תביעת המלל

Yaron5000

New member
תביעת המלל ../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

לכל תובעי המ.ל.ל שמרגישים מרומים ובצדק ! מה שלומכם ? שוב אני מבקש…תקראו עד הסוף כי זה רק יעזור לכם !!! להלן כמה מסעיפי החוק של המ.ל.ל בנוגע לתביעות כנגדו זה ממש מצחיק איך שגוף כמו המ.ל.ל שאמור לבטח אותנו בתשלום חובה מאפשר לנו להגיש תביעות כנגדו אך הוא בעצם גם אותו הגוף שקובע את החוקים וגם דן בפסיקה שבדרך כלל נוטה נגדינו (מעניין למה נגדינו). וכמו שאומר ג´וג´ו חלאסטרה "ותחשבו על זה איאיאאיאי" אז היינה לפניכם החוקה במערומיה (לא סקסית במיוחד), הזכאות לקצבת נכות אצל גבר או אישה עובדת מתחילה מ 40% משוקלל ומעלה ואילו אצל עקרת בית הזכאות לקצבה מתחילה מ 50% משוקלל ומעלה אם האישה עבדה וכיום היא לא עובדת פרק זמן (אינני יודע מה הוא) היא תחשב מבחינה מעמדית לעקרת בית. מהי הכוונה ב"משוקלל" אתם ודאי שואלים אז ככה, הרופאים קובעים אחוזים לא משוקללים שמהווים חלק יחסי מ 75% דוגמא: אם הרופאים קבעו 40% לא משוקלל הכוונה היא 40% מ 75% כלומר בחישוב קצר זה יוצא 30% (40*75/100) וכאמור לעיל אין שום זכאות לקצבה ברמה משוקללת זו. במידה והתביעה נדחתה בכפוף לתנאים שפורטו לעיל או שהועדה קבע למבוטח מתחת ל 50% התובע ראשי להגיש תביעת ערר לא יאוחר מ 30 יום מרגע קבלת ההודעה על הדחייה בוועדת העררים יהיו נוכחים שלושה רופאים שלא כמו רופא אחד בתביעה הראשונה (גם הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם ובטח לא מהחיים של אחרים). פסיקת ועדת העררים היינה סופית ולא ניתנת לעירור אלא ע"י שאלות חוק בלבד מול בית הדין האזורי לעבודה. במידה וועדת העררים קבעה זכאות לקצבה התובע מקבל את כל הכספים המצטברים מיום הגשת התביעה הראשונה (לא הערר). התובע ראשיי להגיש תביעת החמרה רק כ 6 חודשים מיום הפסיקה של הועדה האחרונה ובכך לפתוח במעגל חדש של תביעה שבה הזכאות המצטברת של הכספים (במידה והתובע יזכה) תהיה רק מיום הגשת תביעת ההחמרה. לפעמים נדמה לי שבמקום תביעה ב"ת" צריך לקרוא לזה טביעה ב"ט" כי בפירוש מנסים להטביע אותנו… המ.ל.ל מנצל אותנו בעיקר כשידוע שנכים כמונו סובלים מבעיות קשות של תשישות ועייפות שיכולה לגרום לנו לוותר. לעת עתה למרות תשישותי אני לא נכלל בקטגוריה של "לוותר". אני אשתדל לחרוג ממנהגי ולהיכנס אליכם לפורום גם באמצע השבוע. אני בהחלט שוקל אפשרות של לעורר הדים בעניין בדרגים גבוהים במדינה וגורמים בתקשורת אך למשימה זו אצטרך את הגיבוש שלכם ואת כוח רצונכם להירתם לעניין שגם לי אין הרבה מושג בו. מעט הכוחות שנותרו בנו עכשיו הם התקווה לעתיד מבטיח מעט יותר לחולי הטרשת מבחינת זכויות. בינתיים אלו רק מילים יפות שאנחנו ורק אנחנו חולי הטרשת נצטרך לקרום להם עור וגידים ! תחשבו על זה מכירים את השיר "אני ואתה נשנה את העולם" ? אז אצלי המוטו הוא טיפ טיפה שונה וזה הולך ככה "אני אתה והיא נשנה את ביטוח לאומי" (באסה !…הלחן לא מתאים, נמצא כבר משהו…)
שלכם ירון

RomiVais

New member
ירוני ../images/Emo140.gif

טוב לראות אותך פה גם באמצע שבוע.. אני חושבת שלא תהיה בעיה להתגבש כולם כדי להשיג משהו שיעזור לכולם.. ואני אני מכירה מספיק את הנפשות הפועלות כאן - אף אחד בסופו של דבר לא מוותר. אז אם יש לך רעיונות.. תשתף אותנו.. ונתגבש כולנו. איך עובר השבוע? אוטוטו סוף שבוע כבר.. אני בחופש.. איזה כיף לי! היו ימים מאוד קשים בעבודה והחופש הזה פשוט מחייה אותי.. שיהיה לכולנו יום קסום ונפלא ביותר אוהבת..

