תבשיל עוף עם אורז בתנור

תבשיל עוף עם אורז בתנור

עוף עם אורז בתנור
1מדינת ישראל


http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
עוף עם אורז בתנור
שילוב של שני מתכונים (של ניקי ב + פירגה)

- 1מדינת ישראל
עשיתי שילוב משני המתכונים של ניקי ופירגה.
מהמתכון של פירגה - לקחתי את המרינדה של העוף
מהמתכון של ניקי ב - לקחתי את החומרים ואופן ההכנה של התבשיל


עוף עם אורז בתנור - ניקי ב

זה כל כך טעים...

מצרכים:
2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
1/2 1 כוסות אורז
3/4 כוס מים או עד כיסוי העוף


מצרכים לאורז:
1כוס אורז
1.5 כוסות מים
2 גזרים מגוררים
1בצל בינוני קצוץ
1קופסת רסק עגבניות קטנה
1כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף1
מלח
פלפל שחור גרוס

תבלינים לעוף: (מתכון של פירגה)
שיני שום מקולף וכתוש 3
4\1 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש או סילאן (אפשר חצי דבש וחצי סילאן)
כף פפריקה חריפה1
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי
1 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
מלח
פלפל שחור

================ לערבב ולהניח בצד לפחות חצי שעה

הכנה:

1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים

2. (הצעה שלי להכנה- 1מדינת ישראל -
לטגן את הבצל, לטגן כ 5 - 10 דקות
להוסיף פטריות שלמות והגזר, לטגן כ 2 דקות,
להוסיף את האורז,
רסק עגבניות,
התבלינים ( של פירגה)
1/2 כוס מים רתוחים .

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות.
אחרי 10 דקות להוריד מהאש.

הסידור בתבנית האפיה
4.בתבנית לסדר את פרוסות הבטטה
5.לפזר מעל הבטטהאת תערובת האורז שהוכנה בסיר .

6.לסדר מעל את חלקי העוף

7.להוסיף לתבנית מים רתוחים עד שמכסה את התבשיל ,
לכסות בנייר כסף

8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה.
אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.

בתאבון
 
למעלה