תביעות קטנות וכתב הגנה

Orh1989

New member
תביעות קטנות וכתב הגנה

שלום לכולם.

בחודש אפריל הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות כנגד סאני תקשורת, יבואנית סמסונג בישראל, בגין אי עמידה באחריות יצרן.
המשפט נקבע לינואר הקרוב.
הגשת התביעה הגיעה לאחר התערבות המועצה לצרכנות ולאחר סאני תקשורת סירבו לתקן את המכשיר גם לאחר התערבות המועצה לצרכנות.

היום קיבלתי העתק כתב הגנה
ואני קצת מבולבל ואולי כנראה לא הבנתי הכל.

כתב ההגנה מתחיל בזה שכל הטענות המועלות בכתב התביעה מוכחשות ע"י הנתבעת.
וההתיחסות כאמור:
- מדובר במקרה מובהק למדי בו יש להורות על מחיקת התביעה בשל היעדר יריבות בין התובע לנתבעת.
- בשנת 2008 מכרה הנתבעת את פעילותה בתחום שייווק מכשירי סלולאר לסקיילקס קורפוריישן בע"מ ומאותו מועד מדובר בחברה ריקה מתוכן אשר אין לה פעילות ממשית מזה 7 שנים, וממילא אין לה כל קשר לפרשת התביעה.

בנוסף מצורף דו"ח בנושא רכישת פעילות הסלולר.

עד פה מה שהבנתי זה שהייתי אמור להגיש את התביעה נגד סקיילקס, ולא כנגד סאני תקשורת. כלומר תבעתי את החברה הלא נכונה.
אז לפני שאני אמשיך עם כתב ההגנה, אני רוצה לעלות מס' נקודות:

1. אם החברה ריקה מתוכן וחדלה מלהתקיים לפני 7 שנים, מדוע כאשר רושמים בגוגל "סקיילקס" התוצאה הראשונה היא http://www.samsungmobile.co.il/ שם מתנוסס בגאון לוגו סאני תקשורת, עם הכיתוב "היבואנית הרשמית של סמסונג בישראל מבית סקיילקס קורפוריישן בע"מ".

2. למה כאשר מתקשרים לסקיילקס (ושחחתי איתם טלפונית בהתחלה), המענה קולי הוא "הגעתם לסאני תקשורת יבואנית סמסונג בישראל...." ?

3. וזו הנקודה הכי רלוונטית, את התלונה שלי במועצה לצרכנות הגשתי כנגד סאני תקשורת, וסאני תקשורת לא התנערה מהתביעה ("..וממילא אין לה כל קשר לפרשת התביעה".. - כמו שנכתב בכתב ההגנה), אלא ענתה למועצה לצרכנות,
ידעה במה מדובר כי שוחחתי איתם טלפונית, ויותר מזה,
מנהל פניות הציבור בחברת סאני תקשורת בע"מ הציע לי כמחווה של שירות 15% הנחה בתיקון המכשיר (מה שדרשתי שיתוקן במסגרת אחריות).
אם סאני תקשורת לא צד בתביעה , איך הם מציעים לי הנחה?????

אז נהיה לי סלט רציני
בנוסף,
בכתב התביעה הוסיפו סעיף נוסף, ששם בכלל לא הבנתי במה מדובר ואשמח שיסבירו לי.
"למעלה מן הצורך יצוין, כי במסגרת הסדר הנושים לפי סעיף 350 לחוק החברות, תשנ"ט - 1999, שעברה חברת סאני אלקטרוניקה אשר אושר על ידי בית המשפט ביום 4.5.2015 (להלן: "הסדר הנושים") כאמור בהודעה מטעם בעל התפקיד שנשלחה לבית המשפט הנכבד בתיק זה ביום 3.6.2015 נקבע, כי החל ממועד כניסת הסדר הנושים לתוקף לא ניתן יהיה להגיש נגד החברה וחברות בשליטתה תביעה, לרבות תובענות יצוגיות בגין עילות אשר נוצרו קודם למועד כניסת הסדר הנושים לתוקף, ואף מסיבה זו יש למחוק את התביעה דנן.
סעיף 8.11 להצעת הסדר הנושים, אשר היתה ההצעה עליה הצביעו נושי החברה ואושרה ע"י בית המשפט, מצ"ב כנספח 3 לכתב הגנה זה.

אשר על כן, מתבקש בית המשפט הנכבד לדחות את התביעה, ולחייב את התובע בכל הוצאות הנתבעת בגין הגשת כתב הגנה זה."

אז אני לא מבין,
סאני תקשורת מתנערים מהתביעה בטענה כי הגשתי תביעה כנגד חברה שאין לה יריבות עימי, או שהיא מתנערת מהתביעה כי יש לה הסדר נושים?
איך הם דורשים ממני לשלם על הוצאות כתב ההגנה, אם הם דוחים את התביעה מהסיבה שיש הסדר נושים שנכנס לתוקף לאחר שהגשתי את התביעה?
עפ"י ההסדר שנכנס לתוקף ב3.6.2015 לא ניתן יהיה להגיש תלונות על החברה קודם למועד כניסת ההסדר לתוקף.
איך הייתי אמור לדעת זאת אם הגשתי חודשיים לפני?
על מה ולמה אני צריך לשלם להם על כתב ההגנה?

אשמח לעזרה
אני אובד עצות

תודה רבה
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
האם השתכנעת שהם לא האחראים?

לגבייך האחראי הוא מי שכתוב בתעודת האחריות, איתו יש לך יריבות
במידה והם העבירו את האחריות לאחר עליהם להעביר את התביעה אליו
את כתב ההגנה כתב עו"ד , במידה ובית המשפט יקבל טענתו וימחק את התביעה תקבל הודעה על כך, במידה והתביעה לא תימחק יבוא להגן על החברה מישהו שאינו עו"ד, אתה תעלה טענותייך, בצרוף השתלשלות העניינים שהביאה אותך למסקנה שהם הכתובת והשופט יחליט.
דע לך שסדר הדיון בתביעות קטנות שונה מסדר הדיון הרגיל וזה לטובתך.
 
למעלה