תביע קטנה

תביע קטנה

האים אפשר ליתבוע ועד . על זה שהוא גבה שווה כסף על שיפוץ .
כאשר יש בביניין דירות קטנות וגדולות ודירות קטנות משלמות פחות לפי סעיף 58
והוא דרש מיכול הדירות מחיר שווה והם שילמו .
בטענה שלא ידע על החוק הזה
בתביע אצל המפקחת . גם המפקחת טענה ביגלל שלא שלחתי מיכתב לועד אתה צריך לשלם שווה . הועד טען שוא לא ידע על החוק

תשלום יתר לנציגות (ועד) הבית

ראה ע"א (מחוזי, חיפה) 1688/00, נציגות הדיירים במצפה ורדיה נגד בלהה (בילי) ברוך ואח' (כאן), ושים לב במיוחד לדבריה של השופטת ש' שטמר בסעיף 20 לפסק דינה:
"מסכימה אני לקביעה זו של המפקחת, שאין לחייב את הנציגות להחזיר לכל אחד מבעלי הדירות ששילם לפי 'השיטה השוויונית', כפי שנקבעה על ידי האסיפה, להחזיר לו עבור התקופה בה שילם ביתר. יש לראותו כמי שהסכים לקביעה זאת, כל עוד שילם על פיה. התשלום מהווה ראיה על הסכמתו לשלם ומצג כלפי הנציגות ויתר בעלי הדירות, שהוא הסכים לשיטת התשלום, מצג עליו התבססה הנציגות בתכנון הוצאותיה. כל אחד מהמשיבים, שסירב לשלם ולא שילם, או ששילם רק חלק מההוצאות, בטענה, שזהו החלק שעליו לשלם על פי שיטת החישוב היחסי, אין לגבות ממנו את ההפרש על פי השיטה השוויונית, אלא על פי השיטה של החישוב היחסי של השטחים”.
וראה גם פסק דינו של המפקח אורן סילברמן בתיק 580/11, נציגות... נגד אלונה גורפינקל, כאן.

עופר . האים לפי פסק הדין של אלונה

אני יכול לידרוש החזר דמי ועד בית ל30 שנה לפי דירה 3 חדרים. עשיתי חשבון שזה שווה כ10 אלף ש"ח . אצלי המפקחת פסקה על השיפוץ לשלם מלא . ולא לפי 3 חדרים . כי לא דרשתי לפני השיפוץ את זה בכתב . בעל פה לא תופס כתבה
. במידה וכן. צריך ליתבוע במחוזי ? או אצל מפקח בכיר ?

אינך יכול לחזור ולתבוע את שתבעת ונדחה

כפי שהובהר לך קודם, אתה יכול רק לערער על החלטת המפקחת בבית המשפט המחוזי בתוך ארבעים וחמישה ימים מהיום שהומצאה לך ההחלטה (תקנה 83 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום)).
בערעור תיבחן השאלה, אם טענת בפני המפקחת, שאת תשלומי היתר שילמת מתוך טעות או הטעיה: אם לא, המשמעות היא ששילמת בהסכמה, וכמעט ודאי שערעורך יידחה; אם כן, ייבחנו נימוקי המפקחת לדחיית טענותיך, לדעתי, על-פי הכללים שנקבעו בסעיף 14 ו- 15 לחוק החוזים (חלק כללי), שהרי ההחלטה על סכום ההוצאות בבית משותף (להבדיל מעצם החובה להשתתף בהוצאות הקבועה בחוק המקרקעין) נקבעת למעשה בהסכם בין בעלי הדירות.
על כל פנים, בפסק הדין בעניין אלונה גורפינקל, שממנו אתה מנסה להיבנות, אמר המפקח סילברמן, בין היתר, ש"ההלכה קובעת, כי הנתבעת אינה יכולה לדרוש השבה רטרואקטיבית של כספים אשר שולמו על ידה בהסכמה... במיוחד אמורים הדברים כאשר המדובר בתביעה להחזר לתקופה של 6 שנים כאשר לא ברור כלל מי מבעלי הדירות אשר 'נהנו' מהתשלום העודף הנטען, עודם בעלי דירה בבית".
מכאן שדרישתך להחזר מתקופה של שלושים שנה, המתעלמת גם מחוק ההתיישנות, בלתי סבירה על פניה.
לתשומת לבך: למיטב ידיעתי אין (בכל אופן לא מצאתי) הלכה מחייבת של בית המשפט העליון בנושא הנדון. וכפי שהבהרתי פעמים אין ספור בעבר, אני מביע כאן את דעתי בלבד, ואין בדבריי אלה שום עצה או המלצה כיצד לנהוג.

