תביעה

OfekOfek1

New member
תביעה

אני סובל מפריצות דיסק L5-S1 וL4-L5 אשר אובחנו אצלי במהלך השירות הצבאי. רציתי לדעת האם עדיף לתבוע את הביטוח הלאומי או את משרד הביטחון . תודה.
 

haimra

New member
הזכויות במשרד הביטחון עדיפות על

הזכויות שיוקנו לך במל"ל,ולכן עדיף לתבוע את משרד הביטחון.ומהר ככול האפשר.בהצלחה.
 

OfekOfek1

New member
היכן

ניתן להעריך כמה אחוזי נכות ינתנו לי בביטוח הלאומי? מאיזה אחוז נכות מינימלי מקבלים קיצבה?
 

OfekOfek1

New member
אני מודה לך מאוד

ברשותך עוד שאלה: האם בביטוח הלאומי על עד 40 אחוז מקבלים מענק או קצבה או משהו בסגנון? ועל 40 אחוז , מה סכום הקצבה ? תודה. ( יש לי קצת בעיות עם הפונט של האתר של הביטוח הלאומי).
 
השאלה מאוד כללית והיא אמורה

להכיל נתונים שונים כגון: האם אתה עובד
מהי הכנסתך מעבודה
מהי השכלתך
האם הכנסתך מעבודה צומצמה בעקבות הפגיעה
אין תשובה אחת שמכילה את כל הנתונים. כל מקרה נבדק לגופו. מעבירה אליך לדוגמא את החלק המתיחס לאדם עובד/לא עובד, משכיל/לא משכיל ותנסה לבדוק ב ג ד ו ל היכן אתה משובץ: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/552D89B9-1910-4165-A820-BDB315C1EF42.htm?&sFather=y לפני הכל הזכאות לקצבת נכות (להבדיל מתאונות עבודה), מתחילה מ-50% ראה כאן בהמשך. http://www.btl.gov.il/NR/exeres/BC8B2367-F220-4579-97E2-D112B0021687.htm כל הנאמר לעיל הוא מאוד כללי וכל מקרה נבדק לגופו של עניין. תשקול טוב היכן אתה תובע(רצוי את משרד הבטחון כבר ציינו זאת).
 

OfekOfek1

New member
אני כרגע חייל משוחרר

לא מקצועי , ללא השכלה עדיין , קרוב לוודאי שאעבוד כרגע בעבודות לא מקצועיות כגון מתדלק וכדומה. הכנסה קרוב לוודאי תהיה מינימום.
 

OfekOfek1

New member
כמו כן

קראתי בעמוד זה שתלמידים מבוטחים 24 שעות ביממה . האם הדבר נכון לגבי חיילי צה"ל? כל פגיעה שנגרמה לחייל צה"ל ( חופשה , פעילות) היא שוות ערך?
 

haimra

New member
אני מבין משאלתך שהפגיעה היתה בהיותך

חייל,אבל לא במסגרת הצבאית,אלא בחופשה או בפעילות מעבר לשעות העבודה בצ.ה.ל,אז לפי החוק באם פגיעתך היתה במסגרת שירותך כולל חופשות ופעילות ובתנאי שלא עברת על החוק,הינך מוכר כנכת צ.ה.ל באם אכן רופאים יקבעו לך נכות עקב פריצות הדיסק שלך,אני הייתי מציע לך שנית לתבוע את משרד הבטחון מהטעם הפשוט,באם תקבע לך נכות וקצבה את תוכלי לעבוד ולהשתכר כל סכום בעקרון,כאשר בנכות כללית הקצבאות נמוכותלצערי,ויש הגבלה בסכום שבאפשרותך להשתכר,עוד דבר באם תעבד לפני הועדה הרפואית שצ.ה.ל ישלח אותך זה יעמוד לך לרועץ,למרות הצורך להתפרנס,ועדיף שתפנה למחלקת השיקום וההכוונה של משרד הבטחון בכדי שיעזרו לך למצוא עבודה שמתאימה למגבלותיך בעקבות פריצות הדיסק.בהצלחה.
 

OfekOfek1

New member
למען הסר ספק

זה אכן נגרם לי בשעות הפעילות . תשובתך ענתה לי בצורה הברורה ביותר . תודה רבה.
 

OfekOfek1

New member
בכל אופן

הבנתי שתביעות נגד משרד הבטחון הן מייגעות ודורשות זמן רב. מישהו התנסה בעניין?
 

haimra

New member
מייגעות אבל שווה כל מאמץ ובאם אתה

חושב שיקבלו אותך בתופים ובמחולות במחלקת נכות כללית אז אתה טועה בגדול,וגם שם תעבור מסלול מכשולים,ואם גם עכשיו לא ברורה לך המלצתי,אני יכול לענות לך שרצונך הוא כבודך,ועשה כרצונך.
 

OfekOfek1

New member
חס וחלילה

לא התכוונתי להפגין חוסר כבוד. ברור לי שגם התביעות בביטוח הלאומי אורכות זמן רב. פשוט רציתי לדעת אם יש למישהו נסיון מסויים עם התביעות במשרד הבטחון . המוסד הנתבע אמור להיות משרד הבטחון , אין על זה עוררין.
 
למעלה