אני בעד תבניות סיליקון,שבהם המאפה נשלף בקלות ובשלמות.
לאחר שהמאפה מוכן ,מוציאים את התבנית סיליקון מהתנור,
ויש להניח מחוץ לתנור לצינון של 10 דקות,
ולאחר מכן,הופכים על קרש חיתוך ,והמאפה נשלף מתבנית הסיליקון בקלות ובשלמות.
 
הכי מומלץ לרכוש את תבניות הסיליקון בצבע הכתום-חום,פיזור החום אחיד בעת האפייה,
המאפה יוצא מושלם,וגם הניקוי של תבניות הסיליקון ממש מתבצע בקלות, ויש אפשרות להדיח גם במדיח.
 
בתבנית סיליקון ,לעולם אין לפרוס את העוגה כשהיא בתבנית, (שלא תישרט ותיהרס,)
אלא לצנן מעט, ואז להפוך את התבנית על קרש חיתוך יבש\או מגש,וכך המאפה נשלף מהתבנית בשלמות, ואפשר לפרוס לפרוסות.
 
לי יש תבניות סיליקון מרובעת מלבניות עם מסגרת יציבה,
וגם תבניות עם שקעים מסיליקון,וזה מעולה.
למי שלא מכיר,ראו דוגמא בתמונה כאן:
https://www.google.co.il/search?q=ת...00gDEg&biw=1280&bih=922#imgrc=gGSK3SyAqmKNWM: