תגובה לכמה מהודעות היום

barakas

New member
תגובה לכמה מהודעות היום

א.מצאתם ממה להתרגש!הקריקטורה הזאת היא צ-י-נ-י-ת,מה אתם כל כך נעלבים ממנה?!?!?! ב.2 עובדות:(1)סף היכולת הפיסיולוגי של נשים נמוך יותר מסיבות ביולוגיות;שיעור כדוריות דם נמוך יותר,עצמות דקות יותר ועוד כמה סיבות שאני לא אכנס אליהן (2)אין עובדות חד משמעיות לגבי ההפרשים באינטליגנציה בין גברים ונשים;יש מחקרים הגורסים כי לגברים יכולות מתמטיות טובות יותר ולנשים זכרון ויכולות תפסתיות טובות יותר.*אלא רק 2 מחקרים מבין מאות* ג.חנה סנש שהוזכרה פה,אם כל הכבוד לפועלה,לא מהווה דוגמא לכלום.הדרישות שבהן עמדה לא קשורות אף בקשר רופף לאלה המתבקשות כיום מלוחמים בכלל ומצנחנים בפרט ויתכן מאוד שלו הייתה הולכת היום לגיבוש צנחנים לא הייתה עוברת. ד.אין מה להתרגש מחולצות עם דגל בריטניה,קודם כל הן דווקא מאוד נפוצות עכשיו בארה``ב ושנית הן נובעות לא מריקנות לאומית אלא משריד (תמוה למדי לדעתי) מאופנת הפנק (ז``ל). ה.לא צריך להסחף עם הפטריוטיזם והגאווה הלאומית כי הגבול בין המצב שאתם מתארים (``יש לי דגל ישראל תלוי בחדר``) ללאומנות מסוכנת הוא מאוד מטושטש..זה לגיטימי לחפש סולידריות בזמן קשים כמו היום אבל לא צריך להגזים ולחפש את האשמה בחולצות ודגלים

Casus Belli

New member
תגובה לסעיף ה`.

ראשית, יש הבדל עצום בין לאומיות ללאומנות. הגבול הוא לא כ``כ דק כמו שהגדרת אותו. פטריוטיזם לא יתרום לרצח הפוליטי הבא (אם לזה רמזת), ולזה אני ערב בכל דעתי. כל מי שמכבד את מדינתו לא יעז לפגוע במי שעומד בראשה, ומי שכן עושה כך הוא לא יותר מאשר חלאה. לעניין הדגלים - כנראה שאתה לא מודע מספיק לערכו הלא מוחשי של הדגל. לא תזיק לך הרצאה או שתיים מחיילי צה``ל שפינו מוצב בחרמון (73`), נכנעו לסורים (ללא ברירה), ונאלצו לנשק את הדגל הסורי. יש לך מושג מהו גודל ההשפלה??? אח``כ מטומטמים שלא מודעים לערכו של דגל\הימנון\סמלים לאומיות הולכים ומניפים בגאווה דגלי סוריה בארוויזיון (ע``ע להקת פינג פונג, או איך שלא קוראים לחבורת ליצנים האלה). בושה לי, לך ולכל ישראלי באשר הוא. האשמה היא לא בחולצות מכנסיים ותחתונים, אלא במה שמאחוריהם. שבוע טוב, Casus

barakas

New member
דוקא לא לזה התכוונתי

אתם צריכים להשתחרר מהראיה האגוצנטרית הזו כאילו כל מה שנכון וצודק הוא כזה רק כאשר הוא מתאים לאינטרסים שלנו כיהודים. גם התגברות שנאה כלפי האוכלוסיות הלא יהודיות בארץ ומחוץ לזה היא נגזרת של הלאומנות.המצב הקשה שאנחנו נמצאים פה הוא קטליסט לכל רגשי השנאה לסוגיה,ומבטל כל מחשבה הומנית ומעבר לכך רציונלית. דגל הוא דגל!לא משנה איך אתה רואה את זה כיהודי,כישראלי,כאדם או כקסוס בלי (סלח לי אם תרגמתי את שמך לא נכון),זה עדיין אותה חתיכת בד..ברגע שאתה מקנה לה איזושהי משמעות רוחנית מוגזמת אתה מתדרדר למקומות מסוכנים .. שלא תבין אותי לא נכון,אני לא יוצא נגד סמלים לאומיים בצורה כוללת ומוחלטת (לפחות לא בהודעה הזאת) אלא נגד ראיה צרה שלא מקבלת ביקורת צינית(כמו באירוויזיון) אם היא חס וחלילה שוחטת איזושהי פרה קדושה..