עופר תודה על ההסבר המעמיק

אני לא הולך ליתבוע .ההפרש הוא כ4 אלף ש"ח . לתובע העורך דין לא פסקו דמי מישפט . ולועד הבית לא פסקו דמי בטלה .
כך שיצאתי בזול איך שאומרים . שילמתי כמו כול הדיירים
מה שמעניין . המפקח שמה . עינת מוסקוביץ . ראיתי באתר המדינה .
המון אנשים . עירערו על ההחלתות שלה למחוזי . והיפסידו .
והשופט במחוזי פסק . דמי בטלה + שכר טירחה לעורך דין בניתבע אלפי שקלים
עופר הרבה בריאות . ותודה שאתה מלמד דברים נבונים
לגביי העליון. יש פסק דין . של כבוד השופט חשין . שכול המפקחים מצטטים אותו ,
שפסק . שבית שניבנה ליפני 50 שנה . זה לא בתים כמו שבונים היום.
לכן אם משביחים בית שניראה כמו בית של היום . זה שימור על הקיים . כמו התקנת אינטרקום . דלת חשמלית . ולא השבחה
ביי קרמר

עופר לא אני הייתי התובע

ועד הבית הייה התובע . בסוף פסקה לשלם כמו כול הדיירים. ולא לפי השטח היחסי

המפוזר מכפר אז"ר אני

לא מוצא את פסק הדין . מרוב מיסמכים שיש כאן
שבוע הבא אני יגש לבית המישפט לבקש העתק
או שאפשר לבקש טלפונית ?
אולי בבוקר עם אור ראשון נימצא את פסק הדין בבית. בין כול המיסמכים שיש כאן

בחיפוש אחרי פסק הדין

ראיתי . השטח שלי המשותף הוא 0.03 % . כך שההבדל הוא 3 אלף ש"ח
בתור עצמאי זה לא סכום ששוה לעסוק בו
היו לי בחיים הרבה נפילות יותר גדולות . מ3 אלף ש"ח
עופר תודה על הרצון הטוב לעזור
ליילה טוב ביי

9x9

New member
תביעה קטנה אחרי פסק דין של המפקחת ?

לא זה לא אפשרי.
אם המפקחת נתנה פסק דין - ניתן לכל היותר להגיש ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום.
במסגרת הערעור ניתן לטעון שאומנם לא ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי על תשלומי יתר לועד הבית, אך כיוון שהתביעה הביאה לשינוי בגובה סכומי התשלום העתידיים ראוי שיבוטל החיוב של המפקחת בהוצאות משפט (אם היו כאלה) - כפי שקבע בית המשפט המחוזי בתיק עש"א 10493-07-11 איל מנחם נכסים בע"מ נ' נציגות הבית:
"עם זאת, אין להתעלם מכך שטענותיה של המערערת בעניין זה היו נכונות ומוצדקות, והביאו לשינוי משטר התשלום בעתיד. על כן, יהיה זה מן הדין לבטל את הוצאות המשפט בהן חויבה בדיון בפני כב' המפקחת"

כמו כן, נושא תשלומי ועד-בית (והחזרי תשלום ששולם ביתר) הוא בסמכות בלעדית וייחודית של המפקחת, ולא ניתן להגיש תביעה בנושא זה לבית משפט רגיל - כולל תביעה קטנה.

מר 9*9

לא פסקה הוצאות מישפט. רק לשלם את האגרה . ופסקה שאני בעתיד ישלם לפי 3 חדרים . את ועד הבית
רציתי ליתבוע 30 שנה אחורה . שזה איזה 10 אלף ש"ח
תודה

למעלה