lior_r

New member
וואלה ירון, זה אכן רעיון ../images/Emo70.gif

לפני שנה וחצי, כשהתחלתי את התביעה שלי נגד משרד הבטחון, התייעצתי עם קרוב משפחה (יחסית רחוק) שהוא רופא פסיכיאטר, ויושב גם לפעמים בוועדות של ביטוח לאומי. בתור אחד שמכיר את הענייו מקרוב, הוא אמר שביטוח לאומי, והתביעות למשרד הביטחון הם ג´ונגל, ולבד יהיה בטח קשה יותר להצליח (למרות שאפשר). היה איזה רעיון שזנחתי בזמנו, לארגן כמה שיותר, חולי טרפצת צעירים, שנפגעו בצבא, לתביעה ייצוגית נגד משרד הביטחון. מה שהוא הסביר לי שכמו כל דבר במדינה, זה הכל כסף. ברגע שאדם אחד זוכה לקצבה ממשרד הבטחון (או ביטוח לאומי), התקדים נוצר, וזה עלול לעלות להם מיליונים! הכל זה כסף, והם נלחמים בנו מלחמת חורמה לא לתת לנו כסף. התכנון היה, שאני אצור קשר עם חולים רבים ככל האפשר, ואשכנע אותם, שכקבוצה אנחנו הרבה יותר חזקים ונוכל לתבוע הרבה יותר בקלות. אפילו היו לו כמה רעיונות: 1. ברגע שיש קבוצה , של כמה עשרות חולים, פונים לעו"ד מס´ אחד בארץ, שהסיכוי שהוא ייקח את התיק אפילו בחינם קיים רק בגלל הפרסום האדיר שזה ייתן למשרד העו"ד שלו. (וגם אם לא בחינם, העול הכספי מתחלק בין כ"כ הרבה אנשים שהוא ממש מזערי לעומת תביעה עצמאית) 2. לפנות לרופאים הטובים בארץ בתחום, כקבוצה, שגם בדומה לעו"ד יסכימו לחבור ולעזור רק בשביל הפרסום. 3. תקשורת: זה אחד הכלים החזקים ביותר שישנם. זהו בעצם האמצעי להפעלת הלחץ הכי גדול שיש. בטח היו דברים נוספים שאני לא זוכר.... הבעיה היתה, שחולי טרפצת לא בדיוק מופיעים בספר טלפונים: ישראל ישראלי, ת"א - חולה טרפצת נפוצה 03-7654321.... זה בעצם מה שגרם לי להחליט שיותר פשוט בשבילי לתבוע לבד. אבל, כאן יכול הפורום להתלכד, ולחבור ביחד כנגד ביטוח לאומי. בנוסף , אני בטוח שכל חולה בפורום מכיר עוד כמה חולים, ואפשר להשתמש בשיטת "חבר מביא חבר".... אז זהו, אם אתה רוצה להרים את הדגל, אני בטוח שיש אנשים שישמחו להצטרף אלייך. צריך אותך כ"מנהיג" ואז לאנשים יהיה יותר קל לחבור. רק שתדע, שאם תחליט אכן לעשות את זה, זה יקח זמן, עצבים והתמדה. האם אתה, ואנשים נוספים מוכנים לכך? בכל מקרה מה שתחליטו , אני אהיה איתכם.

לירון ולליאור שלום

שכתבתי כאן על מסעי בנפתולי הוועדות בביטוח לאומי, לא שיערתי איזה תגובות זה יעורר. לקחת במשותף עו"ד ידוע יכול להיות טוב. אבל גם הוא צריך חומר רפואי כמחקרים, מסקנות וכו שיתמכו בטענותכים. לכן כדאי אולי גם לעניין רופא שבקיא במחלה שירתם לעניין. כמו כן חולים ששולטים באנגלית ,שיגלשו ויחפשו כי יש לא מעט מחקרים בנושא. תנסו לקדם את זה. אני חושב שכדאי שאחד ירכז את הכל במידת האפשר, וכל מי שיש בידו חומר או מידע בנושא ימסור אותו למי שיתנדב לכך. תנסו לפנות לפורום מידענות רפואית ברופאים מומחים בבריאות ורפואה באם.אס.אן. חברות וחברי הפורום בהצלחה קדימה.