נריה_ה

New member
דגל הוא יותר מזה

דגל לפי מילון א. א. שושן הוא: ``נס, יריעה של בד בעל צבעים או עיטורים מסויימים המשמשת כסמל למדינה, לאגודה, לגדוד וכדומה``. משום מה התעלמת מהחלק השני של ההגדרה, ואתה מתייחס לדגל כחטיכת בד... אפשרי,,, אולם דגל הוא יותר מזה, דגל הוא סמל למה שאתה, למה שאתה מאמין בו, לעקרונותיך, למה שאתה שואף להיות, לדגל משמעות רגשית עמוקה. דגל הוא יותר מבד, דגל הוא סמל, כישראלי אני מרגיש כחלק מהדגל! אני נמצא (איפה שהוא..) בדגל. מבין. כי אם אתה לא יכול להבין זאת לעולם לא תבין מדוע אנשים מנשקים את הדגל (...) או מדוע זאת השפלה לנשק את דגל האויב או מדוע שכשדוכים על הדגל שלך פוגעים בך (...אתה בטח לא מרגיש כך... הרי דגל הוא פיסת בד נכון?!?!). ומה יש לך עם שחיטת פרות קדושות??!?!?! למה לעשות זאת?!?! מתי יפסק המזוכיזם הלאומי ישראלי?!?!

barakas

New member
מזוכיזם לאומי ישראלי

שחיטת פרות קדושות היא דרכה של חברה שפויה וליברלית להתמודד עם הרע שבעברה.רק בשם האתוס והאחדות הלאומית אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להפנות מבט מטעויות וחס וחלילה פשעים שעשינו רק כי זה לא משתלב עם התפיסה החברתית המושתתת.שחיטת פרות קדושות זה הכרח אם אנחנו רוצים שילדינו יחשבו ולא יהיו עוד מספר בפס יצור ``יפי הבלורית והתואר``

Casus Belli

New member
משמעות הסמל, הדגל והלאומיות (ארוך)

סמלים הם גורם חשוב מאוד לכל חברה אנושית. כל ארגון אנושי זקוק להם, יוצר ומשתמש בהם. הם מהווים מוקד להזדהות וכבוד, וגורם מאחד של חברי ארגון או תושבי מדינה בינם לבין עצמם. סמלים מייחדים את תושבי המדינה או חברי ארגון, מעניקים להם זהות משל עצמם ומגדירים אותם לעומת חברות אחרות. לאמתו של דבר סמלים הם מעין ``קוד``, צופן למרכיבים תרבותיים, חברתיים וערכיים הקיימים בכל מדינה מודרנית. כשחברי ארגון מסוים או אזרחיה של מדינה רואים את סמליהם, הם קולטים מתוכם מסר של תפיסות וערכים אשר עמוסים משמעויות דומות עבור כל אחד מהם. הם חשים תחושות של גאווה והשתייכות, הנובעות מן המטען הרגשי והערכי הטמון בסמל. הצופן או הקוד שבסמל מציינים תפיסות ערכיות של העולם אותו רוצים אנשים לראות, הדרך לפיה הם רוצים לחיות, רעיונות הנובעים מעברם אשר הם רוצים לשמר, ואמונות שחשוב להם לקיים. בכל מדינה קיימים סמלים לאומיים רבים כמו הדגל, סמל המדינה, ההמנון והמטבע, על שמו ותוכנו. גם ימי חג לאומיים ושמות של אישים המונצחים ברחובות וכיכרות הופכים ברבות השנים למעין סמלים לאומיים. הצורך בסמלים של מדינות וארגונים מביא לשימוש חוזר בסמלים עתיקים וליצירת סמלים חדשים. כך למשל, גיבורים לאומיים מן העבר הרחוק ואף מן העבר הקרוב של האומה או מיתוסים וסיפורים היסטוריים, הופכים לסמליה של האומה ומעידים על תכניה הערכיים והמוסריים. מדינת ישראל היא מדינה שאנשיה התקבצו מארצות רבות ומתרבויות ומסורות שונות. לכן קביעת סמלי המדינה היתה בעלת חשיבות רבה עבורה ונושא למחלוקות וויכוחים, ששיקפו את קשת הדעות והתרבויות שהרכיבו את המדינה הצעירה. תהליך היווצרות סמליה ובחירתם של סמלים עתיקים יכול ללמד על חשיבותם של ערכים שונים אשר המדינה החדשה אימצה, בתהליך עיצובה כמדינת לאום. מתוך האתר http://www.cet.ac.il/history/semel רציתי להסביר לך את משמעות הסמל\דגל\לאום, כדי שחס וחלילה לא תבלבל אותם עם לאומנות. לאומיות היא משהו ששייך לעם כולו. גם לך. מאידך, לאומניות היא מיקום המדינה מעל ההיבט ההומני, האינדיוידואלי או האינטרס של קבוצה מסויימת. כאן הטעות שלך ידידי... הערבוב בין לאומיות ללאומנות. למיטב ידיעתי, פטריוטיזם שייך לקטע הלאומי. אם הוא היה שייך ללאומני - אבוי לנו. אם אני אהיה יותר ספציפי, ואתייחס לדגל... הדגל חייב להיות מושתת על שלושה עקרונות: א. מסורת- וכאן ישרור הכלל כי העתיק יותר הוא המקודש יותר ויש להשתדל למצוא לו ביטוי בסמל. צריכה ללוות אותנו המחשבה כי לא יצרנו מדינה חדשה, אלא חידשנו מדינה שהייתה קיימת בימים עברו. ב. סמליות. ג. פשטות. דגל התנועה הציונית יוכרז כדגל המדינה. אנו יורשי ההסתדרות הציונית ואנו רשאים להפוך את דגלה לדגל המדינה. מתוך דברי זרח ורהפטיג, מפלגת הפועל המזרחי. אולי בשבילך דגל הוא ``חתיכת בד``, אבל בשביל רבים אחרים הוא דבר סמלי, בעל מסורת ארוכת שנים והרבה הרבה מעבר לכך. אם אינך מסוגל להבין את משמעותו, אני מצטער לבשר לך שאתה בנאדם שטחי, המתעלם ממורשתו ההיסטורית של עמו, ועל זה כבר יגאל אלון הקדים ואמר- ``עם שאינו מכבד את עברו - ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל``. מקווה שתפנים, Casus נ.ב - נריה הוא מקור השראתי :cool: נ.ב (2) - אם קראתם עד פה כל הכבוד. נ.ב (3) - נהוג להגיד קטליזטור ולא קטליסט. נ.ב (4) - סעמק.... יצא ארוך מדי...

