תגובה ללסטט בקשר לאוקולטיזם והנאצים

אריק ל

New member
תגובה ללסטט בקשר לאוקולטיזם והנאצים

בדקתי על הספר The Secret King, זה שאתה מעוניין לקרוא אותו, והוא דווקא סותר את דעתך שהאוקולטיזם בנאציזם היה משני או לא חשוב. לפי תגובות של קוראים, תקציר של הספר, ו-Reviews שונים, יוצא שבספר כתוב על כך שלמעשה הימלר האמין בכל העניין הזה של אוקולטיזם וכוחות האופל, ושה-S.S היו יותר מסתם חיילים מצטיינים, אלא חשבו עצמם לממשיכי מסדר אפל של האבירים הטווטונים. (להדגיש אפל כיוון שהמסדר עצמו לאו דווקא היה אפל). מכאן עולה תמונת עולם משונה ביותר. מצד אחד יש לנו את רוזוולט, צ'רצ'יל, וטרומן, שהיו חברים בבונים החופשיים - מסדר עתיק יומין (בערך מאותה תקופה של המסדר הטווטוני, אי שם במאה ה-12 וה-13, למרות שהבונים החופשיים עברו רפורמה לפני 300 שנה וכאילו נוסדו מחדש) שמאמין בחופש, דמוקרטיה, נאורות ושליחות דתית (מונותאיסטית בעיקר). מצד שני יש לנו את היטלר והימלר, שהקימו את האידיאולוגיה שלהם ע"פ כת אפלה שראתה בעצמה ממשיכה של המסדר האופל הטווטוני. היטלר עצמו האמין בכל מיני דברים כאלה, ניתן לראות לפי מה שכתב על חנית הגורל (ולא משנה אם היא אמיתית או לא, משנה שהוא האמין בה). למרות שזה ישמע קונספירציוני, יש לי הרגשה שמלחמת העולם השנייה, שהייתה מלחמה אידיאולוגית גרידא, הייתה שיא של ה-200 שנים האחרונות, שבהם הבונים החופשיים וחבריהם הפיצו דמוקרטיה ברחבי העולם המערבי. הנאצים היו אופוזיציה לרעיונות כאלה. היטלר גם כותב שאת היהודים הוא שונא בגלל המוסר שהוא רואה בהם כמפיציו וכהורסי הטבע הגרמני. רוב השונאים של הבונים החופשיים ראו בהם ב-150 שנים האחרונות כקונספירציה יהודית. עד היום אפשר לראות באינטרנט אתרים שטוענים שמדובר במסדר ציוני בכלל.

L e s t a t

New member
איזה סלט.. מקווה שהוא טעים

"בדקתי על הספר The Secret King, זה שאתה מעוניין לקרוא אותו, והוא דווקא סותר את דעתך שהאוקולטיזם בנאציזם היה משני או לא חשוב." למה סותר? דעתי היא שכלל לא היה עיסוק אוקולטיסטי-מיסטי כלשהו במסגרת המפלגה הנאצית, לפחות לא בצורה רשמית או בכלל רק אצל מספר חברים. אומנם, הספר מציג את הטענות שהיה עיסוק אוקולטיסטי כלשהו במפלגה הנאצית ובין אם הוא היה מתחת לשולחן או באופן פחות סודי, מאוד הייתי רוצה לקרוא את התיאורים והטענות שלהם ואם יש בספר הוכחות לכך - מה טוב! (עד כמה שמשהו יכול להיות "טוב" כשיש לו קשר למפלגה הנאצית ולחבריה, כמובן) "היטלר עצמו האמין בכל מיני דברים כאלה, ניתן לראות לפי מה שכתב על חנית הגורל (ולא משנה אם היא אמיתית או לא, משנה שהוא האמין בה)." זאת אין לדעת. היטלר נולד כאדם קתולי, אבל מקריאה עליו אני אומר (ואולי זה יישמע יומרני) שהוא היה פוליטיקאי ושהוא האמין בעצמו. כמו שאמרתי, היטלר ידע בדיוק מה להגיד ואיך להגיד את זה, הוא היה דמגוג ואדם כריזמטי שידע איך למשוך את ההמון ולהשאיר אותו עם התלהבות וכמיהה. כשהיטלר ניצל מאסון או נסיון התנקשות, הוא ייחס את זה לכוח עליון (בפומבי, כמובן). תאר לך שהמנהיג שלך היה ניצל מנסיונות התנקשות ומייחס את זה לכוח עליון, זה לא מחזק את האמונה בו? היטלר גם דיבר הרבה על ערכי המשפחה והבית בעוד שמתחת לשולחן הוא עודד (ואף ציווה) על חיילי אס. אס. (בין אם היו כבר נשואים או לא) לקיים יחסי מין עם נשים מהארצות הכבושות (במיוחד במקרים כמו בנורווגיה שבני הארצות נתפסו כארים), זה היה פרוייקט שלם שמטרתו הייתה הגדלת העוצמה הצבאית - הילדים שנולדו מנשים שהרו לחיילי אס. אס. הועברו לבתים מיוחדים שם גודלו וחונכו להיות חיילי אס. אס. לעתיד. הם עברו הכשרה מיוחדת מינקותם. אז מצד אחד יש לנו את היטלר שאומר שהמשפחה המאוחדת ובריאות הנישואין הם דבר חשוב ומצד שני יש לנו את היטלר שמצווה על החיילים הנשואים שלו להכניס כמה נשים שהם יכולים להריון. היטלר יכול היה להגיד בפומבי דבר מה שהיה מחזיק את האנשים אצלו ומשפר את התדמית שלו, בעוד שבפרטי הוא היה עושה דבר אחר לחלוטין. לכן, הוא לא הכי צפוי שבעולם (והוא הוכיח את זה כשהוא הכניס את בעלות הברית לשוק ואז גם את הצבא הסובייטי) ואנחנו לא יכולים לדעת בבירור אם היטלר באמת האמין שכוח עליון הציל אותו או שזה בסך הכל טריק פוליטי נחמד ואנחנו לא יכולים לדעת אם בחדרי חדרים היטלר אכן היה עורך פריסות בקלפי טארוט ומצווה על יחידת מאגים סודית לערוך טקסים שמטרתם הטלת קללות על האויב או שזוהי סתם קונספירציה שאולי יש בה מן האמת כשזה נוגע לחברי מפלגה מסויימים (כמו הימלר). אבל אם אני רואה הוכחות לכך שהאוקולטיזם היה שזור במפלגה הנאצית (שוב, בין אם זה נעשה מתחת לשולחן ובין אם לא), זה כבר סיפור אחר. בכלל, אם נעזוב לרגע הוכחות היסטוריות ומה שהימלר אהב לעשות כשהוא לבד, אני שחקן של משחקי תפקידים ומערכה שמבוססת על התקופה של מלחמת העולם השנייה בשילוב עם האוקולט הנ"ל (בין אם אכן התרחש ובין אם לא) קוסמת לי במקצת, במיוחד כשמועלה הרעיון הקונספירטיבי שזו הייתה מלחמה בשני רבדים - פיזי ומיסטי - ואז בכלל יש לי פנינה.. ככה שאת הספר אני רוצה בין אם אני מאמין שזה נכון שהיה אוקולטיזם במפלגה הנאצית ובין אם לא.

