תב"א 38

תב"א 38

תכנית בינוי איזורית היא תכנית כללית לשיפוץ בתים באיזורים בהם הדיירים מעוניינים.

הבנין שלנו 24 דירות של עמידר, רק 4 קנו את הדירות, היתר אוכלוסיה שאיננה מליונרית - זקנים, נכים, רב עני וכו.

עו"ד יזם פניה לתושבים להיכנס לתוכנית כאשר הבניה לא תעלה להם שום דבר כי עמידר והמדינה ישתתפו בה.

מי שהביא לי את הטפסים לאסיפה ושאל אם אני בא? עניתי:
א. לא, זה לא מענין אותי כי הדירה של עמידר, שיפנו אליה
ב. עוכר הדין לא עובד בחינם, בסוף ייאלצו לשלם לו את שכרו שזה הון עתק.
ג. כיוון שערך הדירות יעלה, שכר הדירה יזנק לפחות במאה אחוז
ד. יהיו תשלומים לתחזוקת המעלית
ה. כיוון שערך הדירות יעלה, עמידר תהיה מעוניינת למכור ולזרוק את התושבים לרחוב.....
ו. בזמן הבינוי, היכן יגורו הדיירים? בבנין אחר של עמיד שמצבו יש להניח רעוע ביותר, ושם ישארו.....

פראיירים לא מתים, רק מתחלפים לשמחתם של עוכרי הדין.

בינתיים קראתי בעיון את כל המסמך

ויש לי כעת 24 שאלות שיש בהן תוצאות חמורות שלהערכתי מדובר בתשלום של עוד 2000 שקל לחודש למשפחה בלי כל מיני הוצאות שיפילו על הדיירים במהלך הבניה.

הביה שהרוב המוחלט של האנשים לא יודעים מה רוצים מהם ולא מבינים בחוזים, מספיק שיבטיחו להם גן עדן עלי אדמות, והם יסכימו, ואחר כך ילכו לכלבוטק להתבכיין בגלל חובות של עשרות אלפי שקלים אם לא למעלה מזה.

כבר שמענו על פרוייקטים כאלו של "פינוי בינוי" והדיירים לא הורשו לחזור לבתים המשופצים שנמכרו לכל המרבה במחיר, והדיירים הופקרו לרחוב. כאשר ברור שניתן בקלות לעשות זאת כיוון שרובם אוכלוסיה חלשה שאפשר להוליך שולל בקלות ואחר כך להשליכם כחפץ משומש.

הנה למשל חשד: העורך דין טוען בכל המסמך שלו שחברת הבניה היא "יובלים" (איציק ברוך) כאשר הבעלים של החברה לא נוגע בפרוייקטים של תמ"א 38.....
עורך הדין מצרף להצעתו הצעת בניה של חברה אחרת לגמרי "יובל".....
האם זה כדי להתעות את האנשים ? (חברת יובל היא חברה קטנה).

מינהר

New member
מאיר, אני בדעה שדירות השיכון הישנות עם הגינות הגדולות

הם נכס טוב. מעט קומות, מעט הוצאות. אין מצוקת חניה. אין צפיפות.
משוגע מי שמוותר על נכס כזה עבור מגורים ברב קומות. ועוד להיטלטל לדירות שכורות ל-4 שנים. קצת תחזוקה מצד עמידר, קנייה טבעית של דירות ע-י אוכלוסיה יותר חזקה ישמרו על השכונות הנחמדות האלה.

זו בדיוק הפואנטה

הם רוצים מעל 4 הקומות לבנות עוד 4-6 קומות, לכן הם מתכוונים לחזק את הבנין כביכול נגד רעידות אדמה.

היה מבצע לקניית הדירות, ולנו הגיע 90% הנחה (דיור משטרתי 1972-1982, עמידר 1982-2012 = סה"כ 40 שנה...) , כי אי אפשר לסלק אותי כי אחרי 7 שנים יש לי חזקה על הדירה, אבל אם אני יוצא "רק" לשיפוצים, החזקה מתבטלת , ואפשר להשליך אותי החוצה בבעיטה.....

נתניהו המרושע ביטל את המבצע, ואז עמידר הכריזה על מבצע משלה בתנאים הרבה יותר קשים שרוב הדיירים לא יכולים לעמוד בהם.

עמידר לא מעוניינת לבצע שום תחזוקה כאילו הדירות לא שלה, אפילו הדשא שהיה בחלק שלנו נעלם תחת מרמס אלפי אנשים כאשר הרב בונה כל שנה שם את הסוכה הענקית שלו.
בהתחלה הוא הבטיח לשתול דשא, כעת הוא אומר שאין סיבה כי הרי הכל חול ואין דשא.....(כמו ההוא שרצח את הוריו וצעק: "רחמים יהודים, יתום אני"....)

