תבלינים

תבלינים

האם יש הבדל בין תבלינים שנמכרים באריזות (כמו בסופר) לתבלינים שנמכרים במשקל, כפי שקורה בחנויות מסוימות? מבחינת הטריות, הטעם וכו'.
 

ladybug6

New member
לדעתי כן

תבלינים במשקל בדר"כ טריים יותר, בהנחה שזה מקום עם תחלופה. וידוע שככל שהתבלין ישן יותר, הטעם שלו חלש יותר.. עד לרמה שפלפל שחור מאבד את כל החריפות שלו, למשל. הבנתי את זה יום אחד כשקניתי פלפל שחור חדש אחרי שהיה לי אחד במשך איזה שנתיים, ופתאום התבשיל יצא לי כ"כ חריף שלא יכולתי לאכול אותו...
פפריקה מתוקה בשמן שקניתי בעדן טבע מרקט במשקל היתה הרבה הרבה יותר טעימה וארומטית מאשר פפריקה שקניתי פעם בפלסטיק כזה בסופר.
 
תודה

אם כך, בפעם הבאה אקנה תבלינים בחנות ליד העבודה שלי שבין היתר מוכרת תבלינים במשקל. אולי סוף סוף לתבשילים שלי יהיה טעם
 

ladybug6

New member
אולי פשוט צריך לתבל יותר.. הנה כמה טיפים

1. הרבה פעמים הדבר הזה שנקרא "טעם" הוא מלח. תמליחי יותר, ותראי שהכל מקבל טעם מודגש יותר. וגם פלפל שחור, במידה (ולא, אני ממש לא אוכלת חריף).
2. לימון וסוכר (זה כבר תלוי במה), וחשוב שהם יהיו מאוזנים ביניהם וביחס למלח.
3. ציר ירקות, שמעשיר כל תבשיל וכל מרק, והוא לא משמין. פשוט מרתיחים סיר מלא במים עם ירקות (הבסיסיים הם גזר, סלרי, בצל ופטרוזיליה ו/או כוסברה. רצוי גם שום ואפשר גם תפוח אדמה או קישוא). מביאים לרתיחה ואז מבשלים ללא מכסה על אש קטנה במשך שעתיים. את הירקות מסננים (ואוכלים או מועכים ללביבות) ואת הנוזל מקפיאים במנות של כוס או שתיים בתוך קופסאות/שקיות. ולכל תבשיל זורקים כוס-שתיים של ציר במקום חלק מהמים.
4. עשבי תיבול. פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, טימין, אורגנו, זעתר... הם מעשירים ומעמיקים טעמים בכל דבר. עם הנסיון לומדים מה הולך טוב עם מה. וחשוב להשתמש בעשבים טריים (אפשר להקפיא אותם). היבשים בדר"כ לא טעימים...
 
תודה שוב

לגבי המלח והפלפל, זה מה שאני עושה בדר"כ כשיוצא לי מתכון לא מוצלח, אבל במקרים כאלה נראה לי שאני שמה יותר מדי מלח, מה שלא נראה לי כל כך בריא..
אני אנסה בהמשך את שאר הטיפים
 
למעלה