tbone

New member
סחתיין על ה-speech

אני כבר רואה שאתה הולך לאהוב את שיעורי אזרחות...

Casus Belli

New member
תודה.

אני חולה על שיעורי אזרחות והיסטוריה, שני המקצועות היותר אקטואליים במדינתנו הקטנטונת. :cool:

barakas

New member
ארחיב ואומר

כמו שאמרתם כבר מספר פעמים אני אכן רואה בדגל כפיסת בד גרידא אך לא מתוך שטחיות כמו שרמזת אלא מתוך אידיאולוגיה שאני לא רואה נכון להרחיב עליה בפורום הזה... מה שכן אתייחס אליו זה הנקודה שאליה חתרתי מלכתחילה אך כנראה אבדה בדרך. מאז ומתמיד התבססו קבוצות אתניות ולאומיות על ערכים שונים, אם פוליטיים ואם אתניים (כזכור משיעורי האזרחות) ונתנו ביטוי לערכים אלה בסמלים שונים כדוגמת הדגל,נוהג לגיטימי וטבעי... לא נגד זה אני יוצא ומזהיר אלא נגד תהליך מסוכן שמשתמע במידה מסוימת מדברים שאני קורא בפורום הזה.העלאת ערכם של סמלים אתנים עד כדי החדרתם לתמצית חיי היום יום ותהליך שאפשר להגדירו אך ורק כקנאות לאומית בו מותקפים כל אלה שיש בהם שמץ של לאומיות זרה,כל אלה הם סממנים מובהקים ללאומנות הזויה ומסוכנת וככל שהמצב הפוליטי מחריף ויש נטיה להתאחד מולו,כך מתחזקות הרוחות הלאומניות,ונגד זה בדיוק אני יוצא! נ.ב:תאלצו לסלוח לי על הבורות שלי בניבים לטיניים,להבא אבדוק במילון העברי-לטיני שלי כדי לדייק בשמך :) נ.ב.ב:קטליסט זוהי מילה לועזית וניתן לבטאה במספר דרכים.בכל מקרה תמיד ראיתי בנטיה לתקן את דבריו של האדם שאתה מתעמת איתו מ-ט-רי-ד-ה למדיי!!!עשה לי טובה,תחסוך ממני את שיעורי הלשון :)

Casus Belli

New member
ועוד פעם, הבלבול...

