אולי פשוט צריך לתבל יותר.. הנה כמה טיפים
1. הרבה פעמים הדבר הזה שנקרא "טעם" הוא מלח. תמליחי יותר, ותראי שהכל מקבל טעם מודגש יותר. וגם פלפל שחור, במידה (ולא, אני ממש לא אוכלת חריף).
2. לימון וסוכר (זה כבר תלוי במה), וחשוב שהם יהיו מאוזנים ביניהם וביחס למלח.
3. ציר ירקות, שמעשיר כל תבשיל וכל מרק, והוא לא משמין. פשוט מרתיחים סיר מלא במים עם ירקות (הבסיסיים הם גזר, סלרי, בצל ופטרוזיליה ו/או כוסברה. רצוי גם שום ואפשר גם תפוח אדמה או קישוא). מביאים לרתיחה ואז מבשלים ללא מכסה על אש קטנה במשך שעתיים. את הירקות מסננים (ואוכלים או מועכים ללביבות) ואת הנוזל מקפיאים במנות של כוס או שתיים בתוך קופסאות/שקיות. ולכל תבשיל זורקים כוס-שתיים של ציר במקום חלק מהמים.
4. עשבי תיבול. פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, טימין, אורגנו, זעתר... הם מעשירים ומעמיקים טעמים בכל דבר. עם הנסיון לומדים מה הולך טוב עם מה. וחשוב להשתמש בעשבים טריים (אפשר להקפיא אותם). היבשים בדר"כ לא טעימים...