תבשיל טעים במיוחד,מעדשים כתומות ,נפלא ליום קריר ,,,
תבשיל עדשים כתומות: (מאוד קל להכנה ,ויוצא חמים וטעים )
המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים אדומות ,שטופות ומסוננות.
4 כוסות מים
1 כפית כורכום
כף ג'ינג'ר (מגורר או חתוך לרצועות דקות ).
2 כפות שמן
1 כפית שום קצוץ
1 בצל, (לקצוץ גס).
2 עגבנייה (לחתוך לקוביות ).
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי או חוואיג' למרק.
1 כף כוסברה קצוצה,או פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים השטופות בסיר ,ויוצקים עליהם את 4 כוסות המים.
מוסיפים 1/2 כפית הכורכום ,
וכפית אחת של רצועות ג'ינג'ר ,ומביאים לרתיחה.
מקטינים להבה ,ומבשלים את העדשים בסיר מכוסה,במשך 20 דקות, ומכבים את האש.
בינתיים,,
מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה.
מוסיפים למחבת את השום ואת הכפית ג'ינג'ר שנותר ,ומטגנים מספר שניות תוך ערבוב.
מוסיפים חוואייג' (או קארי) ומערבבים,
מוסיפים את הבצל ומטגנים ביחד , רק עד להשחמה קלה,לערבב מדי פעם.
מוסיפים את קוביות העגבניות ,ומבשלים כדקה שתיים תוך ערבוב.
מוסיפים מלח, פפריקה, כמון, הכורכום שנותר, ומערבבים,
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מבשלים כדקה נוספת ,ומכבים את האש.
לבסוף, יוצקים את תכולת המחבת לסיר עם העדשים המבושלות.
מפזרים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומגישים.
מתאים להגשה עם אורז, או עם קרוטונים.
טיפים:
לאוהבי החריף: אפשר להוסיף פלפלון ירוק חריף קצוץ.
לאוהבי הלימון :לטפטף כמה טיפות מיץ לימון בעת הגשת המנה.
תבשיל עדשים כתומות: (מאוד קל להכנה ,ויוצא חמים וטעים )
המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים אדומות ,שטופות ומסוננות.
4 כוסות מים
1 כפית כורכום
כף ג'ינג'ר (מגורר או חתוך לרצועות דקות ).
2 כפות שמן
1 כפית שום קצוץ
1 בצל, (לקצוץ גס).
2 עגבנייה (לחתוך לקוביות ).
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי או חוואיג' למרק.
1 כף כוסברה קצוצה,או פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים השטופות בסיר ,ויוצקים עליהם את 4 כוסות המים.
מוסיפים 1/2 כפית הכורכום ,
וכפית אחת של רצועות ג'ינג'ר ,ומביאים לרתיחה.
מקטינים להבה ,ומבשלים את העדשים בסיר מכוסה,במשך 20 דקות, ומכבים את האש.
בינתיים,,
מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה.
מוסיפים למחבת את השום ואת הכפית ג'ינג'ר שנותר ,ומטגנים מספר שניות תוך ערבוב.
מוסיפים חוואייג' (או קארי) ומערבבים,
מוסיפים את הבצל ומטגנים ביחד , רק עד להשחמה קלה,לערבב מדי פעם.
מוסיפים את קוביות העגבניות ,ומבשלים כדקה שתיים תוך ערבוב.
מוסיפים מלח, פפריקה, כמון, הכורכום שנותר, ומערבבים,
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מבשלים כדקה נוספת ,ומכבים את האש.
לבסוף, יוצקים את תכולת המחבת לסיר עם העדשים המבושלות.
מפזרים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומגישים.
מתאים להגשה עם אורז, או עם קרוטונים.
טיפים:
לאוהבי החריף: אפשר להוסיף פלפלון ירוק חריף קצוץ.
לאוהבי הלימון :לטפטף כמה טיפות מיץ לימון בעת הגשת המנה.