זה כבר הפך למנטרה בהודעותי - יש הבדל גדול בין לאומיות ללאומנות. אתה חוזר על אותה הטעות שהייתה לך בהודעות הקודמות. ניסיתי להסביר לך את ההבדל - ונכשלתי. לאומי הוא משהו ששייך לכלל העם, לי, לך, ולכל ישראלי אחר. לאומנות היא nationalism. משום מה אתה מנסה לשייך אותי לקבוצה הלאומנית, דבר שאני רחוק ממנו אלפי שנות אור. barakas, אני לא ברוך גולדשטיין. ברוך גולדשטיין היה לאומני. הוא היה מטורף\אידיוט\חולה נפש. לאומנות היא אידיאולוגיה שמבוססת על התמסרות מוחלטת של האדם למדינתו, ובכך הוא ממקם את המדינה מעל כל אינטרס כלשהו של קבוצה\אידיבידואל. לאומנות גם מושפעת מהגורם האתנוגרפי, והיא עובדת לפי הפקטור הזה. על קנאות לאומית והתקפה על לאומיות זרה - אני מציע לך לנבור בארכיון הפורום ולצטט אותי אומר איזשהי הערה גזענית\שוביניסטית. אם אכן תמצא, אני מזמין אותך לכנות אותי בשם ``לאומני``, או ``מאותגר ליברלית``. כראות עינייך. ועוד משהו - אני לא מצפה ממך לדעת ביטויים בלטינית, אבל להבא, כשאתה שולף מהשרוול ביטויים\מילים בומבסטיים אנא בטא אותם בצורה נכונה. מקווה שסוף סוף למדת את ההבדל בין לאומיות ללאומנות, Casus

barakas

New member
נניח לויכוח

לא רמזתי שאתה לאומני,אלא הזהרתי שדברים שנאמרים כאן עשויים להוביל לזה...שוב,נניח לזה (אם אתה רוצה להמשיך להתווכח על זה מה שאני מאמין שאתה לא פשוט שלח לי אימייל) נ.ב:ושוב כדי להגן על האגו שלי :) אחזור ואומר שאני בהחלט מבטא ``ביטויים/מילים בומבסטיים`` נכון ושהדוגמא אותה בחרת שנויה במחלוקת...אם אתה נחוש על להכריע בנושא אני מוכן לקפוץ לאחד מחבריו המלומדים של אבי ולהביא אישור חתום מפרופ` ללשון (שוב רק אם זה באמת משנה לך)

Casus Belli

New member
לא, זה לא נחוץ...

פשוט תפתח את המילון הקרוב אליך ותראה שלא נהוג לומר Catalyst אלא ישנה מילה עברית - קטליזטור, זרז, מדרבן, מעודד... אם אתה מתעקש (ואני לא) אתה יכול לברר באדמייה ללשון. אולי תתפלא... אני שמח לדעת ש``לא רמזת`` שאני לאומני. עד עכשיו לא נתקלתי בדברים המרמזים על לאומנות, או אפילו יכולים להוביל אליה... אם תלוי לי דגל בחדר זה יכול להוביל ללאומנות??? וביום העצמאות שכנים שלך תולים דגלים... האם גם הם מדרדרים ללאומנות קיצונית??? תן לי לצנן את הפרנויה ולומר - לא, מכאן לא הולך לצאת הלאומני המשוגע הבא. כנראה שנצטרך להניח לזה. אם אתה עדיין חושב שדגל הוא ``חתיכת בד``, זוהי זכותך המלאה. בהודעותי הבעתי אך ורק צער על כך. לא יותר. מבחינתי הויכוח סגור. אני אמרתי את שלי. Casus

barakas

New member
ועכשיו אני אומר את שלי

אפתח בקריאת שנאה עזה לממציא האקספלורר שראה לנכון להתרסק ברגע שסיימתי לכתוב את ההודעה...אני אדם סבלן וסובלן אך אחזק את ידיו של כל מי שימצא לנכון לשחררנו מהמן זה בכל מקרה,אל הנושא...אני בחרתי בלשון הלעז ועל כן אסכם ואומר ששנינו צדקנו (גם אם בחירת המילים שלך יותר ``נהוגה``),בכל מקרה כל הויכוח הזה מיותר בצורה מזעזעת(!) לרגע לא רמזתי שכל מנהג לאומי הוא פתח ללאומנות אך הזהרתי מדוגמאות שאתם הצגתם שעלולות להוליד את זה...לאומנות זה לא רק גולדשטיין ועמיר,אלא רק דוגמאות קיצוניות...לאומנות זה כל איבוד פורפורציה בו רגש האהבה והנאמנות ל``מולדת`` הופכים לחולניים ומסוכנים.שוב לא רמזתי (ואני גם לא חושב) שאתה או כל אחד אחר נגועים בזה אבל המלצתי להזהר מחציית הגבול.תליית דגל היא בהחלט מנהג לגיטימי,כל עוד מאחוריה עומד רגש שפוי והגיון,ושני אלה נתונים בסכנה בימים אלה... בעניין הדגל,אל תביע צער...מחסור ברגש לאומי הוא לא חסרון.אם קראת את הודעותיי בעבר אתה יכולת לראות שאני כמוך אתרום ככל יכולתי כדי להחזיר לאלה שעשו זאת עבורי..אני איני אדם שטחי או רדוד,אלא אדם שבחר בכיוון מחשבתי שונה... תם ונשלם :) BarakaS

למעלה