תביעת נזיקין

saycodak

New member
תביעת נזיקין

שלום לעו"ד ענבר. רציתי רק את הכוונה לסוג העוולות שאפשר לתבוע עם הסיפור המשפחתי שלי. בשנת 1949 לתושב (סבא שלי) הוענקו זכויות רשות במשבצת קרקע שעליה הוקם מושב בהתאם ל"חוזה המשולש" כמקובל בהתישבות מושבית. תושב זה הוא ממייסדי המושב והוא ובני משפחתו עמלו ועבדו עבודות כפיים בעיבוד חקלאות במשך עשרות שנים. מאז ומתמיד כל בית היה בנוי על חלקת קרקע ענקית ולכל תושב היה בנוסף חלקת קרקע חקלאית בת כמאה דונמים. פולש פלש לביתם, ובינתיים המועצה האיזורית יזמה פיצול כל החלקות במושב למגרשים קטנטנים רבים מאוד. כך שכיום במושב יש המון חלקות בנות חצי דונם לבניה ואף אחד לא מזיע בעבודות כפיים כמו שמשפחתי הוציאה את הנשמה בעבודות כפיים באדמה. החלטה של ועד המושב גרמה לכך שזכותיו של הפולש ירשמו אצלו ובגופים המוסמכים בימקום אותו תושב שהבית שייך לו ואף גרמה למחיקת שמו של התושב מרשימת המושב. בדרך זו, הושגה הכרה מצד מינהל מקרקעי ישראל בזכות הרשות של הפולש במשק. אולם, מינהל מקרקעי ישראל היה צריך לבדוק במי הוא מכיר והתרשל בבדיקה והתוצאה העגומה היא שפולש מוכר על ידי מינהל מקרקעי ישראל כבעל זכות רשות במשק. איזה עילת תביעה יש כנגד ועד המושב ? איזה עילת תביעה יש כנגד מינהל מקרקעי ישראל ? במסגרת הרחבת המושב, ועד המושב החליט להוציא מגרשים למכרז. כיצד סבא שלי יכול לבקש את הפיצויים בדרך של קבלת מגרש חלופי במושב ? האם יש פסקי דין עם נסיבות דומות שמהן אוכל לדעת יותר על אפשרויות התביעה שקיימות לסבא שלי ? איזה עוולות נזיקין נוכל לטעון נגד ועד המושב ונגד מינהל מקרקעי ישראל ?

האמת ורק כל האמת

היא שזה ממש לא התחום שלי (שהוא נזקי גוף, רכוש, ביטוח וכו') ולכן אין באפשרותי לעזור
חבל שאין פורום שמתעסק במקרקעין. תנסה בפורום חוק ומשפט... בברכה,

saycodak

New member
תודה ל עו"ד ענבר../images/Emo24.gif

יישר כוח ותודה על הרצון לעזור לי

למעלה