תביעת בעל הדירה

gilsp

New member
תביעת בעל הדירה

שלום רב , אני גר בדירה שכורה ובעל הדירה הוא אפטרופוס שמונה ע"י בית המשפט. לאחר חתימת החוזה התגלו המון תקלות בדירה שמנעו ממני לגור בדירה משך שלושה שבועות. להלן פירוט התקלות בקיצור רב : דוד חשמל לא תקין , מערכת ביוב סתומה , מקרר לא תקין , קו טלפון הוזמן באיחור של 10 ימים , מערכת הגז לקויה ולא שמישה , בעיות במערכת החשמל ועיקר העיקרים דלת הכניסה לבית רקובה ועקומה והוחלפה רק לאחר שלושה שבועות. כמו כן מפתח לחדר מדרגות , מפתח לתיבת הדואר ומכשיר טלפון התקבלו לאחר יותר משלושה שבועות. עברתי לגור בדירה רק לאחר החלפת הדלת כאמור לאחר 21 יום. משך כל שלושת השבועות האלו בזבזתי זמן , ימי עבודה , הוצ´ טלפונים , ולצערי ניתקלתי ביחס מזלזל ומשפיל מצד בעל הדירה שלי. שאלותי : 1) האם תביעתי מוצדקת ?...בעל הדירה טוען שאני חתמתי על החוזה שהדירה לשביעות רצוני ואין אני יכול לבוא אליו בטענות כאלו ואחרות. 2)כיצד עליי לכמת (כמות) בזבוזי זמן , עוגמת נפש וכו´ לערכים כספיים ? תודה רבה , גיא

יא

New member
שוכר מאפוטרופוס

שלום רב, עליך לקרוא בעיון את הוראות ההסכם. ראשית, אם הצהרת כי מצב הדירה לשביעות רצונך, אכן קיימת בעיה בהעלאת טענה נגד מצבה. עם זאת, עליך לבדוק האם בהסכם יש הצהרה של המשכיר בדבר מצבה של הדירה. אם המשכיר הצהיר כי מצב הדירה טוב והיאר ראויה למגורים, הרי אתה יכול לבוא אליו בטענה, בהיות מצגו מצג שוא. זאת ועוד, לגבי הליקויים הנסתרים, הואיל ולא יכול היית לדעת עליהם, הרי אין תוקף להצהרתך כי כביכול הדירה לשביעות רצונך ולגביהם בהחלט אתה זכאי לבוא בטענות למשכיר. מכל מקום, בהצלחה. יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

יא

New member
דירה בשכירות

שלום רב, אם אכן הצהרת כי הדירה הינה לשביעות רצונך, הרי יש ממש בטענת האפוטרופוס שמונה על ידי ביהמ"ש, והכל לעניינים בהם יכול היית לחזות בעינייך עת ביקרת בדירה טרם החתימה על הסכם השכירות. עם זאת, לעניין הליקויים הנסתרים, הרי מכח חובת תום הלב של האפוטרופוס היה עליו להודיע לך עליהם ומכל מקום אין נפקות להצהרתך בדבר היות הדירה לשביעות רצונך. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה