Master Stav
New member
תבשיל בשר בבמיה
אני מת על במיה ....הירק הזה משגע אותי בטעם הייחודי שלו ובמרקם .... עשיתי המון ניסיונות עד שהגעתי לתמהיל הנכון מבחינתי לתבשיל במיה עם בשר עכשיו יש במיה בשווקים ....ואני מתכנן על התבשיל האולטימטיבי מבחינתי לשבת חומרים הדרושים לכ-12 מתענגים : 1 כוס שמן 6עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות 2 כפיות מלח 4בצלים גדולים, קצוצים דק 2 ק"ג בשר בקר (שריר, צוואר) חתוך לקוביות 1 כפית פלפל שחור, גרוס 1 ראש שום כתוש טרי 2 ק"ג במיה קטנה שמן לטיגון אופן ההכנה: בסיר גדול נחמם שמן ונזהיב עליו את הבצל, בשלב הזה אני מוסיף את השום הכתוש ממתין עד כ10 דקות ואז מוסיף את הבשר ומשחים אותו מכול הכיוונים היטב היטב עכשיו אני מוסיף את העגבניות עם 1-3 כוסות מים ( מכסה את הבשר ) מתבל במלח ובפלפל ומבשל על להבה נמוכה כשעתיים בנתיים בסיר נפרד אני מטגן את הבמיה במעט שמן עד שהיא משנה את הצבע שלה ומוסיף אל סיר הבשר לבישול של עוד כשעה וחצי לערך , האינדיקציה היא רוטב סמיך ובשר רך .... עכשיו זה הזמן לטעום ולתבל על פי הפאן שלכם ....אישית אני לא וסיף כלום .... המלצת הגשה : על אורז מלא עם פירות יבשים וליד סלט ירוק ברוטב חמצמץ .
אני מת על במיה ....הירק הזה משגע אותי בטעם הייחודי שלו ובמרקם .... עשיתי המון ניסיונות עד שהגעתי לתמהיל הנכון מבחינתי לתבשיל במיה עם בשר עכשיו יש במיה בשווקים ....ואני מתכנן על התבשיל האולטימטיבי מבחינתי לשבת חומרים הדרושים לכ-12 מתענגים : 1 כוס שמן 6עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות 2 כפיות מלח 4בצלים גדולים, קצוצים דק 2 ק"ג בשר בקר (שריר, צוואר) חתוך לקוביות 1 כפית פלפל שחור, גרוס 1 ראש שום כתוש טרי 2 ק"ג במיה קטנה שמן לטיגון אופן ההכנה: בסיר גדול נחמם שמן ונזהיב עליו את הבצל, בשלב הזה אני מוסיף את השום הכתוש ממתין עד כ10 דקות ואז מוסיף את הבשר ומשחים אותו מכול הכיוונים היטב היטב עכשיו אני מוסיף את העגבניות עם 1-3 כוסות מים ( מכסה את הבשר ) מתבל במלח ובפלפל ומבשל על להבה נמוכה כשעתיים בנתיים בסיר נפרד אני מטגן את הבמיה במעט שמן עד שהיא משנה את הצבע שלה ומוסיף אל סיר הבשר לבישול של עוד כשעה וחצי לערך , האינדיקציה היא רוטב סמיך ובשר רך .... עכשיו זה הזמן לטעום ולתבל על פי הפאן שלכם ....אישית אני לא וסיף כלום .... המלצת הגשה : על אורז מלא עם פירות יבשים וליד סלט ירוק ברוטב חמצמץ .