תביעת בית מלון

keren1529

New member
הסבר נוסף

היי, תודה על המענה. אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני רכשתי מהסוכן לילה עם פנסיון מלא. בחיוב שנעשה אחרי זה, חוייבתי בגין ארוחות בוקר על שם החדר שלי. בחשבונית שהשגתי דרך המלון כתוב שזו עסקה טלפונית ואם אכן יעשו בירור יגלו שאני לא נתתי להם אישור לחייב את הכרטיס שלי. אני השארתי כרטיס אשראי לביטחון עבור מפתח שבת ולא עבור ארוחות כי לא הייתי צריך משום שמלכתחילה שילמתי עבור פנסיון מלא. בית המלון רשם את חיוב הארוחות של אחי על שם החדר שלי וחייב את האשראי שלי - באיזו זכות? ואם זה לא היה אחרי אלא אדם זר? ההתרעמות שלי היא בגלל שבית המלון החליט על דעת עצמי לחייב כרטיס אשראי בגין ארוחות של אדם אחר, ולא משנה אם זה אחי או לא. בית המלון אמור לשבור את הראש מול אחי כדי לגבות את חובו, בטח שלא אני..

keren1529

New member
תביעת בית מלון

שהיתי עם בת זוגתי במלון הולידיי אין אשקלון בימי שישי-שבת לצורך שבת חתן של אחי, במסגרת פנסיון מלא.
עשינו הזמנה מסודרת דרך סוכן של בערך 8 חדרים.
אחד האחים שלי עשה הזמנה בנפרד דרך בוקינג והזמין חדר עם לינה בלבד.
כשהגיע למלון נוכח לדעת שההזמנה שלו לא כוללת ארוחות. משום שאין ברשותו כרטיס אשראי, הוא שילם לקבלה במזומן 250 ש"ח והתחייב לשלם את היתרה בצאת שבת.
אני שומר שבת, ועל מנת לקבל מפתח שבת נדרשתי לתת כרטיס אשראי לפיקדון בלבד, וכך עשיתי. כלומר כך המלון קיבל את פרטי כרטיס האשראי שלי.
כמה ימים לאחר מכן התברר לי בפירוט כרטיס האשראי כי המלון חייב את כרטיס האשראי שלי בסך 237.80 ש"ח.
לאחר בירורים מול המלון, הם טענו כי חייבו את הארוחות של אחי דרך כרטיס האשראי שלי מבלי קבלת אישור שלי וחתימתי. אציין כי החיוב נעשה לאחר שביצעתי צ'ק אאוט מהמלון.
בית המלון לא הסכים לבטל את התשלום ולהסתדר בעצמו מול אחי ומנהלת הקבלה התווכחה עמי שאקח את הכסף מאחי (אציין כי אחי טוען שנתן כסף במזומן לקבלה וכי שילם את כל הסכום ולא נותר שום חוב). מנהלת הקבלה התעקשה שאסתדר מול אחי, אך הוא סירב לקחת אחריות משום שלטענתו שילם את כל החוב.
ברצוני לתבוע את בית המלון בטענה כי לא נתתי את אישור לחייב את כרטיס האשראי שלי וכי לא הייתי נוכח בכלל במלון באותה עת.
קיבלתי מבית המלון את הקבלה על התשלום ואכן ניכר כי אין חתימה כלל.
האם יש עילה לתביעת המלון?
אציין שהסיפור היה בחודש ינואר, והתעקשתי מול המלון לקבל את ההחזר, וכאשר סירבו בתוקף החלטתי לבחון את האופציה של תביעה.

למעלה