תביעת נזיקין בגין פגיעה במעלית

srg770

New member

שלום, עברתי דירה לפני כמה חודשים וכעת אני מתגורר בבניין בן 4 קומות ו-16 דירות. אתמול הייתה ישיבת ועד בית והתברר כי קרתה תאונה במעלית והנפגעת תובעת את ועד הבית(הבניין) בגין הנזק שנגרם לה כתוצאה מהפגיעה. הוחלט ע"י ועד בית כי עו"ד ייצג את הדיירים (הבניין) והדיירים ישלמו שכרו של עו"ד (כל אחד 800 ש"ח). השאלות הן: 1) האם זה רלוונטי לגביי אם לא התגוררתי באותה תקופה כשקרתה התאונה ואני חייב לשלם עבור עו"ד. 2) האם לא אמור להיות ביטוח למקרים כאלה? 3) האם ביטוח דירה שלי פרטי (של מבנה והתכולה וגם צד ג') יכול לכסות דברים כאלה. אודה לתשובתכם

שלום רב, 1. בוודאי שכן. 2. אמור להיות אבל יכול להיות שעוד לא הספיקו לעשות, מה שבטוח שחשוב שכרגע יבטחו מהיום והלאה שזה לא יחזור על עצמו. 3. רוב הסיכויים שלא אבל תבדוק. בברכה,

srg770

New member
תודה על תשובתך

לגבי תשובתך הראשונה - לא נשמע לי היגיוני בעליל, אפשר לפרט למה כן? ומה עם הדיירים הישנים? תודה רבה.

המשך

שלום שוב, ז לא משנה אם גרת או לא, מה שמשנה האם היית הבעלים באותה תק' של הדירה, אם עדיין לא היית הבעלים, אז הבעלים הקודם אמור לשאת בתשלום, רצוי שתגיעו להבנה בינכם ורצוי שתתיעץ עם הועד בעניין, יש יעוץ משפטי חינם דרך האגודה לתרבות הדיור. בברכה

srg770

New member
עוד הפעם תודה

לא הייתי הבעלים באותה עת. עכשיו ברור לי העניין. תודה רבה.

למעלה