תביעת צד ג'

hnaveh

New member
תביעת צד ג'

לפני מספר חודשים ביצעתי תאונה, בה הייתי הפוגעת (צד ג'), אלא שהסיטואציה הייתה כזאת: לאחר נסיעה של כ- 20 מטר לאחר צומת מרומזר, בעודי מנסה לחמוק מבורות שנוצרו בצד הדרך, נעצרה מכונית באופן פתאומי מיד לאחר קו הצומת, שלא למקרה חרום (כדי להוריד נוסע...). המכונית שאחריה בלמה מבלי להתנגש בה, ואני הייתי אחרי המכונית שבלמה ולא הצלחתי לבלום בזמן, היות ולשבריר שנייה הסתכלתי על הבורות כדי לראות איך לא להיכנס לתוכם ולגרום לתאונה(למרבה האירוניה...), אלא שהספקתי להתנגש במכונית שלפניי. לשמחתי ולמזלי, לא נגרם נזק לבני-אדם, אבל לרכב שלפניי גרמתי ל- 2 שפשופים קלים יחסית בטמבון. הנהגת שבלמה הצליחה לברוח מהמקום ברגע שקלטה למה היא גרמה, ואף הולך רגל או נהג אחר לא הספיק לרשום את מספר הרכב שלה... הרכב שבו פגעתי היה רכב של חברת ליסינג. השבוע קיבלתי הודעה מחברת הליסינג שעליי לשלם בגין תיקון הנזק בתוך שבועיים. הנזק נאמד בכ- 1000 ש"ח (על 2 שריטות...). להודעה לא צורף דו"ח הערכת שמאי או דו"ח התאונה שהנהג או החברה שבה הוא עובד חייבים היו למלא. למכתב צורפה חשבונית מהמוסך שבה תוקן הנזק, תחת סעיף "עבודות צבע". ההוכחה היחידה לנזק שצורפה היא שני תצלומים של הרכב, עם לוחית הרישוי, שהוא הממצא היחיד שמוצג בבירור, כאשר לא רואים בבירור שריטות או שפשופים כלשהם, אלא הרבה אבק ולכלוך... לעומת זאת, יש ברשותי תצלומים ברורים של הרכב שלי לאחר הנזק. יש לציין שהרכב שלי מבוטח בביטוח צד ג', אבל סכום ההשתתפות העצמית הוא גבוה מהנזק (לכן אין טעם שאפעיל את הביטוח). השאלות הן: 1. מה הייתי אמורה לקבל במכתב התביעה או מה אני יכולה לדרוש: הערכת שמאי, דו"ח ארוע, או כל מסמך אחר. 2. האם הסכום נשמע סביר, מה בעצם העבודה שבוצעה לצורך התיקון: צביעה רק של השריטות, שיוף וצביעה של כל הטמבון, או משהו אחר (אם הייתי יודעת שזה יגיע לסכום כזה, הייתי מוכנה לצבוע את השריטות בעצמי :)) 3. האם יש דרך לתבוע את העיריה (הבורות תוקנו תוך מספר שעות, כך שלא הספקתי לצלם אותם). 4. מאחר ומדובר ברכב חברה, האם סכום התיקון פטור ממע"מ. 5. האם יש טעם להתמקח ונסות להוריד את סכום התשלום או אפילו לדרוש להגיע לבימ"ש לתביעות קטנות. 6. איך ניתן לדעת ולהוכיח שלא הוסיפו לתשלום גם תיקונים בגין נזקים נוספים, שלא אני גרמתי להם? 7. האם יש טעם לדבר עם הנהג שברכב שבו הוא נסע פגעתי, ואם כן, מה לנסות לברר איתו. תודה!

wil

New member
לגבי מיקוח ועוד.

א. אפשר להתייעץ עם סוכן הביטוח, לגבי מה כדאי לעשות. ב. הכל פתוח למיקוח. אני מניח שההשתתפות העצמית היא לא הרבה יותר מהסכום שהם דורשים. את בהחלט יכולה להגיד להם שלא מקובל עלייך הסכום הזה ואת מסכימה לשלם X שקלים בלבד ואם יש להם בעיה - שילכו לשבור את הראש מול ביטוח צד ג' שלך. יש בהחלט מצב שהם יסכימו לקבל פיצוי חלקי ממך ביד ומיד במקום להתעסק עם עורכי הדין של חברת הביטוח.

tsuk1

New member
השאלה החשובה שהיית צריכה לשאול היא

מה היה קורה לי אם הייתי פוגעת בילד קטן המנסה לחצות את הכביש תוך כדי זה שאני עסוקה בבורות הדבילים בכביש,ולא לחפש אשמים אחרים על טעויות שעשיתי.חג שבועות שמח ובהצלחה בקורס.

hnaveh

New member
חכמולוג - תגובה דבילית ומיותרת

לא ביקשתי תגובה כזו, שהיא לא עניינית.בפירוש ציינתי שניסית למנוע תאונה, מצב שיכול לקרו לכל אחד, כולל אותך!!! אני לא מחפשת אשמים אחרים, אלא שואלת שאלות לגיטימיות. חוץ מזה, על איזה קורס אתה מדבר? רואים שאין לך מושג בהבנת הנקרא. כדאי שתלמד לקרוא לפני שאתה מגיב בצורה כ"כ לא עניינית. ושיהיה לך בהצלחה רבה על הכביש!!!!!!!!!!!!!!

למעלה