תבנית מחזורית של... עגורים

bshuval

New member
תבנית מחזורית של... עגורים

להלן תמונה של תבנית מחזורית של עגורים. לא אני קיפלתי, אלא מצאתי באתר של ס-טארו

giladznaor

New member
פשוט מאוד

מזיזים את העכבר למשהו, ולוחצים. לגבי תרגום, ניתן לתרגם חלק מהאתרים בworld.altavista.com, פשוט מעתיקים את הכתובת, בוחרים בתרגום יפנית לאנגלית, מדביקים את הכתובת ולחוצים. מכיוון שזה לא עובד בכל האתרים, ניתן להשתמש באותו אתר כדי לתרגם חלקי טקסט, בשיטת הגזור-הדבק. צריך לוודא קודם שהאתר היפני באמת מראה אותיות יפניות ולא ג'יבריש (דוגמא לאותיות יפניות - こんいちわ 懇意痴話 コンニチワ). אם לא רואים יפנית, משנים ידנית בVIEW וCHARACTER CODING, לפחות במוזילה.

bshuval

New member
לא רק שאפשר להתחיל עם 4

אפשר וכדאי להתחיל עם עגור בודד... קחי רק חלק אחד מהתבנית המחזורית וקפלי אותו. זה ייתן לך עגור יחיד עם הנייר שמלווה אותו מסביב. אחרי זה נסי 2, וכו' וכו'

גילה או

New member
אתה צודק,אני לא מבינה איך לקפל אחד.

אצטרך לקרוא קצת על תרשים קפלים.אקרא את המאמר של גלעד נאור בנושא.

giladznaor

New member
אני מציע

להסתכל על זה שלב שלב. מתחילים מלמעלה ולאט לאט יורדים למטה. במבט ראשון אנחנו רואים את הריבוע שלנו, ובתוכו ריבוע קטן יותר מסובב, ובתוכו ריבוע שלישי נוסף שמסובב פעם נוספת, כשבתוכו יש בסיס ציפור. ניתן לראות שכמעט יש כאן קיפול בלינצה משולש בהתחלה (או שמה קיפול חבתיתית משולש... זה נשמע טעים מדי). עכשיו, כנרד קצת יותר לגובה הדף נראה שיש לנו בעיה: הבלינצה הראשונה איננה בדיוק במקום, אלה קצת יותר בפנים. נסתכל על כל הקווים הגדולים, תו"כ התעלמות מהפרטים הקטנים (בסיס הציפור והקווים הרבים והדקים). נסתכל על הקווים, מהגדולים לקטנים - מזהים את האלכסונים, אח"כ את הקיפולים לחצי, ואז את הקווים שמחלקים את הדף ל9 ריבועים. פעם נוספת אנחנו מגלים שאנחנו לא יודעים איפה הקווים האלה עוברים. כמובן, שהפיתרון הפשוט הוא להדפיס את התרשים ופשוט לקפל, אבל זה לא כיף. בדיקה קצרצרה מגלה שהפרופורציות הן 6:8:6 בצלע (ע"י ספירת הקווים הקטנים). לחלק ל5 זה כן כיף! עכשיו, אנחנו יודעים איך להכניס את כל הקיפולים על הדף הריק. שימו לב לסימטריה סביב הציר של הקווים האלכסוניים, זה יחסוך קצת עבודה. אז יאללה לעבודה!

גילה או

New member
האם היחס שדיברת עליו 6,8,6 אומר

שקודם צריך לחלק את הדף לחלוקות של 20 בכל צלע ?ואחר כך לסמן על הדף את הקוים האחרים?

giladznaor

New member
בגדול כן,

אבל בקטן לא. צריכים לחלק את הצלע לחמש, תו"כ סימון רק הקצוות, להמשיך לחלר צ"וכ סימונים קטנים בלבד עד מציאת הקיפולים הארוכים שתוחמים את בסיס הציפור, ואותם לקפל לכל האורך. מכן ניתן למצוא את הריבוע המסובב הגדול , ולבסוף להוסיף את כל הקפלים הקטנים, לא ע"י קיפולים רבים, אלא ע"י קיפול זמני לאורך ציר הסימטריה (הקווים האלכסוניים), ואז קיפול של כל הריבוע בו זמנית. אני מקווה שהייתי מספיק ברור... בכל מקרה, אין צורך לחלק הכל ל20 על 20, כי זה סתם ישאיר סימנים בדגם הסופי.

גילה או

New member
אם אני מוותרת על האתגר שבסימון

ורוצה לקפל מיתוך דגם מודפס עדיין אני לא מבינה איך לקפל את העגור מהתרשים .קיפלתי עגור רגיל .פתחתי את הקיפול וראיתי את הסימונים שנוצרו.יש כמה סימונים נוספים מעבר לסימונים של בסיס הציפור שבתרשים הנל.האם צריך לקפל רק את בסיס הציפור מיתוך התרשים?

גילה או

New member
ראיתי שההסבר מופיע בשלב 3

בהסבר לקיפול 4 העגורים.אז אני אנסה להמשיך על פי זה בעגור בודד.

למעלה