תבשיל אורז ומנגולד של יעלה

תבשיל אורז ומנגולד של יעלה

היי יעלה - זוכרת את המתכון הזה שהבאת ב- 2007 ??




נושא : תבשיל אורז ומנגולד- באדיבות יעלה
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם. קניתי היום 2 חבילות סלק עלים למישהו יש משהו מענין - יפצוק

נושא : גזעי מנגולד בתערובת אורז
תאריך : 10/06/07 01:28
מחבר/ת : יעלה
מתכון לניצול שאריות ענפי המנגולד אחרי שממלאים אותם.....

גזעי מנגולד עם אורז אדום ואורז מלא

גזעי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
שמן זית
שום
אורז לפי הרצון (1 כוס אדום + 1 כוס מלא)
מלח, פלפל
חופן נענע קצוצה (טעים, אבל לא חובה)
5 כוסות מים
כמה טיפות לימון (לפי הטעם, לא חובה)

מומלץ להגיש עם : יוגורט מתובל במלח, שום טרי ושמן זית.

אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית את רצועות המנגולד, אחרי שכבר נראה קצת מבושל - מוסיפים שום קצוץ.
מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.
מוסיפים מלח-פלפל, את הנענע הקצוצה ואת המים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה (במקרה הזה ל-40 דקות בערך).
מבשלים לפי סוג האורז ומשאירים בסיר הסגור כ-10 דקות אחרי כיבוי האש.
אפשר להוסיף מעט מיץ לימון, שמן זית ושום טרי לפני ההגשה,
או להגיש עם יוגורט מתובל כנ"ל.

טעים מאוד מאוד ומוצלח כארוחת צהריים בימי קיץ חמים.
בתיאבון, יעלה
 
למעלה