תביעת רופא שיניים

סינדי8

New member
תביעת רופא שיניים

שלום, אספר בקצרה את הבעיה שלי ואשמח לשמוע אם ניתן לתבוע במקרה זה.

לאחרונה סיימתי טיפול אצל רופא שיניים פרטי ושילמתי לו סכום גבוה מאוד על מספר כתרים ועוד כמה טיפולים קטנים.
כשסיימתי את הטיפול חשתי אי נוחות וכאבים, חזרתי אליו וסיפרתי לו את זה, הוא בדק, צילם ואמר שהכל בסדר.
לא סמכתי על זה והלכתי לרופא אחר שאמר שצריך להחליף את כל הכתרים, הם לא יושבים במקום ושאני עלולה לאבד את השיניים אם לא אטפל בהקדם.
כמובן שלא אסתפק בסה ואלך לעוד כמה רופאים לקבל חוות דעת.

השאלה שלי היא:
אם זה נכון והטיפול שקיבלתי לקוי, האם אני אוכל לתבוע מהרופא את הכסף ששילמתי לו בגין הטיפול הלקוי או את הסכום שרופא אחר יגבה ממני כדי לתקן.

תודה רבה

עקרונית התשובה היא כן. אבל זה יכול להיות מקרה

שבו תצטרכי להציג חוות דעת מסודרת, ולא בטוח שזה מתאים לתביעות קטנות.

כמה שילמת לרופא הראשון? האם הוא גם גרם נזק, או שרק עשה טיפול לא נכון? (מעבר לנזק נפשי - של כאב וסבל - שאינהרנטי בכל טיפול שיניים
).

סינדי8

New member
המשך

תודה על התגובה.

שילמתי קרוב ל-30,000 ש"ח

למה הכוונה חוות דעת מסודרת? מה ההבדל הין תביעות קטנות ל"גדולות"
איך אני מקבלת חוות דעת מסודרת? חשבתי ללכת לכמה רופאים לקבל חוות דעת על מצב הכתרים ואז להציג אותם בפני עו"ד או שופט, מעולם לא הייתי במצבים האלה ואין לי מושג מה עושים..

את הנזק עדין אפשר לתקן אבל בהקדם, לפי מה שהבנתי מהרופא השני אם לא אטפל במיידי אני עלולה לאבד את השיניים שמתחת לכתרים(כי יש רווח בין הכתרים למבנים ואסור בתכלית האיסור שיהיה רווח כזה כי יכול להכנס לשם מזון ולגרום לזיהום וריקבון.. סליחה על התיאורים הלא נעימים)

אני חייבת לטפל מהר גם כדי שלא יגרם נזק לשיניים שלי..

מה אתה ממליץ לי לעשות? איך עליי לגשת לרופא שברצוני לתבוע? מכתב? טלפון?..

ושוב תודה רבה על הייעוץ

ההבדל בין תביעה קטנה ל״רגילה״ הוא מהותי.

אני באמת חושה שכדאי שתשבי עם עו״ד לפגישת ייעוץ שהיא לא אינטרנטית. העניין שלך מורכב.

למעלה