תבשיל פרסי חגיגי לראש השנה

Khoresht Beh - עוף/בשר/קציצות עם חבושים ופירות מיובשים ברוטב רכז רימונים
שוטפים היטב את החבושים חותכים כל אחד ל- 8 פלחי אורך (אין צורך לקלף) ומסלקים את הפסולת שיש בפנים. מזהיבים קלות בצל פרוס, מוסיפים פלחי חבושים ומטגנים קלות מכל הצדדים. מוציאים ומוסיפים לסיר חלקי עוף וצולים מכל הצדדים בתחילה בסיר פתוח ואחר כך בסגור – 20 דקות בערך. מוסיפים רכז רימונים ופי 5 מים, קצת סוכר חום (השתמשתי בממתיק מלאכותי), מרתיחים, מבשלים כמה דקות, טועמים ומוסיפים פלפל שחור, קצת מלח, ועוד מים/רכז/סוכר לפי הצורך. מוסיפים צימוקים, משמשים מיובשים ושזיפים שחורים מיובשים (אם אוהבים). מבשלים כ- 20 דקות. מוסיפים את החבושים ומבשלים עוד 20 דקות. מגישים עם אורז לבן. יפה במיוחד לפזר בהגשה גרגרי רימון טריים.

כמויות – השתמשתי ב- 16 שוקי עוף וב- 4 חבושים. לא זוכרת כמה צימוקים, שזיפים ומשמשים שמתי ונדמה לי שאפילו ויתרתי על צימוקים. לפעמים אני מכינה רק עם משמשים וצימוקים. אם אתם מוצאים בחנות צימוקים אוזבקיים או פרסיים, עדיף להשתמש בהם.

הערות: אפשר להשתמש בבשר בקר במקום עוף. למשל שריר או צוואר. חותכים לקוביות, מכסים במים רותחים מקומקום, מבשלים על אש קטנה כשעה (משתמשים במי הבישול בכל מקום שבו כתוב להוסיף מים) ואחר כך ממשיכים לפי ההוראות שבתבשיל העוף עם החבושים. רכז רימונים – זהירות מפני רכז שמכיל גלוקוז והוא מתוק ולא חמוץ כראוי. אני משתמשת ברכז מתוצרת גיאורגייה שמיובא על ידי חברת תומר ויש לו הכשר של הרבנות בישראל).

ואפשר גם קציצות –
750 גר' בשר טחון (בקר או עוף)
1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
1/2 כוס גזר מגורר
1 בצל בינוני קצוץ דק
פטרוזיליה/כוסברה קצוצות – לפי הטעם
2-3 כפות שטוחות פירורי לחם (לא מתובלים ולא מוזהבים)

למעלה