי.(החדש) היו נקודות של מלט שלא ירדו. בונים ממש סמוך לביתי כך שידעתי שהמלא היא כתוצאה מהמשאיות שעוברות.שם פניתי לקבלן,בכדי שישלם את הוצאות הניקוי(דרך הביטוח) והוא סירב. פניתי לעורך דין שכתב מכתב ,אך הקבלן טרם השיב.ניסתי לברר את הכתובת בכדי למסור לו את המכתב. אך, ניתנה לי כתובת חלקית(גם במשרד הפנים לא הצליחו למצוא את הכתובת המדויקת). מה עלי לעשות והאם זה בכלל אפשרי לתביעות אתו ,בבית משפט לתביעות קטנות?

תודה מראש מאיה

הכלל הוא שאם אי אפשר למסור את התביעה

לנתבע - הרי שלא יהיה ניתן לקיים הליך.

מה זאת אומרת כתובת חלקית? לאן עורך הדין שלח את המכתב?

בסופו של דבר אם אתה יודע למצוא אותו, ניתן למסור לו את התביעה במסירה אישית.

ניתן גם לבצע "תחליף המצאה". סעיפים 497-498 לתקנות סדר הדין האזרחי:

סימן ד': תחליף המצאה

497ו. בסימן זה, "מען חלקי" – מען שמציין רחוב או שכונה או עיר או אזור או חבר בני אדם שאיננו תאגיד, בלא פירוט מדויק יותר או סימן מזהה אחר.
תחליף המצאה
498. (א) נוכח בית המשפט או הרשם שאי אפשר להמציא כתב בי-דין למענו של נמען בדרך שנקבעה או שלנמען אין מען או שמענו חלקי, רשאי הוא להורות על המצאת הכתב בדרכים אלה, כולן או מקצתן:

(1) בהדבקת עותק שלו במקום שלפי הידוע גר בו או עסק בו הנמען לאחרונה או מקום נראה לעין הסמוך לאותו מקום;
(2) בפרסום מודעה ברשומות או בעתון יומי;
(3) בכל דרך אחרת שתיראה לו.
(ב) תחליף המצאה לפי תקנה זו כוחה יפה כהמצאה לנמען גופו.
(ג) בית המשפט או הרשם המורה על תחליף המצאה יקבע מועד להגשת כתב טענות, בהתאם לנסיבות.

תודה

על התשובה המהירה. כיצד אני ממשיכה מפה? האם ישנה אפשרות לתת את המכתב לאחד הפועלים שלו? מה עלי לבקש? .
אם לא האם ניתן לפנות לבית משפט לתביעות קטנות?

תכתבי כתב תביעה. תרשמי בו את הכתובת הידועה

שיש לך.

אם לא יצליחו מבית המשפט למסור לו את בית המשפט, יבקשו ממך לבצע מסירה אישית. ואז פשוט תגשי אליו, ותתני לו את כתב התביעה ביד (תוך שאת מתעדת את זה שהוא מקבל את התביעה).

אם גם זה לא ילך - פני לעו"ד לניסוח בקשה לתחליף המצאה. זה לא מורכב במיוחד, ובטח לא יעלה יותר מדי.

תודה

האם יש טעם לפנות לבית משפט לתביעות קטנות עם כתובת חלקית. האם בכל מקרה הם לא יבקשו שימסור לו את המכתב אישית.
קשה לתפוס אותו.האם ניתן למסור לפועלים? .אנסה ב144 אולי אמצא ואז אגש עם הכתובת. אני מבינה ? שלאחר שאני מתעדת שהוא לא קיבל את המכתב. אני ניגשת לבית משפט לתביעות קטנות?

את התביעה ביהמ"ש שולח לנתבע. אם ביהמ"ש לא

מצליח לשלוח את כתב התביעה, אז הוא מעדכן אותך, ואת צריכה למסור לו.

לגבי תחליף המצאה?

האם עלי קודם ללכת לבית משפט לתביעות קטנות? או אפשרי פשוט להשאיר את המכתב של העורך דין בכתובת שיש לי (כתובת באום אל פחם, שכונה ת.ד מיקוד ללא רחוב).האם אני מחויבת למסור את המכתב אישית יד? או ניתן להדביק אותו בקרבת מקום? אול מסור לאחד השכנים?
שוב תודה.
מאיה

למעלה