תגובה לדיון לגבי הנגשת מקומות עבודה

תגובה לדיון לגבי הנגשת מקומות עבודה

קודם כל תודה על כל התגובות. אוכל לספר לכם שהן מאוד עזרו לי ושהחלטתי להשתמש במתורגמנית גם בעבודה. (מחפשת כרגע מתורגמנית). אהבתי את התשובה של תמרולה במיוחד. לגבי אף אם אני מרגישה שזה לא אותו הדבר להשוות אף אם למתורגמנית צמודה. מבחינתי אף אם - זה בסך הכל לבקש ממישהו לדבר לתוך מיקרופון- ביג דיל. ועל אחת כמה וכמה בהשוואה להסתובב עם מתורגמנית צמודה שזה דבר הרבה יותר בולט. אבל אני שוכחת שגם אלה שמספיקה להם טכניקת הנגשה זו, יכולים להיתקל בהרגשות שעליהם כתבתי מקודם. (לי נראה שאם הייתי צריכה רק אף אם וכו' לא היתה לי כל בעיה אבל שוב-- זה הכל יחסי. כמו שאני לפעמים חושבת שהיה מספיק לי רק לשמוע טיפ טיפה, קולות וכו' ולדבר עם הקרובים אלי בטלפון וזהו – זה היה מספיק לי ואני שוכחת שגם לאנשים שנמצאים במצב הזה יש בעיות וזה לא מספיק להם רק לשמוע בקושי בטלפון ויש להם את התסכולים שלהם בשימוש באף אם וכו'...) ובנקודה הזו מה שתמרולה כתבה נחת על קרקע פוריה – "מי שלא עושה את זה בעצמו חושב שזה מאוד קל לאחרים... " וגם הסכמתי עם מה שהיא כתבה שזה כנראה הדחקה, הכחשה "לי אין את הבעיה הזו"... זו הבעיה של אחרים. לגבי "תשובות מתחסדות" אם פגעתי במישהו מהגולשים אני מתנצלת. אבל אם תסתכלו על השירשורים עד שכתבתי את ההודעה הזו היו מיעוט תגובות וחוץ מהתגובה של אייל ורובין שהבינו והזדהו עם הבעיה שהעליתי שאר התשובות היו כנראה מאנשי הימין הקיצוני , או לחילופין אנשים שהרגשתי שנהגו אפה ואפה בתשובתם כמו שתמרולה כתבה ניסו לעזור אבל "להם אין את הבעיה הזו...". ול"אני היחידה" – אין עם ההודעה ההיא שום כלום בקשר אליך. אני אפילו לא מכירה אותך (???) ובודאי שלא בשביל להאשים אותך בדברים. זה היה מופנה כמו שהכותרת מעידה על עצמה – לאנשים שלא השתתפו בתגובות ואחרים שכן השתתפו ומתוך הכרות אישית אתם ראיתי שהתשובה הייתה מתחסדת. את לא בשני הקטגוריות האלה אז אם נפגעת – עמך הסליחה. אולם אסב תשומת ליבך שבעוד שהפניה שלי היתה לכלל ציבור הגולשים ולכלל אלו שענו לתשובתי – תשובתך היתה אישית. המתקפה שלך היתה "אישית". לשמחתי אחרי ההודעה ההיא החל דיון רציני ופורה יותר. והיו תגובות מעניינות שהעלו חומר למחשבה ונגעו בסוגיה חשובה לכולנו. מקווה שהפורום הזה ימשיך להיות במה לדיונים , רעיונות ומחשבות.

ani Hayehida

New member
למירית

קיבלתי, סלחתי, וראי את תשובתי להדס שרם ("בראבו"). אינך צודקת בדברייך, שמערכת FM פחות בולטת ממתורגמנית. אין לך מושג איזה שאלות שאלו אותי אנשים עליה: בד"כ שואלים - גם את מי שנושא את זה עליו, כי הרבה פעמים אני הולכת עם חברה ש"לובשת" את זה על החזה - מה זה? אותו דבר כשאני מניחה את זה על שולחן או דלפק, ותמיד צריך להסביר מה המכשיר המוזר הזה, ביחוד שלא תמיד הוא עוזר, אלא רק בסטואציות של ארבע עיניים (כי אני לא יכולה לאתר בעזרתו מנין מגיע קול הדובר). וחוץ מזה, אני משתמשת גם במתורגמנית אוראלית - כן, אחת שחוזרת בקול לתוך המשדר על הנאמר, כאשר אני הולכת לרופא או לדיונים שבהם אני חייבת להבין כל מילה ולא בטוחה שאוכל לעשות זאת בעזרת משדר בלבד, או שיש בעיה של מרחק כמו בהרצאה ואי אפשר לבקש מהמרצה ללבוש את המשדר עליו, או כאשר איני מכירה את הדובר ולא בטוחה שאבין את קולו. יש המון מצבים שאני זקוקה בהם להנגשה, אולי הנגשה מסוג שונה במקצת, אבל גם תמלול יכול לעזור לי. ובכך איני שונה ממך, ואיני בולטת פחות ממך. אז עניתי לך מניסיוני האישי, שהוא רב בהרבה משלך, כי אני אחת מה"וותיקים". אני מבינה שאת עוד צעירה, אז אני מקווה שבמשך החיים עוד תלמדי לקבל את עצמך ואת מגבלותייך - וגם את השונות והבולטות שלך בשטח- כדברים מובנים מאליהם. בהצלחה וכל טוב לך.

Chuck U Farly

New member
היה פה משאל על הינתקות?

על איזה ימין קיצוני היא דיברה? בארה"ב צחקו החרשים על מיס אמריקה הת'ר ווייטסטון, שהתאמצה להבין את המנחים ובסיום התחרות סימנה לקהל "I love you". גם באתר שלה מופיע הסימון ליד חתימתה. למועמדות הדוברות שפות זרות מותר לקחת מתורגמניות ולהת'ר לא? ראיתי קריקטורות בעיתוני החרשים בארה"ב המציגות את השומעים כמגף "פאשיסטי" הרומס את מיעוט החרשים, או סוכן למכשירי שמיעה המוצג בקריקטורה כשרלטן המציע את מרכולתו ביריד: "שני מכשירים בחמישים דולר..." לדרגה כזו טרם הגעתי. אני ישראלי ולא אמריקאי, אך אינני מוכן להתפשר ללא הגבלה - בעיקר כאשר לא מזמן חשבתי גם כן שאני נמצא על מרכבות השמש. ואיך אנחנו נראים? יש כאלה שלפי אופן כתיבתם בפורום נראים לי כבובות שבתוך פיהם תקוע בלוט, ושוב אינני מתכוון למירית...

למעלה