תביעות רפואיות על ידי עורך דין

תביעות רפואיות על ידי עורך דין

כרגע אני במלחמה אישית מול קופת החולים בה אני חברה (מכבי) במגמה להשיג לי את האישור המיוחל של הזריקות אינטרפרון A , הפרופסורית שלי מבית החולים איכילוב גב' נפרסטק כתבה לי מכתב מאוד מרגש על ההתמודדות שלי ועל התגובה הטובה שלי לזריקה... ייאמר לזכותה ועל זה אני מודה לה מקרב לב... צירפנו כמהתשובות פאט המוכיחות זאת... במידה שתוך שבוע ימים לערך אני לא אקבל שום תגובה מהקופה שלי או לסירוגין אקבל תשובה שלילית אני שוקלת בכובד ראש ליזום תביעה רפואית שאולי תוביל לפריצת דרך לי ולאחרים... יש למישהו מושג איך מתחילים? מישהו כבר עשה זאת? כמה אחוזי הצלחה יש? איזו התייחסות יש לזה? מישהו רוצה להילחם ייחד איתי? לכל תרופה? טובים השניים מן האחד... בהצלחה לכולם, והרבה הרבה בריאות... אשמח לתגובות... שלכם תמיד, רויטל. יודית חולה עלייך....

מיליתו

New member
רויטל - שווה לבדוק את החוק

נסי לחפש את רשימת המחלות שאינטרפרון אלפא רשום להן בסל הבריאות, ותראי אם יש לך קייס לתבוע את הקופה. גם אם הוא לא בסל, נסי לאתר אנשים אחרים שמקבלים אינטרפרון אלפא דרך קופת חולים מכבי. ואת יש לך תקדימים. עוד דבר שעוזר לפעמים, זה להחליף דווקא רופא משפחה. זה נשמע אולי לא שייך, אבל יש רופאי משפחה, במיוחד כאלה שיש להם גם התמחות ברפואה פנימית שמקבלים בקליניקות פרטיות במסגרת הסדרים, ויש להם לפעמים יותר "קשרים" עם החבר'ה שמאשרים תרופות. מכתב מרופא כזה שמכיר אותך באופן אישי יכול לעזור, אם הוא מפעיל קצת לחץ (זה עבד בכללית...).

היה בעיתון היום

שחברות הביטוח יחוייבו לממן עבור חולים תרופות בשימוש שלא בסל התרופות. כמובן שישר הם אמרו שהם יצטרכו לייקר את הפרמיות וכל זה. אבל כנראה שלא תהיה להם ברירה.. ומתי זה יקרה? בינתיים מדברים על מרץ 2006. מקווה שזה אכן ייכנס לתוקף וכמה שיותר מהר יותר טוב, וכמובן שיהיה מי שיחייב אותם באמת לפעול לפי זה ולא למצוא תירוצים למה לא.

היי רויטל../images/Emo140.gif

קודם כל, אני רוצה לאחל לך החלמה מלאה ומהירה. שנית, אני תבעתי את קופת חולים מכבי כדי לקבל את התרופה שהיתה תרופת קו שני במקרה שלי. תרופת הקו הראשון נראתה מאיימת מאוד לעומת התרופה שלחמתי לקבל, אני מאוד שמחה שנלחמתי, כי איכות חיי כמעט לא נפגעה מהכימותרפיה (השניה). אז... איך מתחילים... מתחילים בזה שפונים לועדת הערעורים של מכבי אם מקבלים תשובה שלילית. הרבה פעמים הם נשברים בשלב זה. אם זה לא עובד, אז צריך למצוא עורך דין שיהיה מספיק מעז כדי להלחם בגוף גדול כמו מכבי. עורך הדין שלי היה אלי פישר, הוא די מפורסם בתחום הזה של התביעות. לפעמים מתקבלים כמה תיקים דומים ואז עורך הדין מטפל בהם יחד, זה עניין של מזל. בנוגע לאחוזי ההצלחה- אין סטטיסטיקה, יש 100% הצלחה במקרים מסויימים ולצערנו גם 100% כשלון במקרים אחרים. לדעתי, הצלחה של מקרה כשלך הוא הדבר היחיד שצריך לעניין אותך, כי אז ניתן להשען על הנושא הזה משפטית. אולי כדאי לך לנסות לחפש באינטרנט מקרים דומים, גם באתרים של בתי המשפט בארץ. בית המשפט מתדיין די מהר, עניין של ימים, ברגע שמגישים תביעה, זה הפתיע אותי לטובה. למלחמה כדאי לגייס עזרה מהתקשורת, זה תמיד עוזר. השתמשתי לא מעט בתקשורת במלחמה שלי האישית, לדעתי זה מאוד עזר. צריך לגייס גם סבלנות וסובלנות כי המעמד הזה של דיון באיכות החיים שלך פתאום הופך להיות עניין משפטי, כמה אבסורד... אני מאחלת לך הצלחה גדולה ומהירה, ומקווה שלא תזדקקי למערכת המשפטית בכלל! אם יש לך עוד שאלות, שאלי ואנסה לענות. מקווה שעזרתי, אילת.

אילת יקרה...

ערב טוב, שמחתי לקרוא את התגובה שלך.. גם אני חשבתי על עו"ד אלי פישר... כאופציה ראשונה...יודית מהפורום ידעה לזהות אותך... שמחתי שזאת את... ואני שמחה יותר לבשר לך שאנחנו מכירות... הייתי אחת מהמשתתפות של סדנאת האוט לוק של פרוייקט לתת- להביט לןאמת בעיניים... ובאחד המפגשים את ברמת גן את סיפרת את הסיפור הלא יאומן שלך. יישר כוח... ברור לי שהמקרה שלי אמור הכי לעניין אותי מבחינת הצלחה אבל רציתי לבדוק שאני לא "טוחנת" מיים ולבדוק כמה זה יוכל לעזור?! הייתי שמחה אם היית אומרת איפה נימצאת וועדת הערעורים? אם את יודעת??? אני בטוחה שאני אהעזר בך בהמשך... אפשר? תודה מראש, רויטל

היי רויטלי../images/Emo140.gif

תודה. ועדת הערעורים מתכנסת כל שבוע בחלונות הגבוהים של מכבי, רופא המשפחה שלך אמור לדעת על כך, אם לא, שאלי את זה אצל הרופא המחוזי. זה הליך בו מוצגת דרישת התרופה מהרופא המטפל עם הנימוקים המיוחדים לאותו חולה בפני ועדה שנקבעה מטעם הנהלת מכבי והם חורצים גורלות. בכל מקרה, אין טעם ללכת על תביעה בלי לפנות אל הועדה הזו, אלא אם היא בוטלה ושונה הנוהל. מבחינת הצלחה, אני יכולה לספר לך שבפורום הזה הכרתי מישהו שקיבל את התרופה מאותה קופת חולים שלי כחודש אחרי שאני הגשתי את התביעה הראשונה... מה שאומר שטוב מזל טוב מכל דבר אחר. כך גם בנוגע למשפט, זה תלוי בשופט, בהלך הרוח שלו ובכל כך הרבה גורמים לצערי, שממש לא ניתן לחזות את העתיד, אלא אם יש מקרה דומה שכבר עבר הליך משפטי. אשמח לעזור לך תמיד, אילת.

למעלה