תב"ע להעברת זכויות

תב"ע להעברת זכויות

שלום, יש לי תב"ע להעברת זכויות ממגרש אחד למגרש שני (ברח' שונים בת"א שניהם מיועדים לשימור.... אשמח לקבל הכוונה כיצד להגיש תב"ע מסוג זה? האם יש לערוך תשריט אחד המכיל את שני המגרשים (מוצע, מאושר) או שני תשריטים לכל מגרש? תקנון - אחד או שניים? אשמח לקבל את הכוונתכם בהקדם.

העברת זכויות

נסיכה יקרה, מצידנו, במבא"ת, אין מניעה להגיש תכנית עם 2 קווים כחולים. אחד לכל מגרש (נותן ומקבל. אני מניח שלא באמת התכוונת ל"מוצע" ו"מאושר"). אם הם על אותה מפת מדידה, ושניהם יושבים נכון במערכת הקואורדינטות, הרי שעריכת התשריט תהיה כרגיל. אם הם מרוחקים זה מזה, ואת רוצה להציב אותם בתשריט זה לצד זה, כלומר לעקור אחד מהם ממערכת הקואורדינטות (במצב המוצע ניתן לשרטט רק מערכת אחת מאופסת) - השתמשי ב-Paper Space, בעוד שבקובץ בממוחשב שני המגרשים אכן יישבו במדוייק במערכת הקואורדינטות. אבל כאן אני מגיע לסף אי הידיעה שלי: ככל שאני יודע, ואולי אני טועה, העברת זכויות מתבצעת ע"י "איחוד וחלוקה", ובתי המשפט כבר חיוו את דעתם בדבר זה שלא ניתן לבצע "איחוד", גם אם הוא פיקציה, לשני מגרשים שאין ביניהם רצף. אם כך, הרי שיש לייצר רצף מלאכותי ע"י צרוף של דרך המחברת את שני המגרשים. לעת ה"איחוד" (הפיקציונאלי) שני המגרשים והדרך יהפכו ליחידת קרקע אחת, ולאחר מכן, ב"חלוקה", זכויות מגרש אחד תעבורנה לאחר, והדרך תיוותר כפי שהיתה. במקרה כזה מדובר על קו כחול אחד, הכולל את שני המגרשים והדרך ביניהם. אבל ייתכן שתכנית השימור של תל אביב יצרה מנגנונים אחרים להעברת הזכויות, שאינני מכיר. כדאי להתייעץ עם מישהו שהוא בר סמכא. בהצלחה

תודה, למיטב הבנתי

זהו הסדר בין היזם לעירייה בעניין זה כי אין אנו משנים כלום בשני המבנים. אבל היזם רכש זכויות ממגרש אחד אשר מצוי בשימור ובו לא מוצו מירב הזכויות, ואת הזכויות הללו הוא מעביר למבנה אחר קיים שבו נבנה יותר מ"ר מהניתן.... יש לי קבצי מודד שונים לשני המגרשים..... האם ניתן לעבד את קבצי המודד לשלבם ביחד לקובץ אחד? יש לי כבר אישורים ממרכז מבא"ת על שני קבצי המודד מהמגגרשים השונים.

ניוד זכויות

הוד מעלתך, כידוע לך - הסכמים של יזם עם עירייה אינם עומדים מעל החוק. נדמה לי שיש איזה אלוף בצה"ל שיכול לתת לך הרצאה על זה. כדאי לך, וליזם, לבחון את ההיבט המשפטי שכתבתי עליו. בעניין שני קבצי המודד: אם תקבלי יעוץ שניתן להגיש את התכנית עם שני קווים כחולים, נהגי כך: היכנסי לאחד משני קבצי המדידה. הזמיני את השני כבלוק מפוצץ, עם נקודת כניסה של 0,0. תעשי זום אקסטנט, ותקבלי מסך לבן (או שחור) ושתי נקודות זעירות בקצותיו. זוהי המפה המאוחדת, המאופסת על מערכת הקואורדינטות. הישארי כל הזמן במפה הזו ועל בסיס המפה הזו הכיני את קבצי מבא"ת: כך תקבלי קובץ אחד, לדוגמה, ובו שני קווים כחולים (אם כי רחוקים זה מזה), קובץ אחר ובו שני כתמי צביעת יעודים, וכן הלאה. כשיגיע היום המאושר ובו תבני את התשריט (אינדקס), החדירי ע"י שימוש בפייפר ספייס את כל אחד משני המגרשים, כך שישבו אחד ליד השני. כך תעשי לקובץ המאוחד ובו שני קווים כחולים, לקובץ המאוחד ובו יעודי הקרקע בשני המגרשים, לקובץ המאוחד ובו המדידה לשני המגרשים, וכן הלאה. כשהתשריט יודפס - יראו בו את שני המגרשים זה לצד זה. הקבצים שיישלחו לבדיקתנו יהיו מאוחדים לכל נושא, והמגרשים ישבו נכון במערכת הקואורדינטות. אין צורך שתהיה מדידה במרחב שבין שני המגרשים. אבל אם תווכחו לדעת שצריך דרך ביניהם, תצטרכו להזמין מדידה של הדרך. לצערי אין דרך לפטור אותך מזה, למרות כוונותי הטובות בעניין. מקווה שהסברתי בהצלחה

אשמח לדעת האם יש דוגמא PDF של תבע דומה?

האם יש באתר של משרד הפנים דוגמא של תב"ע להעברת זכויות שאוכל ללמוד ממנה?

למעלה