תבשיל בקר עם חזה אווז מעושן ושקדי עגל

Master Stav

New member
תבשיל בקר עם חזה אווז מעושן ושקדי עגל

הנה תבשיל שמיועד לאנשים שיודעים להעריך אוכל איכותי לא מגישים אותו ביום ההכנה אלא יומיים שלושה אחר כך והתוצאה משובחה אני ממליץ להגיש אותו בקעריות מרק שבתחתית שלהן נניח פירה תפוחי אדמה לבנים ומעל נמזוג 2- 3 כפות מהתבשיל ......ואם נורא רוצים אפשר לקשט במעט בצל ירוק קצוץ או העדפה שלי כוסברה קצוצה ..... החומרי הדרושים : 2 קילו בשר בקר מנתח מספר 5 חתוך לקוביות קטנות של 3 על 3 ס"מ 200 גרם אווז מעושן קילו שקדי עגל מנוקים וחתוכים לוביות של 2 על 2 ס"מ 15 בצלצלי שאלוט מקולפים שלמים 10 בצלי שאלוט קצוצים דק דק 4 ראשי שום טרי חתוכים לארבע כ"א כפית מלח גס חצי כפית פלפל שחור חצי בקבוק יין אדום ייבש חצי כפית תימין טרי 6 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות 4 כפות חומץ בלסמי משובח חצי כוס רכז רימונים 2 כפיות טבסקו שמן זית לטיגון אופן ההכנה : ניקח סיר גדול עם תחתית עבה ונזהיב בה את הבצל ( הקצוץ והשלם כאחד ) נתבל את הבשר במלח ופלפל ונוסיף לסיר ונצרוב מכל הכיוונים היטב היטב עכשיו נוסיף את חתיכות האווז תוך כדי שאנו חותכים אותן לרצועות ובוחשים בקלחת כ25 דקות מוסיפים את היין האדום ואת התימין ולמעשה את שאר הרכיבים למעט שקדי העגל ורכז הרימונים במחבת נפרד נטגן את שקדי העגל היטב נוסיף להם את רכז הרימונים ונביא לרתיחה כאשר השקדים רותחים נוסיף אותם אל חתיכות האווז והצלי עם שאר המרכיבים נבשל עוד כ25 דקות את הכל יחד בבחישה עדינה רצוי עם כף עץ נוריד מהגז ונניח לתבשיל להצטנן ..... ולמקרר רוצים להגיש ? עברו יומיים שלושה ? אז .... מחממים ו...... אני ממליץ להגיש אותו בקעריות מרק שבתחתית שלהן נניח פירה תפוחי אדמה לבנים ומעל נמזוג 2- 3 כפות מהתבשיל ......ואם נורא רוצים אפשר לקשט במעט בצל ירוק קצוץ או העדפה שלי כוסברה קצוצה .....
 
למעלה