תביעת sms spam

herald1

New member
תביעת sms spam

שלום רב,
קיבלתי הודעת sms שמודיע לי להכנס לכתובת של איזה אתר ולקבל שבוע של הגרלות של מםעל הפייס בחינם
יש לציין שהמספר שמימנו נשלחה ההודעה זר לי לחלוטין ומעולם לא יצרתי איתו קשר או עם הגוף שפנה אליי.
האם אני רשאי להגיש תביעת spam כנגדו?

לא

לפי מה שאתה מתאר, שלחו לך הודעה על מתנה או הטבה שלא תלויה בהוצאת כספים על ידך. החוק אינו מגביל משלוח הודעות מהסוג הזה, אלא רק הודעות שמיועדות לגרום לך לרכוש מוצר או שירות או להוציא כספים בדרך אחרת.

John the Savage

New member
לא בטוח שלא

לא ניראה לי שקיים אתר שמעניק לאנשים מנוי של שבוע בחינם ללוטו מתוך מניעים פילנטרופים טהורים.

החוק מגדיר פרסומת בתור "מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת". אם מטרתו של המסר למשוך אנשים לאתר שמוכר מוצר או שירות כלשהו, והם מנסים למשוך אנשים לאתר על ידי כך שהם מציעים "הטבה" כלשהי (ואני אפילו לא בטוח אם ההטבה הזו היא באמת חינם או שהיא רק "חינם"), זו לא פרסומת לכל דבר?

מי דיבר על מניעים פילנטרופיים?

החוק לא בודק את המניעים. שימור לקוחות למשל, אינו מניע פילנטרופי.
היתה בקשה לתביעה ייצוגית נגד אחת החברות הסלולריות הותיקות, ששלחה סרטים בחינם לצפיה ללקוחות.
זאת מתנה או הטבה וכנראה שוויה שוק שלה היה בסביבות 10 ש"ח. כלומר, זו היתה העלות של הזמנת סרט בשירות הVOD הסלולרי שלהם.
אז אם אתה לקוח ושולחים לך הודעת דוא"ל ואתה מקבל בה "כרטיס" לצפיה בסרט משירות ה VOD לצפיה במחשב שלך, ברור שזו מתנה לגמרי חינמית ולא מותנית בקניה, ברור שהמניע לא פילנטרופי וברור שההודעה לא מיועדת לגרום לך לרכוש שירות או מוצר או להוציא כסף בדרך אחרת, אבל ברור גם שאם כעסת על החברה ושקלת להתנייד, אולי תכעס פחות ותוהב את החברה יותר וגם ברור שתהיה מודע לקיום שירות ה VOD ככה שאולי יצליחו לשמר אותך כלקוח וגם אולי תגדיל את הקניות בחברה בכך שתתחיל להסזמין סרטים לסלולר.

יש הרבה שמציעים הטבות והתנאי הוא מסירת מידע בלבד, לא הוצאת כסף.

התשובות שלי ניתנות בדרך כלל על יסוד השאלות. השואל מניח תשתית עובדתית מסויימת. הוא סיפר ששלחו לו מתנה הטבה מסויימת. הוא לא סיפר שההטבה הזאת מותנית בהוצאת כסף.

למעלה