תבעתם בעבר? נתבעתם? מה נפסק? שתפו

תשובה

התביעה הייתה נגד שני אתרי אינטרנט, שפרסמו כתבה על בן הזוג שלי ללא אישורו, כשמדובר בפרטים מאוד חושפניים.

כן. וגם אם הפרסום היה נכון ניתן לתבוע בגין

לשון הרע.

חוק איסור לשון הרע קובע 2 הגנות מצטברות למפרסם. צריך שהפרסום יהיה גם אמת, וגם שיהיה בו צורך ציבורי. אם הפרסום היה אמת, אבל לא היה בו צורך ציבורי, אז במקרים מסוימים זה ייחשב לשון הרע, למרות היותו אמיתי.

תבעתם בעבר? נתבעתם? מה נפסק? שתפו

מעניין אותי לדעת האם כבר תבעתם בעבר, או האם נתבעתם. אם כן - מה החוויות האישיות שלכם מביהמ"ש. איך היו השופטים? מה הרגשתם?

אני אישית תבעתי 4 פעמים עד היום בתביעות קטנות.

תביעה ראשונה - יחד עם בן הזוג שלי, תבענו את המלון של החתונה. זכינו בהחזר של מלוא עלות המלון + פיצוי על עוגמת נפש.
תביעה שניה - בשם בן הזוג שלי על פגיעה בפרטיותו (יש על זה איסור פרסום, בדלתיים סגורות). הוא זכה ב-5,000 ש"ח.
תביעה שלישית - עבור אמא שלי, נגד חברת ביטוח. נפסקו למיטב זכרוני 16,000 ש"ח לזכותה.
תביעה רביעית - חוק הספאם, נגד חדר כושר. זה נסגר בפשרה, וקיבלתי 2,000 ש"ח (על 3 או 4 הודעות, אני כבר לא זוכר).

אסף.

dodoronon

New member
תבעתי פעמיים על ספאם

פעם אחת מול דיל היום (דילהיומסיאו בע"מ) ניצחתי, אך לא קיבלתי מהחברה שקל. הגשתי הוצאה לפועל והם לא עזרו לי.

פעם שנייה מול אימייליון, עופר האפרתי, שטראוס, זכותי, אלבר, ועוד... - ביקשתי שוב ושוב (באמצעות מייל חוזר) להסיר עצמי, והשופט פסק שמכיוון שלא לחצתי על כפתור ההסרה הבקשה שלי לא נחשבה. בנוסף, מעולם לא ביקשתי לקבל מיילים, והשופט התעלם מזה. בכל אופן הפסדתי, הגשתי בקשת רשות ערעור והבקשה נדחתה מכיוון שהשופטת קבעה שאין פגם רציני בדיון הראשוני ויש לסיים את ההליך מהר. לא הוגן בכלל.

הוצאתי כמה אלפי שקלים על הסיפורים הללו... מעצבן

למעלה