מ נ ט ה 1

New member
נשאלת השאלה אם אתה מעדיף לגור בסלאמס? באיזו

עיר אתה גר? הבת שלי גרה בקרית אונו ועשו שם פרויקט של מצלאווי מאוד
מוצלח, הבעיה היא שעכשיו הדיירים צריכים לשלם יותר דמי וועד בית אך לעומת זאת יש להם מעלית ובניין חדש, אלא שלבנין החדש נכנסו רוב אלו שגרו בבנין הישן והם מלכלכים ומנזילים זבל בדרכם לפח הראשי, בקיצור זה ממש לא פשוט, כך או כך זה לא יוצא מוצלח, כי לגור בלי מעלית זה קשה ובניין ישן ומתפורר זה קשה, אז תחליט מה קשה לך יותר.

אני בהחלט לא גר בסלאמס

הבנין ישן מאוד אבל כיוון שהוא עשוי פלטות בטון, הוא מצויין בלי שום פגמים.
א. לגור שנה וחצי עד ארבע שנים בתוך אתר בניה זה סיוט בלתי אפשרי.
ב. מדובר על שיפוץ לובי, אבל אין לנו לובי, משמע צריך לבנות, ועל חשבון מי? לא כתוב
ג. כל אחד יצטרך לשלם על תחזוקת המעלית, אלא שיש כאן רבים מקרי סעד, ובסוף הכל יפול על מספר משפחות בודדות, והנטל יהיה בלתי נסבל.
ד. שכר הדירה יכפיל את עצמו ללא ספק
ה. הארנונה תעלה משמעותית
ו. יהי צורך בתשלומים עבור הגינה, כאשר כל הפטורים יפילו את תחזוקת הגינה על האחרים (כמו שקורה היום).
ז. עורך הדין טוען שפנו אליו מהבנין, וזה שקר
ח. עורך הדין טוען שהחברה שתבנה היא יובלים, חברה גדולה שבונה בארץ ובח"ול, אבל בעל החברה אומר במפורש שהוא יעשה הכל, אבל בתמ"א-38 הוא לא נוגע...
ט. התשלומים יהיו על היזם. מי הוא היזם? האם זה שכביכול פנו אליו אנשים מהבנין והאחרים מסכימים אז הם היזם? לא הצלחתי למצוא תשובה.
י. המגמה לבנות עוד שתי קומות למעלה ומעלית , הבנין לא ערוך לעוד קומות ובחדר המדרגות הזעיר אין מקום למעלית
יא. האם בעיקבות הבניה הזו, הדיירים הולכים לאבד את החזקה על הדירה שלהם? אין תשובה
יב. לא כתוב מי משלם את הביטוח בנושא הבניה
יג. עמידר טרם הסכימה לתוכנית
יד. יבצעו חניה לבנין. האם גם גינה מובטחת וגם חניה באותו שטח ?
יה. כל הזמן מוזכר שהביצוע יהיה לפי ההסכם, אבל לא נותנים לראות את ההסכם
וכו וכו וכו

להזכיר שהבנין של עמידר ורק 4 משפחות מתוך 24 קנו את הדירות. כל היתר מדובר בגימלאים, נכים, בעלי פטורים שונים, מבוגרים מאוד שבוודאי לא יכולים לעמוד בתשלומים מוגברים.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, בהחלט מסכימה עמך!!

אסור להאמין לאף מילה של עמידר ובוודאי לא לעורך דין של עמידר!!!

מ נ ט ה 1

New member
לאנשים מבוגרים הפינוי בינוי לא משתלם,

לעיריה זה בהחלט משתלם, זה מגדיל להם את ההכנסות מהארנונה.

בני 65 ומעלה רוצים כבר שקט נפשי ולא לעבור מדירה לדירה באופן זמני
על מנת שיהיה להם עוד 25 מ"ר זה מה שנותנים בפינוי בינוי.

מינהר

New member
מאיר, באור יהודה עשו שיקום שכונות

למרבית בניני השיכון הישנים, והם נראים נפלא. כמו פנינים.

יוליקה

Member
מנהל
שיקום שכונות זה לא פינוי בינוי

בשיקום שכונות משפצים את הבתים הקיימים, משפרים
את החשמל והאינסטלציה...
בפינוי בינוי רוצים לבנות עוד 2-3 קומות מעל הבנינים הקיימים
להכניס מעלית שתייקר את התחזוקה בבנין והיא לטובת דיירי
הקומות העליונות אבל גם הדיירים בקומה ראשונה ושנייה צריכים
להשתתף...
למי שגר בשכירות של עמידר - זה ממש לא משתלם.

מינהר

New member
יוליקה, הממשלה הנוכחית ביטלה שיקום שכונות.

וחבל.
הבת של דוד לוי נאבקת להחזיר את הפרויקט.
בעניין הוספת קומות, חדר בטחון ומעלית - זה תמא 38.

ויותר מזה: אז איפה ה-"פינוי" ?

כבר שמעתי על מקרים שפינו את הדיירים באופן זמני לדירות עלובות והרוסות של עמידר, וכאשר הפרוייקט הסתיים, רק אלו שקנו את הדירות הורשו לחזור, לאחרים נאמר שיחפשו את החברים שלהם.

חוץ מזה העליתי שאלות רבות שאין להם מענה, וכבר בטרם הפגישה מצאתי שעורך הדין משקר וממציא סיפורים (החברה הקבלנית שלא מעוניינת בתמ"א 38, כביכול דיירים פנו אליהם וכדומה).

למעלה