תביעת גוף ורכוש

תביעת גוף ורכוש

שלום, מנסה להבין אם מה שאמרה הע"וד אכן נכון.
לפני כשנה הייתי מעורבת בתאונה, רכב נכנס בי מאחורה.
לרכב נגרם נזק , שתוקן ושולם מזמן
ואילו אני הגשתי תביעת פגיעה בגוף
השאלה שלי היא בהסיון להבין את החוק,
האם נכון שבתאונה כזו נזק הרכב יכול על הפוגע (ביטוח מקיף)
ואילו נזקי הגוף שלי ייתבעו בעצם מהחברה שמבטחת אותי בביטוח חובה???
ככה נאמר לי ולא ממש ברור לי מדוע הצד הפוגע אינו אחראי לתשלום ופיצוי גם בגין נזקי גוף?
תודה

אמירמל

New member
זה נכון.

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים בחר בשיטה שבה אין חשיבות לאשמה. נהג רכב חייב לפצות את הנוסעים ברכבו בין אם הוא אשם בתאונה ובין אם לאו. הוא גם חייב לבטח את עצמו כדי שיהיה מקור לתשלום הפיצויים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הסבר מדוע הצד הפוגע אינו אחראי

חוק הפלת"ד חוקק כך כדי שתקבלי את הפיצוי מיד ללא צורך במאבק משפטי להוכחת אשמה (כן, אני יודע שזה לא ממש מיד, אבל ההליך קצר, מה עוד שאת ההוצאות הרפואיות המיידיות - מיון, בית חולים, אמבולנס וכיו"ב המבטח משלם בלי שזה יעבור דרכך)
אם הצד האשם היה צריך לשלם היה מאבק משפטי של כמה שנים בין חברות הביטוח כדי להוכיח מי אשם ואיך האשמה מתחלקת - אז פתרו את הבעיה והביטוח של הרכב בו את נוסעת משלם, בד"כ מחכים כשנה עד שניתן יהיה לכמת את הנזקים (כדי לדעת מה מהירות ההחלמה, האם נשארת נכות והאם תמשיכי להזדקק לטיפולים), ואז חברת הביטוח מציעה סכום זעום, לצרכי מיקוח , אם אינך מסכימה לו עורך הדין שלך (שאת שכרו משלם הביטוח ולא את) מתמקח, במידה ולא מגיעים לפשרה זה עובר לבית המשפט, כמעט בכל המקרים זה מסתיים בפשרה, ההליך נמשך בדרך כלל פחות משנה (במקום פי 5 לפחות אם היית צריכה לתבוע מהחברה השניה)

No fault system

החוק הנו חוק סוציאלי. כנפגעת גוף בתאונת דרכים, את לא תלויה בקיומו של ביטוח חובה תקף אצל הנהג האשם בתאונה.
למעשה, גם בתאונה עצמית (לדוגמה, שתית אלכוהול והתנגשת בעמוד), ביטוח החובה שלך מכסה אותך, את הנוסעים ברכב שלך והולכי רגל שאת פגעת בהם.
&nbsp
בביטוח צד ג' ומקיף, זה לא המצב. שם יש משמעות לשאלה מי אשם בגרימת התאונה.

למעלה