אריק ל

New member
הסלט לא טעים כי יש בו ג'וקים

כמו הימלר והיטלר ושות'. אבל לפי קריאה של המגיבים באמאזון, מישהו שם כתב שבספר מצויות ההוכחות הראשונות בשפה האנגלית לאוקולטיזם במפלגה הנאצית (בין אם זה מתחת לשולחן או מעל), בייחוד בעידודו של הימלר.

אריק ל

New member
והנה ציטוט מה-Book Description

של אמאזון עצמם: "For anyone fascinated about the role occultism played in the Third Reich, here is the evidence. Never before have source documents of this nature been made available to the English-speaking world!"

אריק ל

New member
אה ועוד משהו בקשר לבונים החופשיים

והסיבה שהנאצים שנאו אותם. מעניין שבאיגרת שמצורפת באתר, שהיא קטע טקסט שהיטלר כתב, היהודים נמצאים באותה קטגוריה של הבונים החופשיים בתור מתנגדים אידיאולוגיים, לא גזעיים. גם העובדות שלהיטלר לא הייתה שום בעיה להכניס מוסלמים וערבים ל-ס.ס, ולשתף פעולה עם ערבים, והוא לא עשה דבר למלטים, שגם הם שמיים, גורמות לי לחשוב יותר ויותר שהשנאה הגזעית של היטלר וחבריו ליהודים הייתה סתם תירוץ פסודאו-ראציונלי בשביל העם הגרמני שהיה ברובו חילוני, או לא פנאטי. שוב, אני אומר, נראה לי שהשנאה של היטלר והנאצים ליהודים (הכוונה בדרג הגבוה, בדרג הנמוך יותר, כולל עשרות אלפי חיילי ה-ס.ס, השנאה נוצרה עקב מסורת אנטישמית אירופאית של מאות שנים וגם מהפרופגנדה שנתנה "סיבות" רציונאליות כביכול, כמו היות היהודים גזע נחות וכו') היא יותר סיבה של מוסריות. הנאצים ראו ביהודים כמייסדי המוסר המערבי וגם טענו שהם אלו שהביאו את הלברליזם והדמוקרטיה (למרות שהיוונים הם אלו שהמציאו את הדמוקרטיה והצרפתים הם אלו שהתחילו את הזרם הליברלי, אבל לא משנה), דבר שסותר את האוקולטיזם האפל שכנראה היטלר היה בין חסידיו ודי בטוח שהימלר היה קשור עמוק בו. לכן היטלר חיסל את היהודים - כי ראה בהם יריב אידיאולוגי בתור נשאי המוסר. לכן הוא חיסל גם את הבונים החופשיים.

למעלה