תבשיל דלעת עם קובה ?? מי יודע ?מתכון בבקשה

שלום לך.מה הבעיה תקליד בגוגל מרק קובה דלעת

שלום לך.
יש במקום מלא מתכונים תראה מה תרצה להכין.
מאיר כרמיאל
 

shron17

New member
מתכון קובה דלעת ,,

מתכון מעולה שהביאה דנה שרון, (מסטר-שף,)
הכנתי,ויצא טעים מאוד,
המצרכים הדרושים:
קובה דלעת ,(כמות ל- 6 מנות):
לבצק:
500 גרם בורגול
500 גרם 500 - סולת
3/4 כוס מים
חצי כפית מלח
&nbsp
למלית:
בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
פטרוזיליה חבילה (לקצוץ.)
מעט שמן
1/2 כפית מלח
1/4כפית פלפל
כפית מחוקה כפית פפריקה
1/4 כפית כורכום
לרוטב:
מעט שמן
בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים
קופסת רסק- עגבניות
כפית גדושה פפריקה
כפית מחוקה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
מעט כמון
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
2 גבעולי כרפס (סלרי) קצוצים - עם העלים
מיץ מחצי לימון
כף מחוקה קורנפלור
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות.
&nbsp
ההמשך לא עבר ,אז המתכון כולו עם אופן ההכנה מופיע כאן:
ראה כאן:
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-b5fae56beb2f631006.htm
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
קובה דלעת

הבצק
300 גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות
המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור
לערבב טוב טוב
הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה
לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.
ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.
מילוי הבצק
להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.
ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת
 
למעלה