תבשילי בריאות

שוש אור

New member
תבשילי בריאות

זה "תקף" אותי, כי גיליתי שגם עוגות ועוגיות בריאות יכולים להיות טעימים טעימים. אז אתמול הכנתי לי עוגת בריאות שבחובה פירות יבשים מסוגים שונים והיא נפרסת דק דק וזוכה לייבוש קליל ו.... יאמממיייי ויש עוד כמה מתכונים נפלאים בקנה. וגם תבשיל חמין [טוב, לא כל כך בריאות
] שמהווה תבשיל MUST בבית בחורף שכזה והייתי רוצה קוסקוס אבל זה כבר מוגזם רק בשבילי... שתהיה לנו שבת כייפית, חמימה ורוויית גשמים
 

שוש אור

New member
מחיר העיכוב

אופס, ההודעה לבדה. תבוא גיברת מנהלת ותצמיד להודעה של ציפורת שהקדימה אותי
 

Sודית

New member
בינתיים הצטרפו להודעה שלך יופי של מטעמים


אגב שושה.....אין כאן לחץ של פתיחת הודעות. ההבדל בין פורום לקומונה הוא שבפורום אפשר לפתוח עד 15 הודעות ראשויות (שירשורים) שנשארות עדיין על הדף הראשון. בקומונה היה מקום רק לחמש הודעות ראשיות לדף, כך שאין לנו כאן בעיה.
 
שוש אפשר לקבל מתכונים???

לעוגת הבריאות שאפית אתמול......... ולעוד תבשילי בריאות שאת מכינה לעצמך???
 

שוש אור

New member
עוגת בריאות [הכנתי אתמול. יאממממי]

המצרכים 200 גרם תערובת של פירות יבשים חתוכים לקוביות 200 גרם אגוזים ושקדים 6 כפות קמח תופח 4 כפות סוכר חום 2 ביצים אופן ההכנה מערבבים את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים, הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים ומעבירים לתבנית האפייה. אופים כ – 25 דקות בחום של 170 מעלות.
 

צלליתה

New member
ועוד עוגיות

זה מתכון שנוצר אצלי במשך הזמן, והוא לחלוטין פתוח לאילתורים כוס קווקר חצי כוס קמח כוסמין (קמח קשה, עושה עוגיות קראנציות) חצי כוס סובין שיבולת שועל (אז כאן אפשר לשחק, העיקר שתהיינה 2 כוסות. המתכון המקורי התחיל כוס קווקר כוס קמח רגיל) שלושת רבעי כוס סוכר חום, גם כאן, אפשר יותר או פחות חצי כוס שמן למען גילוי נאות, אפשר בהחלט יותר שמן, נגיד אפילו כוס, וזה דווקא מוסיף לעוגיה, אבל אני קמצנית בקלוריות) ביצה אחת לערבב הכל להוסיף אגוזי מלך וחמוציות, או כמובן כל ואריציה, גם בלי תוספות זה ממש נחמד. פעם שעברה שמתי משמש יבש לשטח בתבנית גדולה של התנור (אני מרטיבה קצת את הידיים, משטחת הכי דק שיכולה) לאפות בחום בינוני נמוך, 18 דקות, לבדוק מה המצב, לאפות עד שמזהיב להוציא מהתנור, לחתוך לריבועים, אפשר להחזיר לתנור הכבוי עוד קצת.
 

Sודית

New member
ועוד עוגיות בריאות - עוגיות טחינה (של אודרי)

לא חשוב שהן כבר מזמן הפכו להיות שלי
וזעכשיו אני נזכרת שמזמן לא עשיתי אותן......הגיע הזמן.
 

צלליתה

New member
לא

סימני התנור נמחקו אצלי, אז הכל לפי הרגש משהו כמו 1630-1700 על השעון
 
מה מבשלים לשבת?????

אני הכנתי מרק שעועית טוב עם הרבה ירקות ובשר עוף........ כמו כן בישלתי כרובית שהתרככה יותר מדי אז ............. עוד לא החלטתי מה לעשות עם זה........... פשטידה או רק לביבות. מה עוד מחכה לרעיונות ממה שאתם מכינים ...............
 
עוגת פירות יבשים

לפני שנים קבלתי מתכון לעוגת "חג המולד" כי נהוג להגישן בארוחת חג המולד. מהר מאוד הסתבר לי שזו גם עוגת ט"ו בשבט. נהדרת. מאוד דחוסה.. כמעט לא רואים את הבצק. רק פירות. מכיון שאיני ליד ספר המתכונים, מצאתי אחד מהרשת שטעמתי. (חלק מהמרכיבים משתנה, כי ניתן לשנות את סוגי הפירות. להגדיל כמויות של סוג מסוים ולהקטין מסוג אחר וכו.) וגם נוסף עם גראנולה או קוואקר. יש לאפות ולצנן. אחרי הצינון, לפרוס בסכין חד מאוד, פרוסות דקות דקות. בהצלחה.
 
מה מבשלים?...הכל כבר מוכן. לא צריכה לבשל.

מרק ירקות מירקות שנשארו מיותמים (בצל, גזר, קישוא, בטטה ). מרק כתום. (אפשר להכין מרק כרובית מהכרובית שלך). עוף צלוי. תבשיל קינואה. סלק מבושל (כתוספת לסלט קינואה למשל). אורז. כרוב מאודה. תבשיל קישואים. היה מרק עגבניות שחוסל אתמול בארוחת הערב בתוספת אורז . חלק מהאוכל נלקח למשמרת סופ"ש בצבא, בליווי עוגת שוקולד. אני עם המטבח סיימתי .........
 

שוש אור

New member
התחשק לי חמין

אה, כן, כבר סיפרתי על זה מוקדם יותר
בכל מקרה, הכנתי לי סיר קטן והבית עטוף בניחוח מאלף של ריח חמין. נותר רק להעביר לפלטה בערב עד מחר. והערב? יש לי במקרר עוף בתנור עם תפו"א ... אז אני מסודרת. ואולי אכין לעצמי איזה מרק טוב של קנור .... נראה ...
 
מהכרובית הכנתי פשטידה

שנמצאת כרגע בתנור חלק קטן ממנה תהיי להיום או מחר השאר יכנס למקפיא.
 

Sודית

New member
גם אני הולכת להכין תבשיל בריאות

סיר ירקות מבושלים...... אני מכינה בדרך כלל סיר מלא ואז מקפיאה חלק. מלא בצל וגם שום, לטגן טוב בסיר. להוסיף פלפלים, צהובים ואדומים, קישואים, ואפשר גם חציל וגזר. את כל הירקות לחתוך לריבועים קטנים, להוסיף לסיר ולבשל. (לא צריך להוסיף מים) במשך הבישול מוסיפים תבלינים לפי הטעם, אני מוסיפה לזה גם קופסאת עגבניות (חתוכות) וכן קופסא של רוטב מוכן (כמו למשל לספגטי). יוצא סיר בריאות שווה וטעים אפשר להוסיף ליד זה אורז, אני עושה לפעמים ספגטי ליד זה וכמובן שאפשר גם איזה סטייק או שניצל או מה שבא.....טעים, טעים.
 

Sודית

New member
הכל מסביבי מריח, בין שיר לשיר מתבשל לו בסיר

תבשיל של בריאות..... ואצלי מרגע לרגע מתעצם התיאבון. צריכה להכין רק אורז שווה.....אוףףףףף אני רעבה.....בבת אחת, רק מהריח
 
למעלה