תביעת חברת תעופה זרה בשל אי מסירת כבודה והרבה עוגמת נפש

rpz79

New member
תביעת חברת תעופה זרה בשל אי מסירת כבודה והרבה עוגמת נפש

שלום לכולם,

תמצית האירועים: שני חברים , טורקיש אירליינס קונקשן באיסטנבול בדרך למינכן ודרום בוואריה לחופשה של 11 ימים.

הכבודה נמצאה במקרה בריאה ושלמה רק ביום האחרון שבאנו להמריא חזרה לארץ במחלקת אבידות ומציאות לאחר בירור אקראי עם נציג חברת טורקיש איירליינס בשדה התעופה במינכן.
11 יום של מעקב , מתח וטלפונים עם נציגי החברה.

פרטים יבשים:
יום ראשון ללא בגדים להחלפה (החנויות נסגרו עד שהגענו למלון)
הוצאות ביגוד והנעלה ל-11 יום (כ-450 יורו לאיש)
ביטול בית מלון בשל שינוי בתוכניות (55 יורו לאיש).
ביטול נסיעה ברכב ו-5 ימים באתרים מחוץ למינכן.
מעל 8 שעות במצטבר בשדה התעופה בשני ימים (הראשון והאחרון) בשל ביטול טיסה (לא קשור לכבודה) , ועיכובים בהמראה (בשני הכיוונים 50 דק'-שעה כ"א)

האם מגיע לי פיצוי בעוון עוגמת נפש (היה שינוי גדול בטיול , ונגרמה לי עוגמת נפש רבה גם בעצם זה שאני צריך להתעסק עם תביעות) אם כן כמה ?
האם כדאי להעזר בשירותי עו"ד ? האם יש מומחים לתיקים האלו ?

בתודה ובברכה
רועי

מור893

New member
תגובה

כשנחתת היית צריך למלא טופס של איבוד כבודה הכוונה לנחיתה הראשונה האם עשית זאת , ואז החברה הייתה צריכה לתת לך שירותים זמניים כלשהם.
האם זה קרה?

rpz79

New member
כן בוודאי

התפצלנו, החבר שלי חיכה לכבודה עוד איזה שעתיים שלוש בעוד אני הולך לעשות את הסידורים והקניות שתכננו בשדה התעופה.
בדיעבד זו הייתה טעות כי ברגע שאתה יוצא מחדר הכבודה ("הקרוסלות") אתה לא יכול לחזור אליו משום מה.
איבדנו קשר (לא לא היה כרטיס סלולרי עדיין) ואחרי שעתיים ומשהו של המתנה הוא מילא טפסים של איבוד כבודה (הוא כתב את השם שלו אבל את שני התיקים שלנו) לא מצא אותי ביציאה והלך למלון. אני הלכתי גם למחלקת אבידות ומציאות וגם בסוף חזרתי לחדר הכבודה עם איזה טופס שהנפיק לי נציג של טורקיש ולא מצאתי לא החבר שלי ולא את התיקים.
אני מדבר איתך על שדה"ת ענקי הלכתי שם איזה 15 ק"מ בטוטאל זה היה הזוי.
נחתנו ב14:30 ונפגשנו במלון ב-20:00.

הנציג שלהם בשדה אמר שנקנה כל מה שאנחנו צריכים ונקבל זיכוי וברגע שימצאו את המזוודות הם יביאו אותם עם מונית ספיישל לבית המלון.
החלק השני שקרי לדעתי המזוודה שכבה שם כמה ימים ולא היה קשר בין חברת הסבלות (Havats) לחברת התעופה.

לגבי הזיכוי ידענו שאם נשתולל יש סיכוי שהם לא יחזירו את הכסף אז למחרת באמת קנינו דברים מינימליים כמו חולצות,גופיות,תחתונים,כפכפים,גרבים וכו'.

הכסף הגדול פה זו עוגמת הנפש הטיול פשוט יצא מתכנון , הוצאנו כספים על קניות של בגדים, ביטלנו את כל הטיול מחוץ למינכן וישנו ביום הראשון בלי בגדים. בקיצור נוראי.

מה עושים ? כמה לתבוע ואיך ? הם אגב נתנו לנו כתובת וטלפון של מחלקת תביעות או זיכויים שלהם.

תודה רבה

למעלה