lior_r

New member
רק דבר אחד לא הבנתי,

כאשר באים לתבוע את משרד הבטחון הבעייתיות שיש לחולים היא להוכיח את הקשר בין השירות הצבאי למחלה. כלומר צריך להוכיח כי מקרים של לחץ גופני, נפשי, מלחמות וקרבות (חלילה), הם שהיוו טריגר (זרז) לפרוץ המחלה. אולם כאשר באים לביטוח לאומי, מהי הבעייתיות? לפי ההגיון שלי , אין צורך להסביר למה המחלה פרצה, אלא צריך לשכנעם שאחוזי הנכות הם יותר גבוהים מאשר הם קבעו. אם כך, כשאני חושב על זה עכשיו, אלו מחקרים יכולים לעזור? כלומר הטענה שלנו נגד ביטוח לאומי היא בעצם: אתם אינכם מתחשבים בצורה נכונה בנכות שקיימת אצלנו, ומקנים לנו אחוזים נמוכים מדי. האם אני הבנתי נכון? רק טוב,

Dalia M

New member
../images/Emo51.gif ירון../images/Emo45.gif תארגן אותנו../images/Emo70.gif

| תודה רבה על העדכונים ועבור היוזמה ! אני מצטרפת ואתן את שמי המלא,כתובתי, ת.ז. והכל. נקבע לי מועד בדיקה אצל נירולוג בביטוח הלאומי, ונאמר לי להביא מסמכים רפואיים. מאחר שהיו לי כ-11 אישפוזים ועוד המון בדיקות (השתתפתי גם בקבוצת הניסוי של Rebief ) אוכל להוסיף את נסיוני ע"מ להגיש תביעה קולקטיבית של כולם.
ירון יקר ד ל י ה

ערב טוב לכולם ומידע לדליה

דליה בהחלט לא מספיק בוועדה כל הניירת שברשותך, אפילו אם בטעות הרופא יעיין בזה, חלק הוא לא יבין ומחלק הוא יתעלם, תאמרי לו בפירוט על המגבלות שאת סובלת מהם, על כל מה שמפריע לך, אל תדלגי על כלום, אל תתרגשי ואל תשכחי כלום, והכי חשוב תדרשי שכל מה שאת מתלוננת עליו ירשם בפרוטוקול הבדיקה אחד לאחד בבירור. אל תתבישי ולפני שאת חותמת על הטופס תבדקי ותראי שהכל נרשם כפי שאמרת.!!! זה מאד חשוב לערעור במידה ותוצאות הוועדה לא ישביעו את רצונך. כי הם חייבים לבדוק את מה שאת מתלוננת ולתת לך אחוזי נכות לכל פגימה בנפרד. ורק בסוף לשקלל הכל לפי החוק.

Dalia M

New member
../images/Emo51.gif תודה פנחס../images/Emo72.gif

פנחס (באמת ראשון, אינני מכירה אף פנחס אחר!) הועדה הרפואית שלי, עם הנירולוג, היא ביום שלישי הבא. הכנתי תיק מסודר עם כל מכתבי השחרור אחרי 7 האישפוזים שהיו לי, צילומי MRI (X4) טונה של בדיקות והסבר מדעי על התרופה המונעת התקפים (רביף) שמסבירה מדוע מצבי עכשיו טוב. אתה מציע שאתלונן על מה שקורה לי בזמן היתקף (שאין לי כרגע!)?
כל עיצה תתקבל בברכה
ד ל י ה יש לך נסיון אתם? בכלל לא התכוונתי לפנות למ.ל.ל, רק כשראיתי כמה החרדים מנצלים את המדינה שלי החלטתי לפנות! האמת היא שאני בגיל העבודה, אך מאז שחליתי - לפני 11 שנים אני לא יכולה לקבל עבודה, מפאת ריבוי התקפים כל שנה.

בוקר טוב ועצות לדליה

דליה יקרה למה את חושבת שאת הולכת לנצל את המדינה, תשתחררי ממחשבה זו ומהר !!!. כמה שנים שילמת לביטוח לאומי חודש אחרי חודש . ולעניין,אם את חושבת שבוועדה ישבו לעיין בכל הצילומים או המסמכים את טועה .במקרה הטוב ידפדפו קצת וינסו אולי לעשות לך בדיקה שיטחית לגמרי. וביחוד לפי גישתך שאת בסדר גמור בעזרת התרופות, על מה את מתלוננת. כמו שכתבתי כאן קודם, את חייבת לרכז את כל הבעיות הרפואיות שהמחלה גרמה וגורמת לך ולשטוח אותם בפני הוועדה. רק על בעיות רפואיות שמגבילות אותך בהווה מקבלים אחוזי נכות ולא על בעיות שהיו לך בעבר וחלפו לבד או בעזרת תרופות. בסוג מחלות כגון שלנו לא מוכרים החולים כזכאים אוטומטית . בימים האחרונים המחשב מביע את רצונו לצאת גם לחופש. ומתרעם שחופשת הילדים מעיקה עליו מאד, לכן הוא משבש עבודתו מדי פעם, אני מקווה שיואיל להעביר מסר זה. ביי בינתיים..

למעלה