תגובה למאמר: למה לא כדאי ללמוד מטלנ

תגובה למאמר: למה לא כדאי ללמוד מטלנ

אנשים, אני חייבת להגיב, אני התחלתי ללמוד ספרדית דווקא מטלנובלות... אמנם סבא שלי ספרדי-דובר השפה, אבל לא למדתי כלל ממנו- אני לא לומדת את השפה בבי"ס ולא עם מורה פרטי. ומנהלת איתו שיחות שותפות! תראו- הטענות בכללי נכונות. אבל אני לא טיפשה, למדתי עם הזמן להבדיל בין טלנובלות מקולומביה,ארגנטינה וספרד- למשל. העשרתי את אוצר המילים. אח"כ התחלתי לנסות לקרוא כל מיני מאמרים באינטרנט-וכך למדתי קצת יותר את האותיות- את הצלילים. יש לי חוש שמיעה מפותח- ועם הזמן אחרי לימוד קריאה אינטנסיבי- תיקנתי גם טעויות שמיעה. עם קצת יותר כוח רצון- השתלטתי על המילון והתחלתי ללמוד מילים, ועם מידע מהאינטרנט ומספרים- למדתי את הזמנים- ההטיות- והרכבת משפטים פשוטים. וכמובן הדרך הכי כפית- קריאת מילות שירים-ותרגומם...:-> ביקרתי בצרפת ובמדריד- ושם בכיף- ניהלתי שיחות שותפות שהעלו לי את הביטחון העצמי. ובכלל אני צופה קבועה בערוץ TVE הספרדי- בטלנובלות ללא תרגום, סרטים, תוכניות, שירים וכו´ ונהנת מכל רגע... אז אל תקטעו את הכנפיים לאלו שרוצים ללמוד לעוף!!! אוהבת אתכם, שוקולדית

Hurakano

New member
נו.....

בדיוק כמוני. .....הספרדית שאת יודעת היום לא כולה בזכות הטלנובלות. עובדה - את למדת את הספרדית האמיתית מהאינטרנט, אתרים שמרחיבים על השפה, תיקנת את האוצר מילים בעזרת המילון.... את בעצמך אמרת. את התחלת מטלנובלות. אבל המשכת בדרך אחרת. אני התכוונתי במאמר לאותם שבחיים שלהם לא ראו מילון בספרדית ואת הכל הוציאו מהטלנובלות. יופי שאת יודעת להבחין בין טלנובלות ממדינות שונות, וזה בגלל שטרחת לברר מאיפה הן באו. בגלל שאת מכירה את המוצא של השחקנים. יש אנשים שחושבים שפקונדו אראנה הוא ספרדי וכל מה שיש בויוה זה "ספרדי". אבל תסכימי איתי שבנאדם שרק על סמך המבטא שהוא לא מכיר לא יכול לדעת מאיפה הטלנובלה. הסיפור שלי ושלך זה אותו הסיפור, ואני עד היום רואה טלנובלות (אחת ליתר דיוק) אבל אני לא מחשיב את זה בתור מקור מידע... טוב... לפעמים, מוציא משם כמה ביטויים בסלנג הארגנטינאי שאני אוהב. pero nada más אני לוקח את הטלנובלה בתור סדרה, משהו לעקוב אחריו, לא בתור מורה לספרדית... שבוע טוב לך...

rmoses1

New member
טוב, האמת שהיו לי כמה הרהורי חרטה

בזמן האחרון. אני דווקא כן נוטה להסכים לקביעה שאפשר ללמוד מטלנובלות. או - יותר נכון - יש הרבה שיטות ללמוד שפות (וספרדית בפרט) וכל אחד נוח לו ללמוד בשיטה אחרת, וגם ללמוד מטלנובלות זו שיטה לגיטימית. מה שחשוב הוא ללמוד אחר כך גם בצורה "אקדמית" יותר, כלומר ללמוד מספר/קורס וכו´. זהו. ראובן

למעלה