תבנית אפייה + סיליקון?

Zikokin

New member
תבנית אפייה + סיליקון?

1. יש לנו תבניות אפייה ישנות, שרוטות, כנראה מטפלון, ולכן מקום באשפה,
אנו צריכים שתי מידות של תבניות אפייה עגולות, אבל לא זוכרים את המידות,
מה בד"כ מקובל? 24 ו 26? 28?

2. האם כל תבניות האפייה העגולות מצופות טפלון/חומר None Stick כלשהו?
מעדיפים מאוד לא טפלון, אבל האם זה פרקטי בכלל תבנית אפייה (לא מסיליקון) ללא חומר ציפוי כלשהו?

3. לא מבינים בתחום הנ"ל כלום מבחינה חנויות וחברות,
מישהו יכול לציין שם של רשת חנויות מפורסמת מאיזור המרכז (לגעת באוכל? ראיתי שבהום סנטר יש גם),
וגם שם של חברה של תבניות, שאפשר לרכוש בלב שקט ללא בדיקות? (נעמן?)

4. בנוסף, מישה יכול לציין שם של חנות + חברה של תבניות סיליקון איכותיות (כולל כאלו שאפשר להקפיא אותן)?
גם בנושא הסיליקון אין לנו מושג, אבל אם כבר רוכשים, אז שהחומר יהיה מצויין.

תודה רבה.
 
הגודל השמיש ביותר לתבניות עוגה הוא 26 ו-24
אבל אם כבר קונים שתיים, אני כבר הייתי קונה 26 ו-22 או 20, כי ההבדל בין 26 ל-24 הוא זניח, ואפשר להשתמש ב-26 במקום 24 בלי שום בעיה.
תבניות סיליקון טובות ואמינות אפשר לקנות בחנויות של קרין גורן, לגעת באוכל, סולתם. בחנויות של קרין גורן יש גם תבניות סבירות לעוגות, מבחינת איכות ומחירים. בלגעת באוכל יש גם תבניות מאוד מאוד יקרות - שוות כל אגורה מבחינת איכות, אבל לא כל אחד מוכן להוציא 170 ש"ח על תבנית לעוגה...
כל תבניות העוגה שקניתי בשנים האחרונות אכן היו מצופות משהו שהוא non stick. לא בטוחה אם זה טפלון, אבל משהו... יש לי תבנית שהייתה שייכת לאמא שלי מלפני 20 ומשהו שנה, והיא היחידה שאינה מצופה במשהו. ובכל זאת אני מרססת קצת ספריי שמן על כל אחת מהתבניות ליתר בטחון.
 

Zikokin

New member
תודה רבה, אפיית עוגה בקוטר 24 בתבנית מסיליקון זה

נוח? התבנית מחזיקה את על הבלילה מבלי להתעוות/לשנות צורה?

אם אנו מעוניינים לרכוש תבניות סיליקון עגולות כאלו,
וחשוב מאוד שזה יהיה סיליקון איכותי ומוכר, מה לחפש? שם מותג? דגם? חברה? חנות?
כלומר, מעבר לחנויות שציינת, הבנתי שיש סוגים שונים של סיליקון, יש מאוד טובים, יש טובים ויש מאוד לא מומלצים לשימוש, אז כיצד בוחרים?
 
אנחנו משתמשים בתבנית סיליקון וזכוכית עגולה...

כזאת:
https://www.lilibella.co.il/item.asp?itemid=280

היא הפחות נוזלת בין התבניות שהשתמשתי לפני כן (כלולמר - העוגה לא
נוזלת מחוץ לתבנית)...
ליתר בטחון אני משמנת גם את הזכוכית וגם את הסיליקון...
ניתן גם לשים נייר אפייה משומן...
את התבנית אני שמה על הסריגים של תנור האפייה ומכניסה את העוגה לתנור,
עם הסריגים עצמם (כדי שישאר שטוח)...
וליתר בטחון מכניסה תבנית טפטוף מתחת ...

לא הבנתי מה הכוונה בסוגי סיליקון ?
 

Zikokin

New member
מעדיפים לא משהו בחלקים, בגלל הנזילה

ואם כבר משמנים ו/או משתמשים בנייר אפיה, ועוד משמנים אותו,
אז מ ה זה כבר משנה באיזה תבנית משתמשים?

מדוע לא תבנית סיליקון שהיא יחידה אחת, שגם הבסיס הוא סיליקון?
&nbsp
מבחינת סוגי סיליקון, יש מוצרי סיליקון באיכויות שונות.
 
אני לא באמת מבינה בסוגי סיליקון שונים, אבל יוצאת מנקודת הנחה
שדברים שאני קונה במחיר שהוא לא זול באופן חשוד ובחנויות טובות, בעלות שם, שלא יסתכנו במכירה של מוצרים לא איכותיים, הם באיכות סבירה. בינתיים כל תבניות הסיליקון למיניהן שקניתי אצל קרין גורן מחזיקות מעמד יפה מאוד ולא הופכות שומניות ומגעילות, מה שקורה כשקונים מוצרים באיכות ירודה.
תבניות עגולות של עוגה אני עדיין מעדיפה לקנות כתבניות מתפרקות קפיציות ולא כסיליקון. צריך לקחת בחשבון בתבניות סיליקון שזמני האפייה לעיתים קרובות ארוכים יותר מאשר תבניות נירוסטה.
 
אני עושה כך לגבי כל תבנית שהיא...

(לשמן או להשתמש ליתר בטחון בנייר אפייה)...

אני רואה מספר יתרונות בתבנית שהצעתי:
- התבנית היא לא "תבנית סיליקון" - הבסיס שלה הוא זכוכית, דבר המהווה לגבי יתרון בשימוש ...
- מבחינת נקיון שהוזכר בתגובה של הפוך - את בסיס התבנית אני
מכניסה למדיח, ואת רצועת הסיליקון שוטפת בקלות ביד או גם במדיח.
- האיטום יחסית לתבנית פריקה אחרת הוא לדעתי הרבה יותר טוב - הזכוכית
מושחלת לתוך החריץ במסגרת הסיליקון ואז נסגר בצורה טובה.
- לאחר שמסירים את המסגרת, נשארת העוגה על בסיס זכוכית וניתן להגישה כך.
- המחיר בהחלט זול והמוצר מעולה לטעמי.
- ושוב - לא מכירה סוגי סיליקון , אבל כאן מדובר על זכוכית שמסגרתה היא סיליקון,
תבנית שלמה (סיליקון או אחרת) לדעתי פחות מתאימה לעוגות עגולות.

(נשמע כמו פרסומת למוצר, אבל באמת הופתעתי מהמוצר המינמליסטי הזה שנמצא
אצלנו בהחלט מועיל).
 

ladybug4NLP

Active member
אני דווקא מחפשת תבניות (לא טפלון) אלא לבישול בתנור.
בסולתם יש רוסטרים אבל הם מאד מאד מאד יקרים.
חיפשתי בכמה חנויות ולא מצאתי, כולל בנעמן.
רעיונות? התבנית היא כדי להכין תפוחי אדמה או צלי או סלמון בתנור, סלמון בארך 4 פרוסות, תפוחי אדמה 4-5 ועוף 2-3 כרעיים
(כמובן כ"א לחוד)
מנסיון מעדיפה מנירוסטה
תודה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אופה בתנור בתבניות (מברזל) שהגיעו איתו, משתמשת בנייר אפייה / רדיד אלומיניום / שקיות אפייה.
יש לי גם תבניות גדולות מזכוכית בורוסיליקטית ("פיירקס").
 
למעלה