תבניות גבס

לונלית

New member
תבניות גבס

שלום לכוולם..יש לי הרבה תבניות של גבס,מה אפשר לצקת בהם מלבד גבס?תנו לי רעיון... תודה,לונלית.

psa

New member
רעיונות

-לילדים - ג´לי למאכל (כמובן אם הן נקיות לחלוין) -הגשת גלידה בצורות. - הגשת אורז.... -יצירת נרות (?)צריך לבדוק את חום השעווה . יצירת סבונים.

av_i_va

New member
לא כל כך עובד../images/Emo4.gif

ספק רב אם ניתן יהיה לשחרר יציקת בטון מתוך תבנית לגבס. עיסת נייר לא מספיק חלקה על מנת לקבל את הצורה של התבנית. גם אני חושבת שהכוון זה דברי מתיקה: שוקולד "כדורי שוקולד" (העיסה כמובן) אפשר להקפיא קרח או מים עם מיץ.... תבניות שכבר לא כל כך שימושיות אפשר לקחת לים להפעלת ילדים (או בארגז החול) שבוע טוב.

max63

New member
../images/Emo28.gifנסוי ותהייה (שבלולית!!)

נראה לי שיציקת בטון תצא מתבנית גומי. לגבי תבנית פלסטית, תמיד אפשר למרוח מראש (בוזלין?) או/ו להשמיד את התבנית בשלב החילוץ. לגבי עיסת נייר, זה ממש רעיון מרחיק לכת אבל אולי אם דוחסים, או מכינים ממש דליל (מאבקה, לא מרצועות נייר) אז מתקבלת תבנית די סבירה, גם אם נוצר חור פה ושם. שבלולית, ניסית כזה דבר פעם?

זה בהחלט יעבוד..

אמנם עיסה קצת גסה.. וניתן גם רצועות.. אך העניין כאן ליצוק משהו אחר שלא ישמש לנוי..כי אמנם החומר שונה מגבס..אך השימוש בהחלט דומה. אולי תנסי להכניס בצק..ולשחרר בעדינות ואחר כך לאפות..ויצאו לך עוגיות.. סתם רעיון שאולי בכלל לא נכון.. אולי כדורי שוקולד..

כשהייתי יותר קטנה....

היו לי עשרות תבניות של גבס וחוץ מלצקת בהן גבס, בשביל להעסיק אותי, אמא שלי קנתה לי שוקולדים ושקדים/אגוזים/סוכריות וכל מיני כאלו.... אז הייתי ממיסה את השוקולד ומערבבת אותו עם כל מיני דברים למשל: הייתי ממיסה שוקולד חלב, יוצקת אותו לתבנית, משאירה קצת רווח ומעל שפכתי שוקולד לבן, ואז הייתה יוצאת צורה עם שתי שכבות. בכל אופן, הבנת את הרעיון..... אפשר לשחק עם זה הרבה.

למעלה