תבנית אפיה שחלק קטן מהציפוי הפנימי נסדק

alon120

Member
תבנית אפיה שחלק קטן מהציפוי הפנימי נסדק

או הוסר - האם זה בסדר להכין עוגות בתבנית כזאת?
 

ybo4

New member
ליתר ביטחון

ממליצה לרפד בנייר אפיה, ואז אין כל בעיה
 

alon120

Member
לא אמורים לשפוך ישירות על התבנית?

אני חושב שזה יכול לפגוע בצורה של העוגה...
אבל לא ניסיתי.
אולי מישהו אחר מפה ידע לגבי הסכנה הבריאותית-אם קיימת או לא קיימת...
 

raya

Well-known member
מאיזה חומר התבנית עשוייה? בכל
מקרה גם אני הייתי ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפיה.
אני עושה את זה הרבה פעמים עם תבנית שלא נראית "כל כך טוב".
רעיה
 

alon120

Member
אין לי מושג. זאת תבנית שמקבלים ביחד עם טוסטר אובן

 

TCHM

New member
אם כך זאת תבנית פח מצופה אמייל...

אז כפי שכבר כתבו
  1. תניח נייר אפיה משומן בתבנית או
  2. רדיד אלומיניום משומן או
  3. תמשיך להשתמש בה כמו שהיא משומנת.
 

alon120

Member
יש לך מושג למה מצפים את הפח? זה בגלל יופי

או שזה מוליך חום טוב יותר?
 
ציפוי

שלום
בד"כ תבניות (במטבח המוסדי) עשויות נירוסטה.
תבניות לתנורים בד"כ מצופים באמייל.
הם עשויות פלדה וזו בחום מאיצה את ההתחמצנות. בעיקר שיש בה נוזל.
התוצאה שפנים התבנית הופך לג'ינגי' (חלודה).
ציפוי מונע מהקשר של החמצן למתכנת וגם מהנוזל או חומרי הגלם.
הבעיה שאמייל לא אונה חבלות.
בתבניות יש גם בעיה של התעוותות בחום, מה שיכול לעזור לציפוי להיסדק.
תבנית איכותית תחזיק יותר, פחות איכותית הציפוי יסדק.
הבעיה אם עוד חתיכת ציפוי תפרד מהתבנית ותגיע לצלחת של סועד...
פתרונות:
להשתמש בתבנית או ברשת כמדף ועליו להשתמש בתבניות אלויניום חד פעמיות או מפירקס או מחימר, עמידות בחום.
 

alon120

Member
וואי עזרת לי להבין
. מאיפה קונים תבניות חדשות?

והאם מידות הטוסטרים הם גלובליות או שכל יצרן קובע לעצמו מידות שהוא רוצה?
&nbsp
ואם כבר - איזה חומרים הכי עדיפים לאפיה? שמעתי שתבניות חד פעמיות לא מוליכות חום. מה הכי עדיף?
 
לא מדויק

שלום וחג שמח
טוסטר אובנים מאוד "לא סטנדרטיים" בגדלים. מניח שמהיצרן בהתכתבות, אבל תקבל אותו הדבר...לא בטוח שזה מה שתרצה.
אלויניום (תבניות חד פעמיות) דווקא מוליכות חום מצויין. אלומיניום מוליך חום נפלא (מקדם הולכה 250). אבל בשל היותו דק וקל הוא לא משמר את החום. יש הרבה סירים ומחבתות מאלויניום.
הצעתי לך פיירקס, תבנית חימר עמידה בחום וכו'.
 

גםאני5

New member
מציעה לחפש לפני שפונים ליבואן (עלולה להיות יקרה, מניון)

כמו שמיכאל אמר ניתן לקנות תבנית חרס קטנה וצרה, שאני לא ממש בטוחה שתתאים לכל טוסטר אובן (אלנו התנור גדול יחסית), או תבנית לבראוניז, תלוי במידות.
 

shron17

New member
אני בעד תבניות סיליקון,שבהם המאפה נשלף בקלות ובשלמות.

לאחר שהמאפה מוכן ,מוציאים את התבנית סיליקון מהתנור,
ויש להניח מחוץ לתנור לצינון של 10 דקות,
ולאחר מכן,הופכים על קרש חיתוך ,והמאפה נשלף מתבנית הסיליקון בקלות ובשלמות.
&nbsp
הכי מומלץ לרכוש את תבניות הסיליקון בצבע הכתום-חום,פיזור החום אחיד בעת האפייה,
המאפה יוצא מושלם,וגם הניקוי של תבניות הסיליקון ממש מתבצע בקלות, ויש אפשרות להדיח גם במדיח.
&nbsp
בתבנית סיליקון ,לעולם אין לפרוס את העוגה כשהיא בתבנית, (שלא תישרט ותיהרס,)
אלא לצנן מעט, ואז להפוך את התבנית על קרש חיתוך יבש\או מגש,וכך המאפה נשלף מהתבנית בשלמות, ואפשר לפרוס לפרוסות.
&nbsp
לי יש תבניות סיליקון מרובעת מלבניות עם מסגרת יציבה,
וגם תבניות עם שקעים מסיליקון,וזה מעולה.
למי שלא מכיר,ראו דוגמא בתמונה כאן:
https://www.google.co.il/search?q=ת...00gDEg&biw=1280&bih=922#imgrc=gGSK3SyAqmKNWM:
&nbsp
&nbsp
 
למעלה