תביעות קטנות - אישור מסירה.

master_n

New member
תביעות קטנות - אישור מסירה.

שלום לכל חברי הפורום,

הגשתי תביעה קטנה, וכשאר התקשרתי אחרי חודש, נאמר לי שהייתה טעות בכתובת והתביעה חזרה.
בדקתי את הכתובת הנכונה, עדכנתי את בית המשפט והיום התקשרתי לברר שוב האם הנבעת קיבלה את התביעה.
בית המשפר מסר לי מספר של אישור מסירה, וכאשר בדקתי באתר הדואר קיבלתי את ההודעה הבאה:
"דבר הדואר האמור התקבל למשלוח בתאריך 16/06/2013 באמצעות יחידת הדואר קרית אריה אשר בפתח תקוה. דבר הדואר האמור נמסר בחזרה לשולח בתאריך 08/07/2013 באמצעות יחידת הדואר קרית אריה אשר בפתח תקוה מאחר שדבר הדואר לא נדרש בידי הנמען לאחר תום התקופה הקצובה."

האם עלי עכשיו לגשת שוב לבית המשפט ולבצע אישור מסירה באופן אישי או שזה שהם לא לקחו זו בעיה שלהם והתביעה שרירה וקיימת?
ומה קורה במידה ואני מגיע לנתבעת ואף אחד לא רוצה לקחת ממני את כתב התביעה או שאין שם מזכירה או משהו כזה או שלא מוכנים לחתום לי?

אני תובע את אתר getit ואת הכתובךת לקחתי מתקנון החברה שבו כתוב:
1.3. בעלת האתר הינה חברת אל - כל סחר אלקטרוני בע''מ. ח.פ 51-449325-3 מרחוב העצמאות 59 יבנה (להלן: ''החברה'').

תודה.....

master_n

New member
תודה אבל...

אני צריך ללכת לבית המשפט לקחת את ההעתק שמיועד להם?
זה ממש הופך את התביעה ללא כדאית, גם בית המשפט עובד רק בשעות שאני בעבודה וגם הנתבעת נמצאת רחוק מאד ממקום מגורי ועבודתי, כך שהימי חופש + דלק כבר כמעט מגיעים לסכום התביעה....זה ממש אבסורד.

master_n

New member
תודה...עוד שאלה קטנה...

צריך לשלוח להם את העותק של התביעה החתום + צילום של ההזמנה למשפט?

אני יכול "לעבוד" עליהם? במקום מסירה אישית לשים את כתב התביעה באריזה של חבילה ולבקש אישור מסירה מהדואר ואז ברגע שהם יקחו את זה, זה ייחשב? (במקום לסוע במיוחד אליהם).
ובכל מקרה, בין אם אמסור אישית ובין אם אשלח דואר רשום, איך אני אמור להוכיח בבית המשפט שאכן מסרתי להם את זה? הם יכולים להכחיש שלא קיבלו כלום, גם אם אמסור להם את זה אישית ביד....זה לא הוגן שבית המשפט מטיל את האחריות על התובע במקרה שתובעים חברה שחיה וקיימת.
הרי אני תובע את אתר get it ובפירוש באתר, תחת התקנון יש את הכתובת, אם שלחתי לשם והם לא לקחו את הדואר זה לא אמור להיות בעיה שלהם?

ושוב המון תודה....

אתה צריך להוכיח שהם קיבלו. מה הבעייה לצלם את

רגע מסירת התביעה?

וכן, אתה יכול לשים את זה בתוך חבילה, אבל שיהיה דואר רשום כדי שתקבל אישור על זה שהם אספו את הדואר.

master_n

New member
רק לוודא שהבנתי...

אם אני שם את כל החומר באריזה של חבילה, ומצלם את כל התהליך...ושולח להם בדואר רשום ומבקש אישור מסירה, ומקבל מהדואר אישור מסירה, זה תופס?
במידה והם יטענו שלא קיבלו ממני כלום, אני לא צריך להוכיח שאכן החבילה הכילה את כתב התביעה והזימון למשפט ושהם אכן קיבלו את זה? אישור המסירה מספיק?

זה צריך להספיק. על אישור מסירה צריכה להיות

חתימה שלהם שהם קיבלו את זה. או בדואר רשום, ואז יהיה לך אישור מהאתר של הדואר.

למעלה