תבשיל בשר ראש ושעועית בסגנון מרוקאי

bigjack

New member
תבשיל בשר ראש ושעועית בסגנון מרוקאי

מצרכים:
1 קג' בשר ראש חתוך ל-2-3 חתיכות
3 פרוסות רגל בקר (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
2 בצל גדול קצוץ גס
0.5 קג' שעועית יבשה שהושרתה לפחות 12 שעות
15 שיני שום חתוכות לחצאים
2 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
3-4 פלפל שאטה יבש שלם
צרור כוסברה קצוץ גס
1 כף כמון טחון
1 כף כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט שמן זית
פלפל שחור טחון
מעט מלח (להיזהר עם המלח כי הבשר מוכשר ולפעמים מגיע כבר מלוח)

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר לחץ ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
מוסיפים את הבשר וצורבים אותו כ-5 דקות.
מוסיפים לסיר פרוסות רגל, שום, פלפל אדום, תבלינים, פלפל שאטה וחצי מכמות הכוסברה.
ממלאים מים עד לכיסוי מלא של כל המצרכים, סוגרים את הסיר לחץ ולאחר שהסיר מתחיל לשרוק מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
לאחר כשעה מכבים את הלהבה, מחכים עד שכל הלחץ משתחרר מהסיר ופותחים את הסיר.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח (המלח לא מונע מהשעועית להתרכך כשמבשלים בבישול ארוך או בסיר לחץ).
מוציאים עם כף מחוררת את נתחי הבשר וחותכים אותם לקוביות קטנות. מי שלא אוהב שומן יכול לסלק אותו בשלב הזה.
מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים את השעועית ושארית הכוסברה, סוגרים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד שעה.
לאחר השעה הנוספת מכבים את הלהבה, מחכים עד שכל הלחץ משתחרר מהסיר ופותחים את הסיר.
מסננים את הנוזלים לסיר נפרד ומבשלים את הרוטב ברתיחה כ- 15-20 דקות עד לצמצום והסמכה.
במידה ורוצים רוטב ממש סמיך אז אפשר לערבב כף קמח עם מעט רוטב ולהוסיף לסיר עם הרוטב המצטמצם.
מחזירים את הרוטב המצומצם על התבשיל ומגישים מעל קוסקוס דק או מעל אורז לבן.
מומלץ לפזר בהגשה מעט כוסברה טרייה.


המתכון אצלי בבלוג:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7353878[/URL]

 

raya

Well-known member
ברוך השב למחוזותינו, אישית - המתכון לא מתאים לי...
 
למעלה