תביעתי המוסרית לצמחונים

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
תביעתי המוסרית לצמחונים

[ראשית כל אציין שאבא שלי הוא צמחוני (BORN AND RAISED) והוא כפה את הכלל של "אין להכניס בשר הביתה" אבל הוא כן ייתן לי לאכול לו בשר מול הפרצוף אם נניח אי פעם נלך למסעדה על המשפחה הערה זו רק באה להסביר את הזיקה שלי לנושא הפורום הזה] איך ששתי האידאולוגיות מצטיירות בעיניי: צמחונים - אנחנו נגד אכילת בעלי חיים טבעונים - אנחנו נגד אכילת כל מה שמקורו בבעל חיים נגד טבעונים אין לי כלום, אני מעריץ אותכם. רק שאלה - מכר שלי היה צריך לקבל זריקות ויטמין נדמה לי B12 כי הוא לא אכל בשר, זה אצל כולם ככה? או נגיד לוקחים כדורי ויטמינים במקום ? צמחונים - איתכם יש לי חשבון לא סגור ועקוב דמים אתם תומכים בזכות החיים של חיות זאת בעוד שאתם לא תומכים בזכותם לחופש כשאתם אוכלים חביתות או פיצות אתם מעונינים להסביר לי איזה מן אידאולוגיה נאצית זאת ? (כמובן שלאוכל בשר חסר רגשות תאוותני כמוני זה לא מפריע, אבל זה פשוט מצטייר בעיניי כבושה לכל האידאולוגיה של "אידאולוגיה" :) ) הסבר שאני נתתי לעצמי הוא שזה לא משנה לחיה , זה לא שאם היא תחיה בטבע אז החיים שלה יהיו כל כך יותר מענינים מאשר אם תחיה במרחב תחייה בקיבוץ או משהו כזה... למרות שמי אני שאשפוט מה מענין יותר לחיה :) עוד משהו שמרטיח אותי כל פעם שאני חושב עליו - כשרות אני מתעב את הרעיון הזה זה גורם לי לבכות לחשוב שיהודונים צריכים לשסף את גרון החיה חסרת האונים כדי להרוג אותה בזמן שהיא בהכרה מלאה.... זה פשוט אכזרי מדי ולכן אני מציע שנגש , אנחנו , ועוד מיליונים אחרינו (טוב בעצם להגיד מיליונים זה כבר יותר מדי במדינה כמו ישראל) ונחוקק חוק כמו ברייך השלישי... החוק הזה של איסור עינוי בעלי חיים או משהו כזה אני מצטער לכל היהודים השומרי כשרות - אבל זה פשוט הורג אותי לחשוב שחיות צריכות להרגיש סבל כזה עז רק כדי לשמור על מסורת חסרת כל הגיון

vegan

New member
צמחונות וטבעונות

ראשית אני טבעוני כשבע שנים ולפני כן צמחוני מגיל שלוש (היום אני בן 35) לא ניתן באופן מעשי להמנע כליל מגרימת סבל לבעלי חיים. מוצרים מהחי משמשים בכל כך הרבה דברים שפשוט לא ניתן להמנע מהכל. אין זה אומר שלא צריך לנסות לעשות ככל שניתן. לא מדובר בהכל או לא כלום. רוב הטבעונים לא הפכו בבת אחת לטבעונים אלא עברו שלב, לפעמים ארוך של צמחונות. בסביבה בה אנו חיים, אשר מושתתת על ניצול בעלי חיים והקניית הרגלי אכילה מלידה המבוססים על מזון מהחי, המעבר לצמחונות או טבעונות יכול להראות קשה. אין קושי רב לחיות כטבעוני או צמחוני, אבל לאדם שלא רגיל לכך זה יכול להראות קשה ולשנות הרגלים זה גם לא תמיד קל. לכן, למרות שאני רואה בטבעונות דרך חיים עדיפה, אני פונה לכאלה שאינם מרגישים כי הם מסוגלים לכך, לעשות את מה שהם כן מסוגלים. מעבר לצמחונות איננו חסר תועלת, להיפך. בן אדם אוכל בממוצע כארבעת אלפים בעלי חיים בחייו. מעבר לצמחונות חוסך מוות וסבל מאותם בעלי חיים. מעבר לשתי ארוחות צמחוניות בשבוע חוסך אף הוא סבל ומוות לכאלף בעלי חיים. צמחונים עושים יותר למען בעלי חיים מרוב בני האדם. זוהי גישה פסולה לבוא דווקא לאלה שכן עושים בטענות למה לא עושים יותר. כל אחד יכול להשתפר - צמחונים יכולים להפוך לטבעונים ואוכלי חיות להפוך לצמחונים. יש גם שלבי ביניים של הפחתה בצריכת מוצרים מהחי. תחשוב תמיד כיצד אתה יכול להשתפר ולא כיצד אלה שעושים יכולים לעשות יותר.

noopi

New member
צודק...

אני כמעט הגבתי להודעה הזו, אבל אתה אמרת את זה יותר טוב ממה שיכולתי. אני צמחונית. אני באמת לא יודעת למה אני לא טבעונית, או שבתוכי אני כן יודעת רק שאני לא אפרט את זה כאן. אני בת 15 ואני יכולה לזכור את עצמי אוכלת שניצלים ונקניקיות רק בגיל מאוד קטן ולתקופה נורא קצרה. אחרי זה , לא יודעת איך, באופן לא מודע או אולי כן מודע, אפילו שהייתי קטנה מדי בשביל לדעת על סבל של חיות, פשוט הפסקתי לאכול בשר, וכך אני חיה עד היום. במשך הזמן גדלתי והחכמתי ועכשיו אני כבר יודעת למה אני לא חוזרת לבשר. בקשר לשאלה שלך אני חושבת שבאמת אין מה לבוא בטענות. כל אחד עושה מה שהוא יכול ומה שנראה לו נכון ומתאים לגוף שלו. אני אישית חושבת שגם אם אני צמחונית זה לא אומר שאני צבועה או דברים אחרים שאנשים אומרים. אני פשוט משתדלת עד כמה שאני יכולה, לא תמיד זה מצליח לכולם עד המקסימום. אולי במקום לבוא בטענות למי שכבר יודע, תבוא בטענות למי שלא יודע.

IC4

New member
חבל שזה בהיסטורי של הפורום אבל בכ"א

בכל אופן - אשמח אם מישהו יסכים איתי בהתנגדות לכשרות דבר שאף אחד בפורום הזה לא רגיש אליו מספיק וזה מצער אותי מאד

למעלה