תביעת רמדש קפיטל נגד פרל דוד - פס"ד עפ"י סעיף 79א'.

תביעת רמדש קפיטל נגד פרל דוד - פס"ד עפ"י סעיף 79א'.

באוק' 2017 הוגשה נגדי תביעה בגין לשון הרע ע"י חברת רמדש קפיטל ובעליה רפאל עגיב, התביעה היתה בסך של 3.000,000 מיליון ש"ח והתנהלה בביהמ"ש המחוזי בת"א, בהליך זה בחרתי לייצג את עצמי .

לקראת חודש אפריל 2018 מונה כבוד השופט "ארז יקואל" בתיק הנדון [1497-10-17] ובדיון קדם משפט הוצע על ידו לסיים את התיק בפשרה עפ"י סעיף 79א' המתיר לשופט ללא צורך בנימוקים להחליט על תוצאות המשפט.

לאחר התלבטויות, החלטתי להענות להצעה כדי למנוע שנים של דיונים וזמן אבוד, כך גם היתה החלטת התובעים וב"כ עוה"ד אמיר טיטונוביץ.

נדרשו כ-90 יום להגיש סיכומים מטעם התביעה וההגנה, יום לאחר הגשת סיכומי ההגנה ניתנה פסיקה של כבוד השופט ארז יקואל.

לשון פסה"ד בקצרה :
חוייבתי בדין למתן פיצוי בסך 20 אלף ש"ח לתובעים, תוך 30 יום ממתן פסה"ד.
לכתוב כתב התנצלות תוך 7 ימים כאן בפורום [ראו בהמשך]

כמובן שמורה לי הזכות לערער לביהמ"ש העליון תוך 45 יום אך סיכויי הערעור קלושים כי ניתן מעמד מיוחד לפסיקה בפשרה.

בקובץ המצורף , ראו הפניה לפסה"ד בנדון .
בהמשך , סכומי התובעת וסיכומי הנתבע, לעיונכם.

בפוסט הבא אני מפרסם בנפרד את התנצלותי עפ"י פסה"ד בתיק הנדון.

אני חושב שהיה חכם יותר

לפרסם את כתב ההתנצלות בשרשור המקורי, עליו נתבעת.
רבים מדרי הפורום היום לא יודעים על מה מדובר בכלל, זה מיותר כאן ולא מועיל

וכך גם מכתב ההתנצלות היה מפורסם עפ"י פס"ק הדין, אך ללא משמעות אמיתית, עבורך.

עם זאת כל הכבוד,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

כתב התנצלות ראשוני שאושר בביהמ"ש.

נוסח כתב ההתנצלות המקורי שהיה אמור לבטל את ההליך המשפטי - בקובץ המצורף.

דוד אתה הגיבור שלי

וסמל של אזרח "קטן" אשר יכול לחולל שינויים גדולים למען הציבור.
ללא כל קשר לתוצאות תביעה זו, אנשים כמוך גורמים לחברות גדולות
להבין כי יש דין ויש דיין ולמעשים יש השלכות.
בניגוד לעבר, האינטרנט נתן לציבור רמקול גדול עם זיכרון אינסופי.
&nbsp

כל הכבוד- אבל שאלה מתבקשת

קודם כל יישר כח וכל הכבוד.

עם זאת דוד לא הבנתי מדוע הסכמת לפשרה ולשלם כסף, על תביעה שראית עצמך כצודק?
ברור לי העניין שאי אפשר לעולם לדעת מה תהיה תשובת ביהמ"ש, אך עדין השאלה מתבקשת.

20,000 ש"ח זה אמנם לא מיליונים, אך עדין כסף.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

הליך 79א' הוא הליך בפשרה, אסביר.

סעיף 79א' - בחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984
פשרה (תיקון מס' 15) תשנ"ב-1992
79א. (א) בית משפט הדן בענין אזרחי רשאי, בהסכמת בעלי הדין, לפסוק בענין שלפניו, כולו או מקצתו, בדרך של פשרה.
(ב) אין באמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מסמכותו של בית המשפט להציע לבעלי הדין הסדר פשרה או לתת, לבקשת בעלי הדין, תוקף של פסק דין להסדר פשרה שעשו ביניהם.

כשאתה מחליט על הליך של פשרה [79א] אתה מצפה שהסיכום בכתב שלך יביא את השופט להחליט שעמדתך היא הצודקת, תוצאות פסה"ד אינם מחייבות הבהרה/פירוט וכל צד שהולך להליך שכזה לוקח בחשבון את המשמעות לגביו, ואני חוייבתי בדין.

השיקולים שלי היו להביא לסיומו של הליך שהיה אמור להיות ארוך, יקר ומפרך, וכששקלתי את צעדי , החלטתי לסיים את התביעה במועד הקצר ביותר שניתן, וזה מה שקרה, כמובן שהתאכזבתי מפסה"ד, אבל...זו דרכה של תביעה אזרחית , אינך יודע לעולם מה יהיו תוצאות ההליך.

מעריכה אנשים שהולכים עם האמת שלהם

וגם מוכנים לשלם את המחירים שהיא גובה לעיתים.
&nbsp
מבלי להיכנס לנבכי העניין (שאיני מצויה בו) ברור לי שגם אם נעשתה טעות היא היתה מעשה שגגה, הכוונות שלך דוד, היו כוונות טובות להועיל ולהרבות טוב.
&nbsp

למעלה