תביעת ביטוח...

dimitry

New member
תביעת ביטוח...

שלום לכולם, לפני כחודש הייתה לי החלקה עם הקטנוע על כתם שמן במהירות נמוכה. היו לי כמה שריטות ומכות. התייעצתי עם עורך דין והוא הציע לי עמלה של כ- 10% (הבנתי שזה מקובל במקרים כאלו) ובנוסף 500 ש"ח "הוצאות". השאלה שלי היא האם הדבר נראה לכם סביר? סכום התביעה הכולל יהיה ככל הנראה כמה אלפים בודדים וה- 500 ש"ח האל יכולים להוות יותר מ- 10% מהתביעה. איך מתבצעת התביעה? הבנתי שבמקרים כאלו בד"כ העורך דין שולח מכתב לחברת ביטוח ובזה זה מסתכם אז על מה בדיוק אני משלם 500 ש"ח הוצאות? תודה לעונים

תביעת ביטוח...

שכר הטרחה בגין תביעת נזקי גוף שמקורם בתאונת דרכים מוסדר בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ובכללי לשכת עורכי הדין. אם התיק נסגר לפני הגשת תביעה עוה"ד זכאי ל-8% + מע"מ אם התיק נסגר אחרי הגשת תביעה עוה"ד זכאי ל-11% + מע"מ אם התיק נסגר בפסק דין עוה"ד זכאי ל-13% + מע"מ קביעת שכ"ט באחוזים שלא ע"פ האמור לעיל מהווה עבירה אתית. ניתן לקבוע שכר טרחה שאינו באחוזים אם הדבר נעשה מראש, בכתב. ההוצאות יכולות להיות עבור איסוף חומר רפואי כדי לעמוד על העבר הרפואי שלך, הוצאות משרדיות, נסיעות וכו'. דרוש הוצאות כנגד קבלות ופירוט. אם הטיפול יסתכם בתכתובת ופשרה לפני הגשת תביעה לא בהכרח דרוש איסוף חומר רפואי, ואז 500 ש"ח נשמע גבוה.

dimitry

New member
המשך שאלה...

אני יכול לסכם מראש עם עורך הדין שאם העניין יוסדר מחוץ לבית המשפט אז אני לא אשלם 500 ש"ח? תודה

dimitry

New member
סליחה על הטירטור אבל שאלה אחרונה...

לאור ניסיון העבר שלכם האם תביעה כזו קטנה מסתיימת בד"כ במכתב מעורך הדין ותו לא. יש לי מכר עורך דין והוא הסכים לכתוב בעבורי את המכתב אבל אם יהיה צורך במעבר לזה אז אני לא מעוניין להטריח אותו. האם ככל הנראה מכתב זה באמת כל מה שיהיה בו צורך (אני מזכיר שאין לי שום פגיעות משמעותיות רק כמה שיפשופים ומכות יבשות)?

מו"מ

פניות כאלו הן משחק של תן וקח. עוה"ד שלך יכתוב מכתב לחברת הביטוח בו הוא יתאר בפרוטרוט את נזקיך ועד כמה יש להם השפעה לטווח ארוך. מסלק התביעות של חברת הביטוח ישיב, כי "מבדיקת החומר עולה שאין נזק משמעותי, ולסילוק התביעה באופן סופי ומוחלט, ומבלי להודות בכל טענה, המבטחת תהיה מוכנה לשלם X". עוה"ד שלך ישיב למבטחת שהצעתה היא לעג לרש ואינה משקפת את מלוא הנזקים שלך, אך לצורך סיום הפרשה מחוץ לכתלי בית המשפט, באופן שיחסוך ממון וזמן לצדדים, ובעיקר למבטחת, "יהיה מרשי מוכן לקבל פיצוי בסך Y+X". המבטחת תשיב את שתשיב, ואם אתה תהיה מרוצה מההצעה (ועוה"ד שלך ימליץ לך שהיא כדאית), ייסגר הסיפור. לא תהיה מרוצה - קדימה לביהמ"ש.

למעלה