תביעת החזר כרטיס טיסה

TOTAHON

New member
תביעת החזר כרטיס טיסה

שלום רב, מודה מראש לכל העוזרים.
בחודש יוני האחרון הגעתי לנתב"ג שברשותי כרטיס לכיוון אחד לברלין שרכשתי באינטרנט. כשהגעתי לדלפק הקבלה, התברר שחרגתי ממשקל המזוודות המותר (מותר עד 20 קילו) ועליי להוסיף תוספת תשלום משמעותית - 15 דולר לקילו. לאחר חישוב מהיר התברר כי עלות של כרטיס נוסף (שתאפשר לי לקבל 20 קילו נוספים) תהיה זולה משמעותית מאשר תשלום על עודף המשקל. עד כה, לא הייתה שום בעיה. אולם, כשבאתי לרכוש כרטיס נוסף (לכיוון אחד) באחד הדלפקים בשדה התעופה, נאסר עליי לרכוש כרטיס רק לכיוון אחד ונאלצתי לרכוש כרטיס דו כיווני, אחרת אני "לא עולה על הטיסה" כלשונו של הפקיד שמכר לי. מחוסר ברירה וכשנדחקתי לפינה נאלצתי לשלם על הכרטיס הדו כיווני ולספוג את ההפסד.
הכרטיס הדו כיווני לברלין היה מבחינתי מיותר, שכן הייתי זקוק לכרטיס לכיוון אחד בלבד. הנני מעוניין לקבל את ההפרש של מחיר הכרטיס שנקנה מכיוון ישראל לברלין. כביכול רכשתי שני כרטיסים הלוך וחזור, אך את הכרטיס חזרה לישראל לא הייתי צריך. ראוי לציין שבתאריך החזרה לישראל לא הופעתי לטיסה בכלל. השיחות עם חברת התעופה עלו בתוהו, ולא הייתה לי אפשרות לקבל החזר כספי היות והכרטיס הוא דו-כיווני ולא ניתן לביטול.
השאלה שלי האם יש לי אפשרות להגיש תביעה ולבקש את הסכום של הכרטיס חזור לישראל שנאלצתי לרכוש מחוסר ברירה? מדובר על סכום של כ-1000 שקלים ששילמתי סתם ללא סיבה. ראוי לציין כי סביר להניח שבמידה ולא הייתה לי חריגה במשקל של המזוודה הייתי עולה לטיסה עם כרטיס לכיוון אחד ואף אחד לא היה אוסר עליי מלעשות זאת מכיוון שבצ'יק אין לא אמרו לי כלום בנושא.

TOTAHON

New member
הסיבה היא שזוהי המדיניות

לאחר שהגעתי לדלפק וניהלתי שיחה עם הפקיד, הוא אמר שזוהי מדיניות חברות התעופה ואני חייב לרכוש כרטיס טיסה בחזרה לישראל. כמו כן הוא דאג לציין כי זוהי המדיניות בחברות תעופה רבות ברחבי העולם. החברה עימה טסתי לברלין הייתה ישראייר, למרות שרכשתי את הכרטיס המדובר (הלוך חזור) מחברה ישראלית מקומית ידועה (שלא אנקוב בשמה).

למעלה