תביעת דואר זבל

togi12

New member
תביעת דואר זבל

היי,
אני מקבלת הרים של הודעות ספאם, עד כדי כך שהחלטתי אשכרה להזיז את התחת ולתבוע מישהו.
כיוון שאני צעירה וחסרת ניסיון אשמח למענה לשאלות:
1. איך אני יכולה להוכיח שהנתבע הוא אותו אדם/חברה ששלחו לי את התוכן הפרסומי ללא הסכמתי? בדרך כלל לא מופיעים פרטים מזהים בהודעות המציקות.
2. האם אני יכולה לקבל פיצוי כספי על הודעות שהסכמתי שיישלחו אליי, אך נשלחו שלא לפי החוקים? (למשל חובת ציון "פרסומת" בהתחלה, שם החברה ודרכי התקשרות וכו')
3. אם ידוע לכם מנסיונכם, אם כדאי לשלוח קודם מכתב אזהרה לפני תביעה עם דרישת תשלום? ואם כן אז מה צריך להיות כתוב בו?

תודה רבה :)

מור893

New member
תשובות

1) ההסכמה צריכה להיות בכתב או מראש.
2) יש פה או שחור או לבן אם הסכמת היית צריכה לבקש להסיר , אם לא הסכמת אז כל הודעה היא ספאם . בגדול כל הודעה שמעודדת הוצאת כספים
ואף שירות חינמי נחשבת כספאם .
3) מומלץ לרשום מכתב אזהרה מכמה סיבות אחד תום לב , השנייה היא שברגע שהם יקבלו את התביעה הם יעדיפו ללכת לפשרה מכיוון שלא יהיה להם הרבה מה להוסיף בדיון.
אם מדובר במספר לא קטן של הודעות מומלץ אף לשלוח בדואר רשום עם אישור מסירה שלא יווצר מצב של שלושת הקופים .
אני ממליץ גם בכתב התביעה להוסיף את ההחלטה האחרונה של העליון , ככה שלא להשאיר לרשם כל מיני משחקים שהם אוהבים , "אני לא נותן את גובה הפיצוי המלא עבור אס אם אסים וכמה מיילים " .
ועוד כל מיני דברים ששמעתי .

togi12

New member
תודה על התשובות- ושאלה..

היי מור תודה על המענה,
השאלה הראשונה שלי הייתה- איך אני יכולה להוכיח שהאדם שאני תובעת הוא אכן האדם ששלח לי את הספאם? (כי בדרך כלל אין פרטים מזהים בהודעות הספאם).
השאלה אם אני עושה מחקר באינטרנט על מספר הטלפון למשל למי הוא שייך, או לפי רשם החברות, האם זה מספיק כדי להוכיח שהנתבע זה אכן הנתבע.

מור893

New member
תגובה

את צריכה לעשות מחקר , מי הוא נותן השירות שכיו יכול באמת התעניינת במוצר .
לפי טלפון זה לא מספיק, תעשי מחקר תתקשרי מחסוי ותקליטי את השיחה , אם הוא מכחיש תתמללי את השיחה
ותצרפי לכתב תביעה , כמו כן את יכולה לתבוע גם את מפרסם את ההודעה וגם את השולח אם הם שתי יישויות שונות .
מומלץ להוסיף לתביעה את החלק הבא : רע"א 1954/14 אילן חזני נגד שמעון הנגבי שבו הציטוט הבא מופיע : פיצוי נועד להכווין את התנהגות הנתבע באופן שפרסום עתידי במתכונת זו יהיה בלתי כדאי עבורו. נקודת המוצא היא שתביעה על הפרה בודדת תזכה את התובע במלוא הסכום (1,000 שקל) כדי שתושג התכלית ההרתעתית".

מור893

New member
תיקון

התכוונתי לצרף לכתב התשובה , במקרה והוא מכחיש זאת בכתב ההגנה שלו .

גברת ע

New member
היי, מתפרצת לשרשור ואשמח להסבר...

לגבי מה שכתבת בסוף על ההמלצה להוסיף את ההחלטה של העליון.
&nbsp

מור893

New member
ההחלטה של העליון היא דיי פשוטה

אבל היא נוגעת לחוק הספאם , חוק הספאם קובע עד 1000 שקל להוכחת נזק , אך מטרת החוק היא להתריע ולעודד הפרה
ולכן מישהו שהתחיל בתביעה קטנה והגיע עד העליון , והעליון שינה את ההחלטה והחליט שבמקרה הזה (שיכול להכיל על כל המקרים ) , יש לעודד את הנתבעים
לעמוד על הזכויות שלהם ולקבל את מלוא סכום הפיצוי .

למעלה