תבשיל כרובית, במיה וירקות/מתנות קטנות

לאה סי

Active member
פרחי כרובית כרבע כרובית גדולה

כוס במיה (השתמשתי בקפואה)/ מי שלא אוהב –

במקום במיה תוכלו להכין עם שעועית ירוקה או צהובה.

3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

פלפל אדום קטן קוביות

קישוא פרוס גס

2-3 שיני שום קצוצות

בצל קצוץ

חופן פטרוזיליה

מלח ,פלפל, צ'ילי חריף

  • מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה או ווק – ומקפיצים את פרחי הכרובית הבמיה , הקישואים והפלפל האדום. מטגנים היטב מכל הצדדים מוציאים לצלחת.
  • באותה מחבת – מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות ומשלבים גם את השום.
  • מוסיפים עגבניות קצוצות ממשיכים בטיגון עד שהעגבניות מתרככות ונוצר מעין רוטב.
  • מוסיפים לתוך העגבניות את הירקות שהקפצנו – כרובית,קישוא במיה ופלפל.
  • מערבבים היטב ומתבלים בתבלינים – אפשר לשלב עוד תבלינים כמו כמון ,פפריקה,כורכום.
  • מקפיצים מספר דקות ומכסים במכסה – מעבירים לאש נמוכה כ- 5-7 דקות
  • הירקות לא צריכים להיות מושי . אפשר לבשל לאיזה דרגה שתרצו.
 

michalgad

Active member
נשמע שונה וטעים . אכין בהזדמנות עם שעועית במקום במיה מן הסתם.
 
למעלה