תבשיל ריאות ורגל עם שעועית

bigjack

New member
תבשיל ריאות ורגל עם שעועית

מצרכים: 1 קג' ריאות בקר חתוכות לקוביות גדולות 6-7 פרוסות רגל עגל או בקר 1בצל גדול קצוץ 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 6 שיני שום קצוצות 0.5 קג' שעועית לבנה מושרת לילה במים ומסוננת 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 2 כפות גדושות חוואיג' למרק 1 כף כורכום 1 כפית קינמון 1 כף פלפל שחור טחון 1 כף פלפלצ'ומה או פפריקה חריפה (אפשר עם מתוקה) מלח ההכנה: מבשלים שעה בסיר לחץ את הריאות במים, מסננים את הריאות ושוטפים במים קרים, מסירים את הקרום והעורקים הגדולים וחותכים לקוביות קטנות, מכניסים את כל המצרכים לסיר לחץ, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות על אש קטנה. מגישים עם קוסקוס או אורז לבן
 

bigjack

New member
מלפפונים חמוצים

מלפפונים חמוצים של אמא שלי מצרכים: מלפפונים קטנים וטריים צרור שמיר 10 שיני שום חצויות מלח גס: לפי 1 כפית לכל כוס מים רבע כוס חומץ (אפשר גם יותר....אני לא אוהב יותר מידי חומץ) 1-2 פלפל חריף חצוי ונקי מגרעינים (לאוהבי החריף) מים רתוחים ומצוננים מעט ההכנה: מסדרים בשכבות בצנצנת גדולה מלפפונים, שמיר ושום, מוסיפים באמצע פלפל חריף, מוסיפים את החומץ, מוסיפים מים עד לכיסוי מלא תוך כדי מדידת הכמות בכוסות, מוסיפים מלח גס לפי כמות המים, סוגרים היטב את המכסה ומנערים עד להמסת המלח, מניחים במקום מואר למספר ימים עד לשינוי הצבע של המלפפונים, שומרים במקרר. אני אוהב לאכול אותם כבר מהיום השני.
 

bigjack

New member
לפת כבושה - "מחאללה"

מצרכים: 5 לפת גדולות קלופות וחתוכות לחצי ואז לפרוסות בעובי של חצי סמ` 2 סלקים גדולים קלופים וחתוכים כמו הלפת 1-2 פלפל חריף חתוך לאורכו ונקי מגרעינים (רק למי שאוהב חריף) מים רתוחים ומקוררים מעט רבע כוס חומץ טבעי מלח גס: 1 כפית על כל כוס מים ההכנה: מסדרים בשכבות בצנצנת גדולה את הלפת והסלק, מוסיפים את החומץ, ממלאים במים ומודדים כמה כוסות נכנסו עד לכיסוי הלפת, מוסיפים מלח גס בהתאמה לכמות המים, אני בשלב זה מוסיף משקולת (צלוחית קטנה) שתמנע מהחמוצים לצוף מעל הנוזלים, סוגרים את הצנצנת, אני אוטם עם ניילון בין המכסה לצנצנת, מנערים מעט את הצנצנת עד שהמלח נמס, שומרים במקום מוצל ומואר כ-3-4 ימים, שומרים במקרר.
 

bigjack

New member
סלט סלק טרי ואבוקדו

סלט קליל וטעים .....ומאד מרשים לאירוח. מצרכים: 1 סלק גדול קלוף וחתוך ל"גפרורים" 2 מלפפון חתוך ל"גפרורים" 1 אבוקדו גדול בשל (לא רך מידי) חתוך לקוביות 2 כפות חומץ 2 כפות שמן זית חופן פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור ההכנה: מערבבים את כל המצרכים ומשהים לחצי שעה לספיגת הטעמים.
 

aviah

New member
וללא סיר לחץ?

אפשר בבקשה "לתרגם" - מה זמני הבישול ללא סיר לחץ?
 

bigjack

New member
ללא סיר לחץ הייתי משנה מעט

לבשל את הכל ללא השעועית כשעתיים וחצי עד שלוש שעות, להוסיף את השעועית ולבשל עוד שעה וחצי עד שעתיים.
 

Bavmorda

New member
צחי, אולי יומחד....

אתה תצליח ללמד אותי להנות מהטעם של איברים פנימיים. בינתיים אני עדיין רק עם השרירים
. B.
 

bigjack

New member
רק תבואי עם אומץ ויהיה בסיידר ../images/Emo6.gif

האמת היא שמחלקי פנים טובים אני יכול אפילו להנות יותר מאשר מסטייק טוב.
 

Master Stav

New member
אחרי כמה ימים של צום מפאת ...לא בא לי

עשית לי חשק לבשל ...... תודה איש יקר
 
למעלה